Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

(Ζω)ή με το κεφάλαιο, (ζω)ή με τους εργάτες...

Με το κροκοδειλάκι; Με το κροκοδειλάκι!
Στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ αύριο ο Αλ. Τσίπρας
Ομιλία στην Ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών θα πραγματοποιήσει αύριο Τετάρτη, στη μία το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την προεδρία της Κομισιόν, Αλ. Τσίπρας.

Να σημειωθεί ότι στην ίδια Γενική Συνέλευση αναμένεται να επικαιροποιηθεί η ανάληψη της προεδρίας του ΣΕΒ από τον Θεόδωρο Φέσσα, ο οποίος διαδέχεται στην ηγεσία του Συνδέσμου τον Δημήτρη Δασκαλόπουλο.
Απέναντι στους κροκόδειλους

Ζάκυνθος: Δίκη σε βάρος συνδικαλιστή του ταξικού κινήματος
Δημοσίευση: Τρί, 27/05/2014 - 16:39

Στα δικαστήρια οδηγείται για άλλη μία φορά, στέλεχος του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στη Ζάκυνθο. Την Παρασκευή 13 Ιούνη δικάζεται ο Τάκης Στρούζας, πρόεδρος του ΕΚΖ, με την κατηγορία της διατάραξης της οικιακής ειρήνης. Συγκεκριμένα, τον Απρίλη του 2010 μέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας εργαζόμενοι, μέλη των ταξικών σωματείων του νησιού, συγκεντρώθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες έξω από το κατάστημα της πολυεθνικής «LIDL» προκειμένου να ενημερώσουν και να καλέσουν τους εργαζόμενους και τους πελάτες στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση.

Η δράση αυτή ενόχλησε τη μεγαλοεργοδοσία και άσκησε μήνυση ενάντια στον πρόεδρο του ΕΚ.

Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου διοργανώνει συγκέντρωση την Παρασκευή 13 Ιούνη στις 9 το πρωί στα δικαστήρια.

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου μεταξύ άλλων αναφέρει: «Το μεγάλο κεφάλαιο για άλλη μια φορά, ιδιαίτερα τώρα που μεγαλώνει η εξαθλίωση στην εργατική λαϊκή οικογένεια, σπεύδει να τρομοκρατήσει, να κλείσει το στόμα σε αυτούς που μπαίνουν μπροστά να οργανώσουν την πάλη των εργαζομένων, των ανθρώπων του μόχθου γενικότερα.

Οι μονοπωλιακοί όμιλοι ξέρουν πολύ καλά ότι μαζί τους έχουν ένα κράτος που τους στηρίζει, τους δίνει κάθε δικαίωμα να ξεζουμίζουν εργαζόμενους, να τους απολύουν, να καταστρατηγούν εργατικά λαϊκά δικαιώματα, αφού γι' αυτούς είναι κόστος. Και όλα αυτά με τη βούλα του νόμου.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα του ευρωμονόδρομου, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που υπηρετούν αυτό το κράτος, είναι το πολιτικό προσωπικό του μεγάλου κεφαλαίου.

Ο μόνος που μπορεί να βάλει εμπόδιο στα σχέδιά τους είναι ο οργανωμένος λαός, η λαϊκή συμμαχία με τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους φοιτητές.

Καλούμε τα σωματεία του νησιού, τους φορείς να καταδικάσουν τις διώξεις των συνδικαλιστών, να μην επιτρέψουμε τα εμπόδια που θέλουν να βάλουν, ιδιαίτερα τώρα, στη συνδικαλιστική δράση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου