Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟΝ ΛΕΝΙΝ



Ο Τσίπρας πήγε στη Μόσχα να συναντήσει τον Λένιν, αλλά εκείνος ήταν απασχολημένος να συμπληρώνει με φρέσκα παραδείγματα τη μπροσούρα του για τον "σοσιαλσωβινισμό και το διεθνισμό"..

"Άλλη φορά Αλέξη μας.. και να έρθεις διαβασμένος.."
[.. «Όταν οι άνθρωποι που κουράστηκαν και έσπασαν ανεβαίνουν στο βήμα της δημοσιογραφίας και διακηρύσσουν ότι η φυγή τους δεν είναι εκδήλωση κούρασης, αδυναμίας, διανοουμενίστικης παλιανθρωπιάς, αλλά πράξη αξιέπαινη και επιπλέον φορτώνουν την ευθύνη στην παράνομη οργάνωση που την παρουσιάζουν σαν «ανίκανη για δράση»,ή «άχρηστη», ή «απονεκρωμένη» κτλ, τότε οι φυγάδες αυτοί γίνονται σιχαμένοι αποστάτες, προδότες. Τότε οι φυγάδες αυτοί γίνονται οι χειρότεροι συμβουλάτορες και εξίσου επικίνδυνοι εχθροί του εργατικού κινήματος.
Το πολιτικό περιεχόμενο του σοσιαλσωβινισμού και του οπορτουνισμού είναι ένα και το ίδιο: συνεργασία των τάξεων, απάρνηση της δικτατορίας του προλεταριάτου, παραίτηση από την επαναστατική δράση, προσκύνημα της αστικής νομιμότητας, έλλειψη εμπιστοσύνης προς το προλεταριάτο, εμπιστοσύνη προς την αστική τάξη. Οι ίδιες πολιτικές ιδέες. Το ίδιο πολιτικό περιεχόμενο τακτικής»..]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου