Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Το ελεεινό πρόσφατο παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ


Είναι πραγματικά παράλογο ότι κανείς πια σε αυτή τη χώρα δε μιλάει για το ελεεινό πρόσφατο παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ και του προγονικού του σχήματος, του Συνασπισμού. Λες και έχει πέσει μια επιδημία πολιτικού Αλτζχάιμερ, κανείς δε θυμάται τι στάση κράτησε αυτός ο χώρος σε ένα σωρό θέματα! Επειδή θεωρώ ότι καθρέφτης του μέλλοντος κάποιου είναι το παρελθόν του, θα σας θυμίσω μερικά από τα πολλά ανοσιουργήματα που διέπραξε πρόσφατα ο Συνασπισμός, ώστε να αναρωτηθείτε αν τελικά αξίζει να πάρει έστω και μία ψήφο:

Σχέδιο Ανάν

Οι λυκοσυμμαχίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ προσπάθησαν το 2004 να επιβάλλουν εκβιαστικά στον ελληνοκυπριακό λαό ένα σχέδιο "υπό την αιγίδα του ΟΗΕ", το σχέδιο του -τότε- ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν. Επρόκειτο για ένα τερατούργημα που σκοπό είχε τη δημιουργία ενός δυσλειτουργικού μη κράτους. Στην Ελλάδα, ο πιο ένθερμος υποστηρικτής του κατάπτυστου αυτού σχεδίου ήταν ο -εν πολλοίς- συντάκτης του, ο μέχρι τότε Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου. Ο τότε νεοεκλεγείς πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, προσπαθώντας να πατήσει σε δύο βάρκες (του πατριωτισμού και της υποτέλειας στα ευρωατλαντικά τελεσίγραφα), θεωρούσε ότι το σχέδιο Ανάν "μέσα στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής προοπτικής, τα θετικά σημεία μπορούν να αποδειχθούν υπέρτερα των αρνητικών". Το ΚΚΕ από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν κάθετα αντίθετο στο σχέδιο Ανάν, αφού θεωρούσε ότι "πρότεινε μια συγκαλυμμένη συνομοσπονδία". Τι πρέσβευε όμως ο Συνασπισμός για το σχέδιο Ανάν; Ήταν το ίδιο με το ΠΑΣΟΚ, θερμός υποστηρικτής του σχεδίου Ανάν! Θαυμάστε μάλιστα το θράσος των ηγετών του, αφού επιτέθηκαν στο ΚΚΕ για την αταλάντευτη στάση του, ταυτίζοντάς το με τη... Χρυσή Αυγή!

«Το ΚΚΕ, με την κάθετη απόρριψη του σχεδίου Ανάν, αποπροσανατολίζει για μια ακόμα φορά τους εργαζόμενους και το λαό και τείνει να ευθυγραμμιστεί με ακραίους εθνικιστικούς κύκλους, στους οποίους πρωταγωνιστεί η Χρυσή Αυγή, για μικροκομματικούς σκοπούς»
Λεωνίδας Κύρκος (Ελευθεροτυπία, 19/11/2002)


«Διάβασα με κατάπληξη στην προχτεσινή της συνέντευξη ότι η κ. Παπαρήγα ζητά την απόρριψη του σχεδίου Ανάν ως βάση διαπραγμάτευσης και αντιπροτείνει τη διεθνοποίηση του Κυπριακού. Μα εδώ βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σχέδιο του ΓΓ του ΟΗΕ και έχει το πράσινο φως του Συμβουλίου Ασφαλείας και που γίνεται σε γενικές γραμμές δεκτό και από την ΕΕ. Ποια διεθνοποίηση άραγε έχει υπόψη της η κ. Παπαρήγα; Κάποιου άλλου πλανήτη ίσως. Όμως στον πλανήτη Γη έξω από τον ΟΗΕ και την ΕΕ άλλος διεθνής θεσμός όπου θα μπορούσε να προσφύγει η Κύπρος δεν υπάρχει».
Νίκος Κωνσταντόπουλος (εισήγηση στην ΚΠΕ του ΣΥΝ, η οποία υπερψηφίστηκε ομόφωνα, με μόλις 6 «λευκά», 16/11/2002)

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Ο Συνασπισμός στην Ελλάδα ισχυρίζονταν ότι τάσσονταν κατά της αλλαγής του άρθρου 16 του Συντάγματος που θα επέτρεπε τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων. Όμως στην ΕΕ έλεγε τα ακριβώς αντίθετα, δηλαδή ψήφιζε υπέρ της δημιουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων! Βλέπετε, η διγλωσσία είναι πάγια πολιτική των οπορτουνιστών κι όχι τώρα που την έχουν ανάγκη για να βγουν πρώτο κόμμα! 

Το όνομα του -τότε- ευρωβουλευτή (και κατόπιν ηγέτη) του Συνασπισμού Αλέκου Αλαβάνου φιγούραρε στην Επιτροπή Πολιτισμού, Νεότητας, Παιδείας, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού της ΕΕ που ΟΜΟΦΩΝΑ ψήφισε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο "πιστεύει ότι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ή ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα αποτελούν μέρος του ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού συστήματος και συμβάλλουν στην ανάπτυξή του. Ωστόσο, πιστεύει ότι αυτά τα ιδρύματα πρέπει να χαρακτηρίζονται από διαφανή διαχείριση και να υποβάλλονται στις διαδικασίες αξιολόγησης της ποιότητας της διδακτέας ύλης και των αποτελεσμάτων·". Οι δικαιολογίες της Αυγής μετά την καταγγελία της υπόθεσης ήταν βλακώδεις (ότι τάχα ήταν πρακτική της ΕΕ, αν κάποιος λείπει από μια επιτροπή, να προσμετράται η ψήφος του ως θετική) κάτι που εκτός του ότι είναι παράνομο και ανήθικο είναι και ψέμματα, όπως φάνηκε από πρόσφατο περιστατικό, όπου οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ διόρθωσαν την ψήφο τους, όταν φάνηκε ότι για κάποιο λόγο είχε καταγραφεί λάθος). Αλλά ακόμα κι αν δεχθούμε ότι τότε έγινε κάποιο λάθος εκ παραδρομής, γιατί και ο έτερος ευρωβουλευτής του Συνασπισμού, Μιχάλης Παπαγιαννάκης, ψήφισε το παραπάνω στην ολομέλεια; Δεν είναι μόνο ψεύτες, είναι και θρασύδειλοι.

Δεκέμβρης του 2008

Μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ακολούθησαν βίαιες ενέργειες που συμπυκνώνονται στον τυφλό βανδαλισμό της Αθήνας που προκλήθηκε σε μεγάλο βαθμό από πλήθος αγνώστης -τότε- πολιτικής ταυτότητας κουκουλοφόρων. Για τα γεγονότα, το ΚΚΕ μεταξύ άλλων δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και μια ομάδα σύμμαχων προπαγανδιστών του από τα ΜΜΕ "χαϊδεύουν τα αυτιά των κουκουλοφόρων". Το να το λέει αυτό βέβαια το ΚΚΕ, ίσως δε φτάνει. Το να το παραδέχεται όμως ουσιαστικά ένα ηγετικό -τότε- στέλεχος του Συνασπισμού, έχει άλλη αξία:

"οφείλουμε όχι μόνο να διαδηλώνουμε, αλλά και με πολιτικά μέτρα να απομονώνουμε όλους αυτούς που καίνε, καταστρέφουν και λεηλατούν. Αυτοί δεν είναι "λαϊκοί αγωνιστές με λαθεμένες μεθόδους και μορφές πάλης" όπως ακούστηκε. Αυτοί είναι υπονομευτές και της Αριστεράς και της Δημοκρατίας"
Φώτης Κουβέλης (Καθημερινή 11/1/2009)

Αγαπητέ Ψηφοφόρε,
  • Εσύ που από τότε που θυμάσαι τον εαυτό σου, θυμάσαι στα εγκλήματα της βρεταννικής αποικιοκρατίας και του αμερικανοΝΑΤΟϊκού ιμπεριαλισμού, κατά της Μαρτυρικής Μεγαλονήσου, θα εμπιστευόσουν ποτέ το μέλλον της χώρας μας σε αυτούς που προσπάθησαν με το σχέδιο Ανάν, να καρφώσουν το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της Κύπρου;
  • Εσύ που με χίλιους κόπους και θυσίες σπούδασες ή σπουδάζεις ή έχεις παιδιά ή εγγόνια που σπούδασαν, σπουδάζουν ή θα σπουδάσουν, θέλεις να ψηφίσεις ένα κόμμα που υποστηρίζει κρυφά τη δημιουργία στη χώρα σου ιδιωτικών πανεπιστήμιων που θα πωλούν ακαδημαϊκούς τίτλους στους ανάξιους κανακάρηδες της πλουτοκρατίας;
  • Εσύ που ανατρίχιαζες βλέποντας την Αθήνα να καίγεται μέσα από ένα μπαράζ τυφλής και ακατανόητης βίας, θα καταδεχθείς να τιμήσεις με την ψήφο σου το κόμμα του οποίου οι ηγετικοί κύκλοι αποκαλούσαν... "λαϊκούς αγωνιστές" τους προβοκάτορες χρυσαυγίτες και ασφαλίτες κουκουλοφόρους βανδάλους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου