Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Συλλαλητήριο στις 19 Ιούνη για το Ασφαλιστικό και τις συντάξεις
Συλλαλητήριο για την υπεράσπιση των συντάξεων και της Κοινωνικής Ασφάλισης διοργανώνουν την Πέμπτη 19 Ιούνη εργατικά σωματεία και συνταξιουχικές οργανώσεις. Το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια.

Τα εργατικά σωματεία και οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ σχεδιάζουν την παρέμβασή τους στους κλάδους και στους τόπους δουλειάς, προκειμένου να είναι μαζική η κινητοποίηση και να βρει συνέχεια με άλλες πρωτοβουλίες και δράσεις.
Οι συνταξιούχοι, με κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, ΠΟΣ Δημοσίου Υπαλλήλων, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ΟΤΑ και οι Πανελλήνιες Ενώσεις ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ΝΑΤ, θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο με πανελλαδική κινητοποίηση, την οποία οργανώνουν ήδη με περιφερειακές συσκέψεις σε όλη τη χώρα.
Συγκεκριμένα:
  • Την Παρασκευή 6 Ιούνη: Στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων. Στις 10.30 π.μ. στην Καβάλα. Στις 7 μ.μ. στην Κομοτηνή.
  • Την Τετάρτη 11 Ιούνη: Στις 8 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ζακύνθου.
Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ
«Η νέα επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση θίγει και αφορά όλους τους εργαζόμενους και έχει στόχο τις συντάξεις, την Ασφάλιση, την Υγεία, την Περίθαλψη, την προστασία από εργατικό ατύχημα», τονίζει το ΠΑΜΕ, υπογραμμίζοντας ότι μόνο με αγώνα μπορεί να σταματήσει η αντιασφαλιστική επέλαση που έρχεται. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
Η ανακοίνωση της ΠΑΣΕΒΕ
Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και η ΠΑΣΕΒΕ, τονίζοντας ότι ο αγώνας για τη δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση δεν είναι υπόθεση μόνο των συνταξιούχων. Είναι υπόθεση όλων των αυτοαπασχολούμενων, όλων των εργαζομένων και των συνταξιούχων. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
Η ανακοίνωση των συνταξιούχων
«Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, ΠΟΣ Δημοσίου Υπαλλήλων, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ΟΤΑ και οι Πανελλήνιες Ενώσεις ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ΝΑΤ εκφράζουν την καθολική αντίθεσή τους και καταγγέλλουν τη νέα οικονομική αφαίμαξη των Επικουρικών Ταμείων που φθάνει τα 500 εκατ. Μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου (ν. 4254/2014) καταργούνται κοινωνικοί πόροι (πάνω από 100) που είχαν θεσμοθετηθεί στη θέση της εργοδοτικής εισφοράς, χωρίς μάλιστα να αντικατασταθούν από ισοδύναμες εισφορές από τους εργοδότες.
Έτσι λοιπόν, μετά τη λεηλασία που έγινε στα ασφαλιστικά ταμεία, μετά τις απανωτές μειώσεις στις επικουρικές (και βέβαια και στις κύριες), μετά από τη διατύπωση ότι η κυβέρνηση ΔΕΝ εγγυάται τις συντάξεις μας, μετά τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, που μερικοί πανηγυρίζουν ότι έτσι θα αυξηθούν τα οικονομικά του ΙΚΑ και άλλων Ταμείων, μετά και τις μειώσεις που έρχονται στις επικουρικές από 1/7/2014, γίνεται φανερό ότι οι συντάξεις μας, τα δικά μας λεφτά, τείνουν να εξανεμισθούν στο μεγαλύτερο μέρος τους και οι συντάξεις μας να γίνουν (με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων που εφαρμόζουν τις εντολές της ΕΕ και του κεφαλαίου), προνοιακά επιδόματα, φτωχοποιώντας ακόμα περισσότερο τους συνταξιούχους.
Καλούμε όλους τους συνταξιούχους της χώρας μας, όλων των Ταμείων, να συνταχθούν στον αγώνα μέσα από τα σωματεία τους, για την ανατροπή αυτών των πολιτικών που εφαρμόζονται δήθεν στο όνομα της κρίσης και του χρέους, που όμως είναι προαποφασισμένες πριν από μια 20ετία!
Για όλα αυτά καλούμε όλους τους συνταξιούχους όλων των ασφαλιστικών ταμείων να πάρουν μέρος μαζικά και αγωνιστικά στη μεγάλη πανελλαδική συγκέντρωση όλων των συνταξιούχων στην Αθήνα και στα Προπύλαια στις 19 Ιούνη στις 6.00 μ.μ. και πορεία στο Μαξίμου.
Άλλοι έχουν τον ευρωμονόδρομο για μπούσουλα, εμείς έχουμε το μονόδρομο του αγώνα "που είναι δύσκολος αλλά ωραίος" στην προσπάθεια που κάνουμε για να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας».
Καλέσματα συμμετοχής
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση απευθύνουν: Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών, το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, η Επιτροπή Άνεργων Ναυτεργατών - οι οποίοι καλούν  και σε σύσκεψη την Πέμπτη 12 Ιούνη, στις 10.30 το πρωί, στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ, για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου. Το ΕΚ Λαυρίου όπου δρομολογεί πούλμαν που θα αναχωρήσουν στις 4.30 το απόγευμα, από το Άγαλμα των Μεταλλωρύχων. Η Ένωση Λογιστών Αθήνα και το Παράρτημα Λογιστών Πειραιά ενώ καλούν και σε έκτακτη Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 12 Ιούνη στις 7 μ.μ. στα γραφεία της Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου