Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Η "ΚΑΡΤΕΡικοτητα" ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ με σφραγιδα Γκεμπελς
Για «οπορτουνισμό, σεχταρισμό και αριστερισμό που σε απομονώνει από την εργατική τάξη» κατηγορεί το ΚΚΕ ο Θ. Καρτερός στην «Αυγή» (30/5/2014), σχολιάζοντας το εκλογικό του ποσοστό. Ο κ. Καρτερός κάνει όποιες συγκρίσεις αυτός γουστάρει για να του βγει το... συμπέρασμα που αυτός θέλει, ότι δηλαδή το ΚΚΕ σταδιακά μειώνει τη δύναμή του εξαιτίας δήθεν του σεχταρισμού του.

Αλήθεια, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγάλο ποσοστό λόγω των δεσμών του με την εργατική τάξη και το λαό; Για να δούμε, σήμερα, τι δείχνουν οι αρχαιρεσίες σε σωματεία, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, όπου στην πλειοψηφία των περιπτώσεων τα ψηφοδέλτια που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ υπολείπονται αρκετά από τα ψηφοδέλτια στα οποία συμμετέχουν τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ; Αλήθεια, τι δείχνουν οι φοιτητικές εκλογές, όπου τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής αναδείχθηκαν 2η δύναμη σε ΑΕΙ - ΤΕΙ, ενώ τα ψηφοδέλτια της ΑΡΕΝ (ΣΥΡΙΖΑ) πάτωσαν; Αλήθεια, ποιος είναι ο «απομονωμένος» σε αυτές τις περιπτώσεις;

Αξίζει, επίσης, να θυμηθούμε ότι από το 1992 μέχρι το 2012 ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ είχε ποσοστό 3% - 4% και πάλευε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Αραγε, η απότομη εκλογική του άνοδος, το 2012, ήρθε ως αποτέλεσμα των «δεσμών του με τις μάζες και την εργατική τάξη» ή ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης του ΠΑΣΟΚ και της «επένδυσης» ενός τμήματος της αστικής τάξης μαζί με μέρος πρωτοκλασάτων στελεχών του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ για να παίξει ρόλο ως νέος πυλώνας της σοσιαλδημοκρατίας; Ρόλο για τον οποίο άλλωστε προετοιμαζόταν ο ΣΥΡΙΖΑ για χρόνια. Αλλά, βέβαια, ο Καρτερός και οι «ΣΥΝ αυτώ», όταν πάλευαν μέσα στο ΚΚΕ για να το διαλύσουν, αυτό είχαν στο νου τους, να το μετατρέψουν σε ένα κόμμα - εφεδρεία του κεφαλαίου, για να παίξει ρόλο στην ανασύνθεση του πολιτικού συστήματος όταν αυτό χρειαστεί. Ενα κόμμα με γραμμή που να υπηρετεί την ΕΕ, τα μονοπώλια και την εξουσία τους. Που να το χαϊδεύουν ο ΣΕΒ, οι εφοπλιστές, οι ΗΠΑ, να δεσμεύεται στο «ανήκομεν εις την Δύσιν», το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Καθίστε, λοιπόν, στα σαλόνια και στα «γεύματα του ΣΕΒ», κύριε Καρτερέ, και αφήστε τους «δεσμούς με την εργατική τάξη». Αυτά άλλωστε σας πάνε γάντι...

«Ασκείται σφοδρή κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ επειδή κάλεσε τον πρωθυπουργό να μη διανοηθεί να πάρει κρίσιμες αποφάσεις που θα δεσμεύσουν τη χώρα χωρίς να ερωτηθεί η αντιπολίτευση (...) εγκαλεί συχνά τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν δείχνει διάθεση συναίνεσης έστω σε ορισμένα θέματα, το ξεχνά όταν συμβαίνει από την άλλη πλευρά, την κυβερνητική. Οταν, δηλαδή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητά να μη ληφθούν άλλα μέτρα λιτότητας ή να μην αποφασίσει η κυβέρνηση χωρίς τη συναίνεση της αντιπολίτευσης για τον νέο επίτροπο της χώρας ή τον νέο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, τότε η επίκληση της συναίνεσης λησμονείται»(«Αυγή» 30/5/2014).
Το τρέχει το πράγμα για συνεννόηση και συναίνεση με την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ σε όφελος των αστών; Αλλιώς, γιατί παραπονιέται, όταν οι αστοί δεν του το αναγνωρίζουν ή τον ζορίζουν να το κάνει πιο γρήγορα; Αλλωστε, στο γεύμα που παρέθεσε ο ΣΕΒ στον Αλ. Τσίπρα τους είπε: «Να εκμεταλλευτεί την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός στη διαπραγμάτευση του χρέους». Δήλωση ετοιμότητας συμβολής στην «εθνική» (βλέπε καπιταλιστική) προσπάθεια...

«ΚΚΕ: Ο Σαμαράς είναι πιο αξιόπιστος από το ΣΥΡΙΖΑ. Την προτίμησή του στη συνέχιση της διακυβέρνησης από τον κ. Σαμαρά διατύπωσε εμμέσως πλην σαφώς το ΚΚΕ. Στο σχόλιό του για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά την επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το ΚΚΕ υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αλλάξει την ασκούμενη από τη ΝΔ πολιτική».
Δεν είναι πρώτη φορά που σε ρόλο Γκέμπελς η «Αυγή» (30/5/2014) παρερμηνεύει τις θέσεις του ΚΚΕ. Τους έχει γίνει δεύτερη φύση η προπαγάνδα της διαστρέβλωσης.
Τι είπε στ' αλήθεια το ΚΚΕ; «Η σταθερότητα, την οποία εγγυάται ο πρωθυπουργός, είναι η συνέχιση και διεύρυνση της αντιλαϊκής πολιτικής κεφαλαίου και ΕΕ και στις συνθήκες της όποιας ανάκαμψης. Αυτήν τη σταθερότητα δεν αμφισβητεί ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, που υπόσχεται στον ΣΕΒ διασφάλιση των συμφερόντων των βιομηχάνων και καλεί το λαό σε "νέα κοινωνική συμφωνία", δηλαδή σε ταξική συνεργασία και υποταγή στο κεφάλαιο». Δηλαδή, την ίδια σταθερότητα θέλουν και οι δύο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου