Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

ΠΑΡΕ....ΠΑΡΕ ΚΑΛΕ ΚΟΣΜΕ ΕΥΡΩ !!!!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα (ΕΚΤ) μείωσε τα επιτόκια κατά 40% (από 0,25% στο 0,15%), άρα οι εργαζόμενοι θα δουν στις επόμενες μέρες… κατακόρυφη μείωση των δόσεων από τα δάνεια που χρωστάνε!
40% είπατε; Αν το επιτόκιο χορήγησης του δανείου ήταν 3% η μείωση του επιτοκίου θα είναι 3,33% (για 100 ευρώ η ελάφρυνση θα είναι 3,33 ευρώ)! Αν το επιτόκιο ήταν 5% η μείωση του επιτοκίου θα είναι 2%, δηλαδή 2 ευρώ στα 100!

Καλά, μη νομίσετε ότι χαρίζει χρήμα η ΕΚΤ. Απλώς τα κλέβει από τους καταθέτες και κάνει μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα! Μας λέει με ωραία λόγια ότι θα παρέχει «διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων»(!!!): (επιτόκιο αρνητικό) -0,10% (έναντι 0,00%)! Με άλλα λόγια τώρα, όποιος καταθέτει, θα πληρώνει «φύλακτρα» 0,10% για να μπορεί να τοκογλυφεί άνετα και αδάπανα η ΕΚΤ! Να το πουλάει και για φιλανθρωπία!
Παράλληλα ανεγκέφαλοι μικρομεσαίοι πανηγυρίζουν που τώρα, θα πέσει φθηνό χρήμα στην αγορά! Καλά, δεν έπεσε χρήμα όταν το επιτόκιο από 0,50% μειώθηκε στο 0,25%, τώρα θα πέσει;
Εκτός από αυτές τις καταπληκτικές παροχές επιτοκίων, οι εργαζόμενοι θα δουν να αυξάνουν οι μισθοί από τη μείωση κατά 1% των ασφαλιστικών τους εισφορών (τα ταμεία ας βουλιάξουν τι μας νοιάζει).
Ναι, αν κάποιος εργαζόμενος παίρνει 580 τώρα θα πάρει 585,80! Κάτι σαν, εν μέσω Καλοκαιριού να λαβμάνει δωρεάν… διακοπές 3 ωρών με το μετρό, με μια στάση στο Αιγάλεω (ε, όχι και στο Σύνταγμα) για έναν καφέ υπερ-πολυτελείας 3 ευρώ!


Αυτά βέβαια, αν είναι ασφαλισμένος, αν ασφαλίζεται για 8ωρο και όχι 4ωρο, αν τον πληρώνει το αφεντικό και αν θέλει να του δώσει το ασφάλιστρο και δεν το κάνει κέρδος μαζί με το 2,90% που θα εισπράξει από τη μείωση της εργοδοτικής εισφοράς (τις άλλες μειώσεις εισφορών ΔΛΟΕΜ, επιδότησης των στρατευμένων μισθωτών, ΕΛΕΚΠ, ΕΚΛΑ ΛΑΕΚ κλπ θα τις φάει επιτόπου η μαρμάγκα)… Και αν ο εργαζόμενος τις ζητήσει, απλώς θα εισπράξει μια… μεγαλόπρεπη απόλυση!
Καλού – κακού πάντως η κυβέρνηση θα μειώσει τις επικουρικές όχι 1% αλλά 5,20%, έτσι να καταλάβουμε τι εστί «ισοδύναμο»! Και όποιος πει ότι αυτά δεν είναι ισοδύναμα, απλώς υπονομεύει τις προσπάθειες του λαού να βγει από την κρίση τώρα που αρχίζει η μελλοντική ανάπτυξη η μελλοντικη μείωση των φόρων και η μελλοντική αύξηση συντάξεων και μισθών!!!!

Στο μεταξύ οι κυβερνητικοί προπαγανδιστές κάνουν απολαυστικούς υπολογισμούς των αυξήσεων μισθών αναφέροντας ότι, αν ο μισθωτός παίρνει μισθό 1.800 ευρώ το μήνα (αν είπαμε, αν και αν και αν…) τότε θα ωφεληθεί το χρόνο 252 ευρώ για 14 μισθούς παρακαλώ!!!
Πέθανα από την αύξηση!
Πιο κυβερνητικός γίνεσαι πρωθυπουργός!!!

Stergios Sastinap



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου