Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Μαθαίνοντας από την Πετρούπολη

Δεξιά, ο Θωμάς Κοτσαμπάς
Στις προηγούμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ο μοναδικός υποψήφιος της Λαϊκής Συσπείρωσης που εξελέγη σε όλη τη χώρα ήταν ο Θωμάς Κοτσαμπάς, στον Δήμο Πετρούπολης. Στις χθεσινές εκλογές, η Πετρούπολη επανεξέλεξε αποφασιστικά τον υποψήφιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Βαγγέλη Σίμο, αν και στήθηκε μια εκστρατεία συκοφαντίας για δήθεν περιθωριοποίηση του Κοτσαμπά από τον "Περισσό", παρά το γεγονός ότι τα πράγματα είχαν ξεκαθαριστεί από τους αγκαλιασμένους χθες συντρόφους από τον Φεβρουάριο, όταν και ανακοινώθηκε ο νέος υποψήφιος.

Η συκοφαντική αυτή γραμμή επιλέχθηκε γιατί ήταν αδύνατο να βληθεί η Λαϊκή Συσπείρωση βάσει της θητείας του Κοτσαμπά στον Δήμο. Για αυτή τη θητεία είναι σημαντικό να είναι ενήμερος ο ελληνικός λαός ευρύτερα, ενόψει των νέων δεδομένων στην Πάτρα, το Χαϊδάρι και την Ικαρία, που ήρθαν να συμπληρώσουν την Πετρούπολη σε μια "κόκκινη γραμμή" που ενώνει την Ελλάδα, όπως το έθεσε ο Μ. Σέλεκος, νέος δήμαρχος Χαϊδαρίου από χθες. Γιατί οι κομμουνιστές, σε αντίθεση με όσα διαδίδουν οι ποικιλώνυμοι εχθροί τους, δεν ζητούν στήριξη στη βάση της τυφλής πίστης σε αφηρημένα ιδανικά. Τη ζητούν στη βάση της απτής και ελέγξιμης εμπειρίας. 

Ας δούμε λοιπόν ποια ήταν η εμπειρία της Πετρούπολης την προηγούμενη τετραετία μέσα από δημοσιεύματα της προηγούμενης περιόδου.

Κατά την επίσκεψή του σε σχολείο του Δήμου στις αρχές του 2014, ο Κοτσαμπάς ρωτήθηκε από τους μαθητές για το ποιους από τους πιο κάτω στόχους που είχε θέσει ως υποψήφιος θεωρεί ότι πέτυχε στη θητεία του:
· Παραμονή συμβασιούχων στις θέσεις εργασίας
· Δημιουργία εγκαταστάσεων (σχολεία)
· Προγράμματα αθλητισμού και πολιτισμού δωρεάν
· Κατάργηση τροφείων στους παιδικούς σταθμούς
· Μείωση δημοτικών τελών στις ευαίσθητα κοινωνικές ομάδες
· Σχέδιο επέκτασης του μετρό
· Βελτίωση πεζοδρομίων

Η απάντησή του:

"Όσον αφορά τους παιδικούς σταθμούς, δεν πληρώνει πλέον κανένας γονιός, καθώς μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ αυξήθηκαν τα παιδιά αλλά και το προσωπικό ταυτόχρονα.
Οι συνδρομές των αθλητικών προγραμμάτων στον Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό Πετρούπολης περιορίστηκαν στο συμβολικό ποσό των 15 ευρώ για όλες τις αθλητικές δραστηριότητες εκτός από το κολύμπι του οποίου η συνδρομή μειώθηκε στα 10 ευρώ το μήναΤην πρώτη χρονιά ήταν δωρεάν όμως υπήρχαν παιδιά που συμμετείχαν σε υπερβολικά πολλές δραστηριότητες ταυτοχρόνως και άφηναν πολλά παιδιά έξω από το πρόγραμμα.

Τα δημοτικά τέλη όντως δεν αυξηθήκαν. Αντιθέτως δημιουργήσαμε προγράμματα βοήθειας για τρίτεκνους, πολύτεκνους, νέα ζευγάρια, ανέργους και άλλες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Τώρα για τα πεζοδρόμια η αλήθεια είναι πως δεν μπορώ να κάνω και πολλά πράγματα καθώς από τα 4 μέτρα πεζοδρομίου στον δήμο ανήκει μόνο το 1,5 μέτροΤα υπόλοιπα 2,5 αποτελούν ιδιοκτησία των μαγαζιών με τα οποία βρισκόμαστε σε συνεχείς διαμάχες για το συγκεκριμένο θέμα.

Προσπάθησα επίσης να κρατήσω όσους περισσότερους συμβασιούχους μπορώ στη θέση τους με πολύπλοκες διαδικασίες και δικαστήρια αλλά και αυτά κάποτε τελειώνουν. Έπρεπε επιπλέον να ασχοληθώ και με τις απολύσεις των μη συμβασιούχων.

Υποσχέθηκα επίσης νέες υλικές υποδομές και κτίρια, ιδιαίτερα σχολεία. Η αλήθεια είναι πως ο δήμος δεν μπορεί να τις χρηματοδοτήσει όλες αλλά μπορεί να βοηθήσει. Με τη συγχρηματοδότηση της ΕΣΠΑ φτιάχτηκε το 3ο και το 6ο δημοτικό σχολείο και ένας καινούριος παιδικός σταθμός, ιδρύθηκε το 11ο δημοτικό σχολείο και έγιναν κάποιες προσθήκες στο 9ο δημοτικό σχολείο, ολοκληρώσαμε ένα νηπιαγωγείο, αγοράσαμε δύο οικόπεδα για τη δημιουργία παιδικών σταθμών και τέλος συντηρήσαμε όσα ήδη υπήρχαν , κάτι εξαιρετικά δύσκολο στην εποχή που ζούμε.

Υπάρχει και το σχέδιο επέκτασης του μετρό στην Πετρούπολη. Προγραμματίζονται δύο στάσεις, μία στη Θηβών (στο Λακιώτη) και μία στο ύψος της Ελαιών. Ωστόσο η πραγματοποίησή του εξαρτάται από τις χρηματοδοτήσεις που θα υπάρξουν στο φορέα κατασκευής του έργου. Είναι μία καλή αρχή όμως και ευχόμαστε να λυθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα."

Ρωτήθηκε επίσης:

Τι μέτρα έχετε λάβει για τον σιτισμό των απόρων (και ανέργων) δημοτών σας ;

Η απάντησή του:

"Προσπαθούμε καθημερινά να βοηθήσουμε αυτούς που έχουν ανάγκη αλλά ότι και αν κάνουμε το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει. Παρόλα αυτά γίνονται κάποιες ενέργειες. Αρχικά οι αποθήκες μας καταφέρνουν να στηρίζουν και να βοηθούν 400 οικογένειες, δίνονται 270 μερίδες φαγητού σε συνεργασία με την εκκλησία και παρέχουμε βοήθεια στους ανήμπορους. Επιπλέον έγινε μια συνεργασία με το ΙΚΑ και τους γιατρούς ώστε να εξετάζονται δωρεάν κάποια άτομα που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα και παρέχονται δωρεάν συμβουλές από ψυχολόγους. Τέλος σε συνεργασία με τους φαρμακοποιούς κάθε μήνα μοιράζονταν φάρμακα αξίας 500 €."

Ο Κοτσαμπάς συνόψισε το έργο του ως δημάρχου ως εξής:

"Σκοπός μας ήταν η αναβάθμιση της πόλης. Ολοκληρώθηκαν τα σχέδια για τους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία. Πετύχαμε να μην περάσουν οι δράσεις του δήμου σε ιδιώτες. Ζητήσαμε να αφαιρεθεί ο ειδικός φόρος για το πετρέλαιο από τα σχολεία, κάτι που δυστυχώς δεν έγινε αλλά αντίθετα μειώθηκε η επιχορήγηση για αυτά. Τέλος, βοηθήσαμε τους συμπολίτες μας που είχαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. [...] Σίγουρα υπήρχαν επιπλοκές όμως δεν θα άλλαζα τις επιλογές μου, ούτε τους συνεργάτες μου. Υπαρχει μείωση στην οικονομική και κρατική επιχορήγηση στο 45 %."

Σε άλλες σελίδες του διαδικτύου για την αυτοδιοίκηση, βρίσκουμε τεκμήρια της δράσης του δημάρχου.

Στο aftodioikisi.gr, για παράδειγμα:

Πετρούπολη: Καμιά αύξηση στα δημοτικά τέλη το 2013
30 Οκτ 2012
ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Μηδενική αύξηση στα δημοτικά τέλη για το 2013 (τέλη καθαριότητας – ηλεκτροφωτισμού – νεκροταφείου – διαφήμισης – χρήσης κοινοχρήστων χώρων) αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Πετρούπολης, μετά τη σχετική εισήγηση του δημάρχου Θωμά Κοτσαμπά.

Σημειώνεται πως ο Δήμος Πετρούπολης παραμένει ο Δήμος με τη μικρότερη χρέωση δημοτικών τελών, στο σύνολο της δυτικής Αθήνας και ένας από τους δήμους με τη χαμηλότερη χρέωση στο σύνολο των δήμων της Αττικής.

Στην ιστοσελίδα του Δήμου Πετρούπολης:

Ανοικτή επιστολή του Δημάρχου κου Θωμά Κοτσαμπά

Συμπολίτισσες- Συμπολίτες,

Στη συνεδρίαση της 28ης Φεβρουαρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα τη μηδενική αύξηση των τελών καθαριότητας – φωτισμού – κοινοχρήστων χώρων – διαφήμισης, καθώς και των τελών νεκροταφείου, για το 2011Επίσης, αποφασίστηκε η μείωση των δημοτικών τελών κατά 50% και για τα 2 πρώτα έτη λειτουργίας τους, στις νέες επιχειρήσεις που εγκαθίστανται στην πόλη από δημότες Πετρούπολης, εμβαδού έως 50 τ.μ.

Για πρώτη φορά:

αποφασίστηκε η πλήρης απαλλαγή των δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για την πρώτη και κύρια κατοικία των μονογονεϊκών οικογενειών με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα, πραγματικό ή τεκμαρτό, εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης οικονομικό έτος, μικρότερο των 25.000,00 ευρώ χωρίς τις εκάστοτε προβλεπόμενες μειώσεις εισοδήματος.

αποφασίστηκε η πλήρης απαλλαγή των δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για την πρώτη και κύρια κατοικία των τρίτεκνων οικογενειών με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα, πραγματικό ή τεκμαρτό, εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης οικονομικό έτος, μικρότερο των 35.000,00 ευρώ χωρίς τις εκάστοτε προβλεπόμενες μειώσεις εισοδήματος.

- αποφασίστηκε η μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, στους συμπολίτες μας που έχουν υπαχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Τέλος, αποφασίστηκε η διατήρηση της πλήρους απαλλαγής από τα δημοτικά τέλη για την πρώτη και κύρια κατοικία, σε πολύτεκνους, άπορους και άτομα με αναπηρία πλέον του 67% (παρ.3, του αρθ.202 του Ν. 3463/2006, απόφαση 223/2009 Δ.Σ).

Οι παραπάνω αποφάσεις λαμβάνονται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία, με γνώμονα τη στήριξη των οικονομικά αδύναμων λαϊκών οικογενειών, αφού η Κοινωνική Πολιτική αποτελεί για τη Διοίκηση του Δήμου, πρώτιστο μέλημα.

Δεδομένο, αποτελεί το γεγονός, ότι παρόλες τις παραπάνω μειώσεις, οι παροχές των υπηρεσιών θα παραμείνουν στα ίδια υψηλά επίπεδα.

Είμαστε και παραμένουμε δίπλα στον κάθε πολίτη, αγωνιζόμενοι για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής του.

Ο Δήμαρχος
Θωμάς Κοτσαμπάς
Στην ίδια ιστοσελίδα:

Εισήγηση της Αντιδημάρχου κας Ζορμπά, για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2011

Την Πέμπτη 17 Μαρτίου, συζητήθηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2011 απο το Δημοτικό Συμβούλιο. Παραθέτουμε την εισήγηση της αρμόδιας Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, κας Ζορμπά:

Όλα τα προηγούμενα χρόνια η συντριπτική πλειοψηφία των δήμων που ήταν στα χέρια της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΝ αποδείχθηκαν σε όλες τις περιπτώσεις εκφραστές της αντιλαϊκής πολιτικής, χειρότεροι εργοδότες, πρωτεργάτες να περάσουν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, να εξοικειώσουν το λαό με την βαθειά εμπορευματοποίηση της υγείας, της παιδείας, όλων των κοινωνικών υπηρεσιών. Στον τομέα των Τεχνικών έργων δεν ιεραρχήθηκε η κάλυψη των λαϊκών αναγκών, αντιθέτως οι διοικήσεις των κομμάτων του κεφαλαίου, δώσανε έμφαση σε έργα βιτρίνας.

Ιδιαίτερα σήμερα εν μέσω της όξυνσης της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, οι λαϊκές οικογένειες έχουν μεγαλύτερη δυσκολία να επιβιώσουν ζώντας σε συνθήκες δυσανάλογες με τις δυνατότητές της σημερινής εποχής. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα κύρια προβλήματα που ταλαιπωρούν τον εργαζόμενο λαό αφορούν τις συνθήκες και τους όρους εργασίας, την απελευθέρωση των απολύσεων, τις ιδιωτικοποιήσεις σε όλους τους τομείς της ζωής τους.

Στον αντίποδα αυτής της λογικής βρίσκεται η σημερινή διοίκηση του Δήμου. Μαζί με το λαό της Πετρούπολης πρωτοστατούμε στην οργάνωση της πάλης, δείχνοντας απειθαρχία και ανυπακοή στην κυρίαρχη πολιτική.

Ταυτόχρονα, όμως, και ακριβώς επειδή όλα τα παραπάνω έχουν τον αντίκτυπό τους και στον τόπο ζωής του λαού,πιστεύουμε ότι μπορούμε μέσα από μία σειρά έργων να ικανοποιήσουμε βασικές λαϊκές ανάγκες.Επικεντρώνουμε σε έργα που αφορούν σύγχρονα σχολεία, παιδικούς σταθμούς, έργα που αφορούν τον πολιτισμό, την πολιτική προστασία, αντιπλημμυρικά έργα, μέτρα για το φυσικό, κοινωνικό, πολιτιστικό περιβάλλον, δημόσια έργα κοινωνικών υποδομών.

Υπερασπιζόμαστε και διεκδικούμε την προστασία των ελεύθερων χώρων από την τσιμεντοποίηση του πρασίνου, απαλλοτριώσεις για την ανάπτυξη του σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της πόλης, την διάνοιξη πεζοδρομίων για να καθίσταται δυνατή η κίνηση των πεζών.

Σ΄ αυτό το πλαίσιο κινείται και το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το έτος 2011, με συνολικό προϋπολογισμό νέων έργων 3.803.008,00€ και συνεχιζόμενων έργων 5.484.578,36€. Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα στοιχεία από την Οικονομική Υπηρεσία και με βάση αυτά έγινε ο καταμερισμός του ποσού στα έργα. Η προηγούμενη κάλυψη του προγράμματος του 2010ως προς τα Τεχνικά Έργα έγινε στο 45,8%, στις αγορές οικοπέδων στο 16,76%, ενώ στις μελέτες στο 7,95%.

Με βάση το Τεχνικό Πρόγραμμα για το έτος 2011 θα κινηθούμε αξιοποιώντας και διεκδικώντας κάθε πόρο από το κράτος, από Οργανισμούς και Προγράμματα, όπως επίσης θα προχωρήσουμε και σε έργα με αυτεπιστασία. Με την αυτεπιστασία θα δώσουμε δουλειά σε ανέργους, χωρίς όμως να παραβλέπουμε ότι δεν λύνεται με τέτοιους τρόπους το ζήτημα της ανεργίας και φυσικά μην κάνοντας πίσω από το αίτημά μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στις αθλητικές εγκαταστάσεις ιεραρχούμε μία σειρά από έργα υποδομών για την καλύτερη και πιο εύρυθμη χρήση τους, όπως και παρεμβάσεις - αναπλάσεις υγιεινής και προστασίας κατά τη διάρκεια των αθλητικών δραστηριοτήτων. Δημιουργούμε καλύτερες υποδομές στο στάδιο της Αγίας Τριάδας, στη μετατροπή δύο γηπέδων σε 5Χ5, ούτως ώστε πέρα των αθλητικών συλλόγων να χρησιμοποιούνται και από τον κόσμο της Πετρούπολης, σε κατασκευή ψευδοροφής και μόνωσης στο κλειστό Γυμναστήριο και σε υποδομές στο Κολυμβητήριο για την χρήση της μικρής πισίνας καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου και για την εξοικονόμηση σημαντικού βαθμού ενέργειας με την κατασκευή ανεμοθώρακα.

Σε αυτή την κατεύθυνση προχωράμε και στη συντήρηση των Δημοτικών Κτιρίων (ΚΑΠΗ, Πολιτιστικό και Πνευματικό κέντρο), όπως επίσης και στη συντήρηση του κινηματογράφου της περιοχής που από το 1950 δεν υπάρχει ουσιαστική παρέμβαση, και σαν αξιοποιήσιμος χώρος όλο τον χρόνο για διάφορες δραστηριότητες.

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ – ΣΧΟΛΕΙΑ
Προχωράμε σήμερα σε μικρές παρεμβάσεις στους χώρους των σχολείων, με τη συντήρησή τους, και σε καθοριστικές παρεμβάσεις, με μονώσεις, προγράμματα για οικολογικές μορφές ενέργειας, δρόμους πέριξ των σχολείων σε ήπιας κυκλοφορίας. Παρεμβάσεις που θα κάνουν πιο οικείο και ασφαλές το σχολείο στη μαθηματική κοινότητα.

Ιεραρχούμε τους παιδικούς σταθμούς, δεδομένης της ύπαρξης κτιρίων μισθωμένων και ακατάλληλων. Γι΄ αυτό το λόγο προχωράμε σε 3 μελέτες και κατασκευή ενός παιδικού σταθμού στο Ο.Τ 220 (οδός Αναπαύσεως), με χρήματα διεκδικούμενα από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

ΠΑΡΚΑ – ΠΛΑΤΕΙΕΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΧΩΡΟΙ
Προχωράμε, επίσης, σε συντηρήσεις και βελτιώσεις των υπαρχουσών πλατειών και παιδικών χαρών που θα προστατεύεται η σωματική ακεραιότητα των παιδιών από παραμελημένα όργανα, σε πάρκα και πλατείες, που θα μπορούν πραγματικά να είναι αξιοποιήσιμα και προσβάσιμα από όλο τον λαό.

ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΜΟΥ
Στους στόχους μας βάζουμε σε προτεραιότητα τις πράξεις αναλογισμού και εφαρμογής σε Ελαιών, Ανατολικής Ρωμυλίας και Πανοράματος αντίστοιχα. Η Ελαιών σήμερα με τα υπάρχοντα ρυμοτομούμενα δεν καλύπτει χαρακτηρισμό που έχει σαν κεντρικός οδικός άξονας. Είναι αναγκαία η υλοποίηση της πράξης αναλογισμού που θα επιφέρει αργότερα με έργα του Δήμου την κατασκευή του δρόμου για την αποσυμφόρηση των υπόλοιπων κεντρικών αξόνων και για την διαμόρφωση και άρα την αναβάθμιση της περιοχής.

Στην Ανατολικής Ρωμυλίας, αντίστοιχα, με την υλοποίηση της πράξης αναλογισμού θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην διαπλάτυνση του δρόμου από την μεριά της ανόδου και θα δημιουργηθεί, με πολύ μικρό κόστος από τον Δήμο, ζώνη πρασίνου και πεζοδρόμησης, όπου άρει και τον κίνδυνο για τους πεζούς λόγω μειωμένης ορατότητας από τα οχήματα.

Τέλος, για την διαμόρφωση του Τεχνικού Προγράμματος πάρθηκαν υπόψη και οι προτάσεις, που κατατέθηκαν από δημοτικούς συμβούλους. Αρκετά από τα έργα εντάσσονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα, ενώ άλλα δεν εντάσσονται λόγω υψηλού κόστους, αλλά και επειδή θεωρούμε ότι δεν χρήζουν άμεσης προτεραιότητας."

ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: Δε δίνει κανένα στοιχείο για απολύσεις στην κυβέρνηση
Δημοσίευση: Παρ, 09/11/2012 - 18:36
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 09/11/2012 - 18:41

Η αγωνιστική δημοτική αρχή του Δήμου Πετρούπολης ενημέρωσε χτες τους εργαζόμενους του δήμου, κατά τη διάρκεια της γενικής τους συνέλευσης, την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να μη δώσει κανένα στοιχείο στην κυβέρνηση για απολύσεις στο Δήμο, στο πλαίσιο της εφαρμογής του πολυνομοσχεδίου. Στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Περιστερίου πάρθηκε επίσης απόφαση να μη δοθούν στοιχεία ύστερα από πρόταση του Σωματείου Εργαζομένων και μετά από πρωτοβουλία της ΔΑΣ.

Σχετική απόφαση έλαβε και το δημοτικό συμβούλιο Αγ. Αναργύρων. Το θέμα πρόκειται να συζητηθεί και σε συνεδρίαση της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Αττικής, η οποία αναμένεται να αποφασίσει ότι οι δήμοι αρνούνται να δώσουν τα σχετικά στοιχεία.


Πετρούπολη: «Κόκκινο αντάρτικο» στην αξιολόγηση του νέου σχολείου
15 Μαρ 2013

Ο Δήμος Πετρούπολης, διά του αρμόδιου αντιδήμαρχου Αθανάσιου Φιλίππου, καλεί τους συλλόγους των γονέων και των εκπαιδευτικών να μη συμμετάσχουν στην αξιολόγηση των σχολικών μονάδων της περιοχής, όπως πρόσφατα τους ζητήθηκε από το υπουργείο Παιδείας και τις αρμόδιες σχολικές διευθύνσεις.

«Το “νέο Σχολείο” που ευαγγελίζονται, θα γίνει άλλοθι για χιλιάδες απολύσεις εκπαιδευτικών, θα φτιάξει τα λεγόμενα “καλά” και “κακά” σχολεία και θα βάλει τις επιχειρήσεις μέσα στις σχολικές μονάδες. Το λεγόμενο “Νέο Σχολείο” είναι το σχολείο της αγοράς που θα παράγει αμόρφωτους, αναλώσιμους, σκυφτούς εργαζόμενους. Ουσιαστικά και τυπικά καταργεί τον Δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης», σημειώνει στη δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Πετρούπολης.

«Αντί να αναβαθμίσουν την εκπαίδευση, με νέα σύγχρονα σχολικά κτήρια, με λιγότερους μαθητές ανά τμήμα, τι έχουμε;», αναρωτιέται ο αντιδήμαρχος και δίνει την απάντηση: α) παμπάλαια κτήρια και διάλυση του ΟΣΚ, β) αύξηση των μαθητών ανά τμήμα (30άρια), γ) πρωινά και απογευματινά στον 21ο αιώνα !!!!, δ) μείωση των δαπανών με τα λειτουργικά να μη φτάνουν ούτε για τα πάγια (ΔΕΗ, ΟΤΕ, πετρέλαιο κ.λπ.) και ε) σχολεία χωρίς βιβλία, εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, κακοπληρωμένους, χωρίς οργανωμένες επιμορφώσεις , με την απόλυση πάνω από τα κεφάλι τους.

«Ως Διοίκηση του Δήμου Πετρούπολης καλούμε όλους τους συλλόγους Γονέων και Εκπαιδευτικών, να μην συμμετέχουν σε καμία από αυτές τις διαδικασίες. Το ίδιο να κάνουν και τα στελέχη της εκπαίδευσης. Στην πράξη να ακυρώσουμε την αξιολόγηση και το “ Νέο Σχολείο”. Καλούμε τους Συλλόγους και Ενώσεις Γονέων και Εκπαιδευτικών να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες για να μην περάσουν τα σχέδια τους. Ο Δήμος Πετρούπολης θα είναι στο πλευρό τους», καταλήγει στη δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Παιδείας Αθανάσιος Φιλίππου.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε στις σελίδες του Δήμου για την κοινωνική πολιτική του και τα έργα του, ή για τις θέσεις του για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό: "Είναι θέση μας ότι ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός είναι λαϊκά δικαιώματα και πρέπει να συγκροτούνται και να λειτουργούν σε πλατιά λαϊκή βάση συσπειρώνοντας ευρύτερα τους πολίτες. Δεν πρέπει να βασίζονται στους επιχειρηματίες και τους χορηγούς που στόχο έχουν την εμπορευματοποίηση και το κέρδος μέσα από τις αξίες αυτές. Η Διοίκηση του Δήμου στα πλαίσια της πολιτικής που ακολουθεί, εξυπηρετώντας αποκλειστικά τα λαϊκά συμφέροντα, θα προβεί σε μειώσεις ή κατάργηση των συνδρομών στις δράσεις του Πολιτιστικού και του ΔΑΟΠ και θα προσπαθήσει για την ποιοτική αναβάθμισή τους."

Πριν τις ευρωεκλογές, ο Ριζοσπάστης επισήμαινε:

Το ΚΚΕ έχει συγκεκριμένες προτάσεις για κάθε εργατικό - λαϊκό πρόβλημα, προτάσεις με τις οποίες οι κομμουνιστές παλεύουν στο εργατικό κίνημα, βάζουν ως στόχο να υιοθετηθούν από τα συνδικάτα, τους συλλόγους των ΕΒΕ, των φτωχών αγροτών, από τις λαϊκές επιτροπές κ.λπ. Για παράδειγμα, προτάσεις για την προστασία των ανέργων, για να σταματήσουν πλειστηριασμοί και κατασχέσεις, για να καταργηθούν τα χαράτσια, για να μειωθούν τα εισιτήρια στα μέσα μαζικής μεταφοράς, για την απαλλαγή αυτοαπασχολούμενων από χρέη, για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας κ.ά. Προτάσεις που το ΚΚΕ έχει καταθέσει και με τη μορφή Προτάσεων Νόμου, Ερωτήσεων και στη Βουλή. Πρόσφατα, μάλιστα, κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση για την προστασία των ανέργων με αιτήματα όπως: Εκτακτο επίδομα για όλους τους ανέργους 1.000 ευρώ μπροστά στο Πάσχα, επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ, να γενικευθεί το επίδομα σε όσους δεν έχουν δουλειά, προστασία των ανέργων από κατασχέσεις κ.ά.

Πρόκειται, βεβαίως, για προτάσεις που δεν προϋποθέτουν την ανατροπή του καπιταλισμού και το σοσιαλισμό για να υλοποιηθούν, όμως έρχονται σε σύγκρουση με τη στρατηγική του κεφαλαίου και της ΕΕ.[...] Εκτός όμως από προτάσεις για τα λαϊκά προβλήματα οι κομμουνιστές παλεύουν στην πράξη μέσα από τα συνδικάτα, τους αγροτικούς συλλόγους, το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ στους αγρότες, την ΟΓΕ στις γυναίκες, το ΜΑΣ, τις λαϊκές επιτροπές να μπαίνουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, να μη γίνονται κατασχέσεις, διακοπές ρεύματος, να δυναμώνει η αλληλεγγύη στα τμήματα του λαού που βιώνουν τις μεγαλύτερες συνέπειες της κρίσης, για να σταθούν στα πόδια τους, να παλέψουν κ.λπ.

Το ΚΚΕ όμως ταυτόχρονα προβάλλει στόχους που αφορούν τις σύγχρονες εργατικές - λαϊκές ανάγκες, την ώριμη δυνατότητα πραγματοποίησής τους με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες της παραγωγής, αποκαλύπτοντας το γεγονός ότι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης είναι αυτός που μπαίνει εμπόδιο στην ικανοποίησή τους
***
Εμείς καλούμε τους πολίτες όλης της Ελλάδας να πληροφορηθούν για την συγκεκριμένη κοινωνική,  πολιτική και πολιτιστική του δράση στο Δήμο της Πετρούπολης την περασμένη τετραετία και να παρακολουθήσουν στενά την πολιτική των Δημάρχων της Λαϊκής Συσπείρωσης στον ίδιο Δήμο και στην Ικαρία, το Χαϊδάρι και την Πάτρα.

Τους καλούμε στη βάση αυτή να συγκρίνουν τι συμβαίνει στους Δήμους αυτούς με το τι θα συμβεί σε Δήμους όπως του Δήμου Αθηναίων, του Πειραιά, του Βόλου, της Θεσσαλονίκης, ή του Αριστοτέλη στη Χαλκιδική, αλλά και σε όλους τους Δήμους όπου δεν εξελέγη η Λαϊκή Συσπείρωση.

Τους καλούμε επίσης να σκεφτούν κατά πόσο επιβεβαιώνεται από την απτή εμπειρία τα όσα γράφει πιο πάνω οΡιζοσπάστηςγια τις δυνατότητες αλλά και τα όρια των όσων μπορεί να κάνει το ΚΚΕ αν το εμπιστευτούν, μέσα στα πλαίσια της υφιστάμενης τάξης πραγμάτων.

Και να μας μιλήσουν μετά ελεύθερα για το τι συμπέραναν για το αν οι κομμουνιστές ενδιαφέρονται με κάθε τρόπο να βοηθήσουν και να δυναμώσουν το λαό εδώ και τώρα ή αν "τα παραπέμπουν όλα στο σοσιαλισμό."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου