Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ


Συνέχιση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων και νέες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ζήτησε ο επικεφαλής του κλιμακίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην Ελλάδα Πολ Τόμσεν.
Σε συνέντευξή του στη ΝΕΡΙΤ ανέφερε ότι θα πρέπει να απολυθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν αποδίδουν, εννοώντας προφανώς αυτούς που δεν είναι αποδοτικοί με βάση τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που δρομολογούνται στο Δημόσιο.

Ο Πολ Τόμσεν ισχυρίστηκε ότι «θα πρέπει να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να αποφύγουμε περικοπές σε μισθούς και συντάξεις». Στην πραγματικότητα και οι αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν και νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις δρομολογούνται.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αναστέλλεται η επαναπρόσληψη των 397 καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών.

Ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης του υπουργείου Οικονομικών κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο έκρινε παράνομη την απομάκρυνση των καθαριστριών και παράλληλα διέτασσε την επαναπρόσληψή τους.
Η αναστολή της απόφασης θα έχει ισχύ έως τα τέλη Σεπτέμβρη, οπότε και θα εκδικαστεί η έφεση στον Άρειο Πάγο.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι καθαρίστριες δεν πρόκειται να επιστρέψουν στη δουλειά τους έως την εκδίκαση της έφεσης.
Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι η δικαιοσύνη δείχνει το ταξικό της πρόσωπο, καθώς αυτό που κυριαρχεί στις αποφάσεις της είναι η στήριξη των αντιλαϊκών πολιτικών του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων του.
Λίγο μετά την απόφαση, έξω από το υπουργείο Οικονομικών σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων με τις καθαρίστριες με αποτέλεσμα, σύμφωνα με πληροφορίες να τραυματιστούν 2 - 3 άτομα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Πρώτη απάντηση στην απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας να δεχτεί το αίτημα του Μάνεση για να προχωρήσει σε ομαδικές απολύσεις στο εργοστάσιο της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο έδωσαν δεκάδες εργαζόμενοι οι οποίοι συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας ύστερα από το κάλεσμα του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας. Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συνταντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση και τον υφυπουργό Β. Κεγκέρογλου.
Στη συγκέντρωση τονίστηκε η ανάγκη ενημέρωσης όλων των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς για αυτή την εξέλιξη και το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε στην κινητοποίηση για το Ασφαλιστικό στις 19 Ιούνη.
Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας καταγγέλλει τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης και τονίζει ότι αυτή η απόφαση δεν αφορά μόνο στους χαλυβουργούς, αφορά όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο του Μετάλλου, αλλά και στους άλλους κλάδους. Καλεί τα Συνδικάτα να πάρουν αποφάσεις και να καταδικάσουν αυτήν την ενέργεια. (Παρακάτω επισυνάπτεται ολόκληρη η ανακοίνωση του Συνδικάτου). 
Ανακοίνωση για την απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας εξέδωσε η Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία Χαλυβουργίας(Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
Κάλεσμα συμμετοχής στη σημερινή κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας είχαν απευθύνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης», οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις και ταξικά ναυτεργατικά σωματεία.
Την απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας καταδικάζουν: Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, η ΕΛΜΕ Πειραιά, η ΕΛΜΕ - ΚΙ, ο Σύλλογος Εργαζομένων υπ. Γεωργίας ν. Αττικής, το ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του ΑΠΘ, οι Σύλλογοι διοικητικού προσωπικού ΑΠΘ, ΑΤΕΙΘ, ΤΕΙ Καβάλας, Συλλογος ΕΤΕΠ ΠΑΜΑΚ, σύλλογος εκτάκτων ΑΤΕΙΘ, Σύλλογος εργαζομένων υπ. Γεωργίας Θεσσαλονίκης, οι Α', Β', Γ', Δ', Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Η απόφαση του Αρείου Πάγου αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι ουσιαστικά το δίκιο του αγώνα των εργαζομένων δεν κρίνεται στα δικαστήρια, αλλά πρέπει να επιβληθεί με τη μαζική και οργανωμένη πάλη του λαού, για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ και να εξασφαλιστεί το δικαίωμα στη μόνιμη και αξιοπρεπή δουλειά, για όλους τους ανέργους και απολυμένους.»
το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου