Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

MAY DAY BELARUS


O Γιώργος Μαυρίκος γιόρτασε την Πρωτομαγιά με τους ανθρώπους και την εργατική τάξη της Λευκορωσίας. Κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων του προγράμματός του, ο ίδιος απηύθυνε χαιρετισμο σε  συνδικαλιστές στην 
Συνέλευση των Συνδικάτων που ακολουθουν την FTUB ( Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία ) . Διαβάστε εδώ το μήνυμά του:


«Αγαπητοί σύντροφοι,

Ανήκετε όλοι σε αυτή την όμορφη χώρα της Λευκορωσίας, μια ηρωική χώρα στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, ενάντια στο φασισμό!
Είμαστε σήμερα εδώ για να εκφράσουμε εξ ονόματος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας την αλληλεγγύη και τον διεθνισμο μας απέναντι στην εργατική τάξη της Λευκορωσίας και τον λαο σας. Για να πούμε ανοιχτά, δυνατά και καθαρά ότι ενώνουμε τις φωνές μας μαζί σας.

Είμαστε εδώ σήμερα, την Πρωτομαγιά του 2014 για να τιμήσουμε μαζί σας τα 110 χρόνια της FTUB.

Με την FTUB, με την ηγεσία της, μαζί με τον συνάδελφό Leonid Kozik είμαστε πραγματικοί αδελφοί. Ήμασταν μαζί χθες, είμαστε μαζί σήμερα, θα είμαστε μαζί αύριο.

Προς όφελος των εργαζομένων.
Προς όφελος του Συνδικαλιστικόυ Κίνηματος.
Προς όφελος του διεθνούς ταξικού κινήματος.



Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές,
Αγαπητοί σύντροφοι,

Σήμερα, από το Μινσκ, ζητάμε το τέλος των διακρίσεων κατά της Λευκορωσίας. Απαιτούμε τον τερματισμό των διακρίσεων κατά του λαού της Λευκορωσίας. Κανένας διεθνής οργανισμός δεν έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις μιας ανεξάρτητης χώρας.

Αντίθετα, κάθε Διεθνής Οργανισμός έχει την υποχρέωση να σέβεται την ανεξαρτησία και την αξιοπρέπεια της κάθε χώρας.

Εμείς, η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία που έχει σήμερα στις τάξεις μας, περίπου 90 εκατομμύρια εργαζόμενους από 126 χώρες, έχουμε δεσμευτεί για τη συνεπή δημοκρατική αρχή ότι κάθε λαός πρέπει να αποφασίσει από μόνος του για το παρόν και το μέλλον του. Θα πρέπει να αποφασίσουν από μόνοι τους για την πορεία τους και για την ηγεσία τους.

Αυτή η συνεπής, δημοκρατική αρχή παραβιάζεται σήμερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, τα μέλη μας από τις πέντε ηπείρους, απαιτούμε το τέλος των εξωτερικών παρεμβάσεων, τις διακρίσεις και  συκοφαντίες κατά της Λευκορωσίας.

Αγαπητοί σύντροφοι από τη Λευκορωσία,
Αγαπητέ αδελφέ Leonid Kozik, Πρόεδρε της FTUB,

Δεσμευόμαστε ανοιχτά, καθαρά και με ειλικρίνεια ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας. Μαζί με FTUB, μαζί με την εργατική τάξη της Λευκορωσίας.

Σύντροφοι εργάτες της Λευκορωσίας,

Εδώ μπροστά σας αυτη την Διεθνη ημέρα του αγώνα υποσχόμαστε να σας στηριζουμε για να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την τελική νίκη. Για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου πάνω στον άνθρωπο.
Ζήτω η Πρωτομαγιά του 2014.
Ζήτω διεθνισμός
Σας χαιρετώ, "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου