Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!

• Στις 26 Μάη χτυπήθηκε από μαχητικά αεροσκάφη δημοτικό σχολείο στην πόλη Σλαβιάνσκ.
• Στις 28 Μάη χτυπήθηκαν η παιδιατρική κλινική και το νοσοκομείο
• Στις 2 Ιούνη επλήγη, επίσης από μαχητικά, το ορφανοτροφείο του Σλαβιάνσκ, Την ίδια μέρα χτυπήθηκε το κτίριο της έδρας της Τοπικής Διοίκησης γεμάτο κόσμο, στην πόλη του Λουγκάνσκ, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 8 άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες.

Από την έναρξη της λεγόμενης αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στην ανατολή, και μέχρι τις 5/6 όπως ανακοινώθηκε επίσημα, ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΤΩΘΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ181 ΑΝΘΡΩΠΟΙ, χωρίς σε αυτούς να υπολογίζονται οι ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΝΕΚΡΟΙ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΤΗΣ ΟΔΗΣΣΟΥ.... βεβαίως, οι αριθμοί αυτοί ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ.
ΑΥΤΗ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΕΡΝΑΕΙ, όλο το τελευταίο διάστημα, ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΟΣΟ ΣΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΟΣΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ. Στη χώρα μας είναι χαρακτηριστικό ότι στα έντυπα αφιερώθηκαν λίγες αράδες, ενώ στα κανάλια βρέθηκε πολλαπλάσιος χρόνος για τη βασιλική οικογένεια της Ισπανίας και τη διαδοχή ή το «πάρτι» της κόρης του Ρώσου μεγαλοκαπιταλιστή Ριμπολοβλέβ στο Σκορπιό... ή ... ή ...
Αυτοί που πρωτοστατούν σήμερα στη σφαγή των ρωσόφωνων κυρίως πληθυσμών, που αντιστέκονται στην αντιδραστική κυβέρνηση του Κιέβου, είναι δυνάμεις επανδρωμένες από φασίστες του «Δεξιού Τομέα», ενώ υπάρχουν καταγγελίες για τη συμμετοχή μισθοφόρων.
ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ, αφού ουσιαστικά έβαλαν πλάτη στην πραξικοπηματική ανατροπή της προηγούμενης αστικής κυβέρνησης, σήμερα αξιοποιούν την εκλογή του μεγαλοβιομήχανου «βασιλιά της σοκολάτας» στις προεδρικές εκλογές - φάρσα της 25ης Μάη και απευθύνουν αποκλειστικά κατηγορίες στη Ρωσία για «υποδαύλιση των αναταραχών στις ανατολικές επαρχίες Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ». Ετσι, η γενοκτονία που γίνεται εκεί ανάγεται σε «νόμιμο δικαίωμα άμυνας στους αυτονομιστές».
Στην εξελισσόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση, μέσω της στήριξης των αντιδραστικών δυνάμεων της Ουκρανίας, έχει κάνει πλάτες η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Ο αντιπρόεδρος και ΥΠΕΞ, Ευ. Βενιζέλος, βρέθηκε στο Κίεβο και είχε συναντήσεις με την αντιδραστική κυβέρνηση και χαιρετούρες με τους εθνικιστές και τους φασίστες. Ταυτόχρονα, η ελληνική κυβέρνηση, για λογαριασμό της ντόπιας πλουτοκρατίας, συνυπογράφει και συνεπικουρεί όλες τις επιθετικές και στρατιωτικές ενέργειες του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ, με τα γνωστά ήξεις - αφήξεις, καταγγέλλει μεν τα γεγονότα, τηρώντας όμως μια στάση αναμονής για μια γενική και αόριστη διπλωματική διευθέτηση με πρωταγωνιστή την ΕΕ, την οποία κριτικάρει γιατί, λέει, ...δεν είχε αποφασιστικό ρόλο. Ενώ μια σειρά από κόμματα του ΚΕΑ στην ουσία δεν έχουν πάρει θέση καταδίκης του ρόλου της ΕΕ στην Ουκρανία.
Το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που από την αρχή έδειξε ότι η Ουκρανία βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδοϊμπεριαλιστικού ανταγωνισμού και υπογράμμισε ότι όσο οι λαοί εγκλωβίζονται κάτω από ξένες σημαίες και συμφέροντα θα κερδίζουν οι εκμεταλλευτές τους. Αυτή η θέση επιβεβαιώνεται καθημερινά και κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη να δυναμώσει η καταγγελία του εγκλήματος που γίνεται στην Ουκρανία.
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΤΑ ΦΤΩΧΑ ΛΑΪΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΜΕ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου