Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

4 ΚΟΚΚΙΝΑ "κάστρα" κόντρα στον αντιλαικο "Καλλικράτη", τα εμπόδια από ΕΕ, την τρόικα, την κυβέρνηση
o Κώστας Πελετίδης Δήμαρχος ΠάτραςΕκ μέρους της "Λαϊκής Συσπείρωσης" ευχαριστούμε όλες και όλους που αγωνίστηκαν όλους αυτούς τους μήνες για να κάνουν τα λαϊκά στρώματα ένα βήμα μπροστά. Χαιρετίζουμε τους ριζοσπάστες αγωνιστές που έσπασαν τις προκαταλήψεις και βρέθηκαν δίπλα στους αγώνες με τους φίλους και τα μέλη του ΚΚΕ.
Δεν υποκύψαμε σε διλήμματα, σε πιέσεις να υποχωρήσουμε από τη βασική κατεύθυνση υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων. Αντιμετωπίσαμε ενιαία την εκλογική μάχη θέτοντας την ανάγκη για ενίσχυση του ΚΚΕ στην Περιφέρεια και την Ευρωβουλή. Όχι για λόγους κομματικού εγωισμού, αλλά γνωρίζοντας ότι η επόμενη μέρα θα μας βρει με παρούσα τη στρατηγική που γεννά τα προβλήματα του λαού. Η άποψή μας αυτή έγινε αποδεκτή με διαφορετικό τρόπο από τμήματα του πατραϊκού λαού, έχουμε χρόνο μπροστά μας για να βγάλουμε τα κατάλληλα συμπεράσματα.
Η "Λαϊκή Συσπείρωση" αναλαμβάνει δημοτική αρχή. Από καλύτερη θέση θα συμβάλουμε στην ανακούφιση του πατραϊκού λαού, θα βάλουμε εμπόδια στον αντιλαϊκό κατήφορο, θα μπούμε εμπόδιο στην πολιτική που δημιουργεί ανεργία, ανέχεια και ανασφάλεια. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες, το ασφυκτικό αντιλαϊκό πλαίσιο του "Καλλικράτη", τα εμπόδια από ΕΕ, τρόικα, κυβέρνηση. Δεν έχουμε αυταπάτες, δεν δημιουργούμε αυταπάτες.
Έχουμε εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους του χεριού και του πνεύματος, στους επαγγελματίες που δεινοπαθούν, στους αγρότες που κινδυνεύουν με ξεκλήρισμα, στους νέους και τις νέες της πόλης μας που θέλουν να ανοίξουν τα φτερά τους και δεν τους αφήνουν. Το δίκιο είναι με το μέρος μας, μπορούμε να το επιβάλουμε, δεν είναι εύκολο, δεν είναι όμως και αδύνατο, θα εξαρτηθεί από το επίπεδο του λαϊκού κινήματος.
Η "Λαϊκή Συσπείρωση" καλεί, όχι μόνο όσους μας ψήφισαν αλλά και όσους δεν μας ψήφισαν, να συμβάλουν με τον αγώνα τους, τις προτάσεις τους, τη συμμετοχή τους στην υπερνίκηση των εμποδίων που δημιουργούν ανέργους, φτώχεια, νέους με εξαρτήσεις και όχι ζωή, με τις συνοικίες ησυχαστήρια. Θα αγωνιστούμε για να ανοίξει ο δρόμος για γενικότερες αλλαγές με λαϊκή ευημερία και πρόοδο.
Έχουμε να κάνουμε πολλά, δεν τα ξέρουμε όλα, δεν είμαστε αλάνθαστοι, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, οικοδομούμε τη λαϊκή συμμαχία, ξεπερνούμε τις προκαταλήψεις, για να είμαστε πιο ισχυροί, πιο αποτελεσματικοί, για να νικήσουμε αυτούς που απολαμβάνουν τον ιδρώτα του λαού μας και τον έφεραν σε αυτήν τη δύσκολη θέση».  

Ο Μιχάλης Σελέκος δήμαρχος Χαϊδαρίου

«Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι μας στήριξαν με την ψήφο τους και την πρώτη Κυριακή και σήμερα που ολοκληρώθηκε η νίκη μας, σε όλους όσοι συμπορεύτηκαν μαζί μας όλο αυτό το διάστημα».
Συμπλήρωσε ότι και από το μετερίζι της διοίκησης του Δήμου «θα στεκόμαστε στο πλάι του λαού στους μεγάλους αγώνες που θα δίνει», στους αγώνες που έχει μπροστά του το επόμενο διάστημα.
Αναφέρθηκε ακόμα στις επιτυχίες των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε άλλους Δήμους, καθώς και στο ποσοστό που συγκέντρωσε το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές σημειώνοντας πως «στέλνει μηνύματα και στην Ευρώπη και στις κυβερνήσεις της πλουτοκρατίας», πως αποτελεί συμβολή, ώστε να σηκώσει ο λαός κεφάλι και να κερδίσει πόντους στη δύσκολη μάχη που δίνει.
Τέλος, απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στους καθημερινούς αγώνες: «Απλώνουμε το χέρι σε όλους ανεξάρτητα από το αν μας στήριξαν σε αυτές τις εκλογές, να παλέψουμε για να βάλουμε ένα λιθαράκι για να λυθούν τα προβλήματα που βασανίζουν το λαό μας»…………………

Ο Βαγγέλης Σίμος δήμαρχος Πετρούπολης
 Ο Πετροπουλιώτικος λαός καταδίκασε, καταψήφισε το μαύρο μέτωπο που συγκροτήθηκε εναντίον μας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το λαό που μας τίμησε με την ψήφο του, όλους αυτούς που ακόμη κι αν δεν συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ μας στήριξαν και έδωσαν τον αγώνα τους. Να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους στο ψηφοδέλτιο που δώσαμε τον αγώνα ενιαία, σαν μια ομάδα. Δώσαμε μια σκληρή πραγματικά μάχη απέναντι σε αυταπάτες, διλήμματα, μπόλικη λάσπη και βρωμιά. Και να που ο λαός επιβράβευσε την πολιτική μας, επιβράβευσε το έργο μας, το πρόγραμμά μας. Σε άλλη περίπτωση, θα είχα πάρα πολλά να σας πω. Δεν μπορώ να σας κρύψω την αγωνία μου και τη συγκίνησή μου. Ηταν πραγματικά σκληρή η μάχη
…………. Από αύριο θα ανταμώσουμε ξανά στους αγώνες. Πιασμένοι αλυσίδες, χέρι χέρι. Καλή συνέχεια. Δύναμη και υπομονή για τους αγώνες που θα δώσουμε».
Η νίκη στέφθηκε με γλέντι μέχρι αργά το βράδυ κι ένα βαρύ ζεϊμπέκικο από κείνους που έχουν «ατσάλι στην καρδιά και φλόγα στην ψυχή».

Ο Στέλιος Σταμούλος δήμαρχος Ικαρίας
Χαιρετίζουμε, σφίγγουμε το χέρι και ευχαριστούμε όλους όσοι συμπορεύτηκαν μαζί μας και μας ψήφισαν και στον πρώτο και στο δεύτερο γύρο, δίνοντάς μας την πλειοψηφία στο Δήμο Ικαρίας. Χαιρετίζουμε τους Ικαριώτες και τις Ικαριώτισσες που, με αυτοπεποίθηση, πείσμα και ενθουσιασμό έδωσαν αυτήν τη μάχη κόντρα στη λάσπη, στη συκοφάντηση, στην ψευδολογία τσακίζοντας συμφωνίες κάτω από το τραπέζι από τους συμπράττοντες στο γνωστό αντικομμουνιστικό μπλοκ. Και από κοντά και οι εφοπλιστάδες, όπως ο κύριος Σπανός.
Χαιρετίζουμε, επίσης, τους εκατοντάδες Ικαριώτες που ενίσχυσαν το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, που έριξαν το κόκκινο γαρίφαλο στην κάλπη της περιφέρειας. Το αποτέλεσμα μέσα στις συνθήκες που έγινε ο Β' γύρος με τις γνωστές αντί ΚΚΕ συμμαχίες, αποτελεί μια τεράστια επιτυχία της "Λαϊκής Συσπείρωσης".

Η "Λαϊκή Συσπείρωση", οι άνθρωποί της, άνθρωποι σαν εσάς, του αγώνα και της βιοπάλης, όπως έχουν μέχρι τώρα αποδείξει, θα συνεχίσουν να μάχονται καθημερινά για τις δικές μας ανάγκες, θα στηρίξουν κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία και δράση, θα αντιπαλεύουν τις αντιλαϊκές επιλογές των κυβερνήσεων και της ΕΕ, δε θα πουν ψέματα, δε θα κοροϊδέψουν, δε θα εξαπατήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου