Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΠΙΚΕΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΕΣ
Διακρίνω μια επιθετική ρητορική κυβερνητικών στελεχών κατά της τρόικας και του ΔΝΤ. Τίθεται θέμα παρουσίας της τρόικας στην Ελλάδα; 

"Αποδείξαμε ως χώρα ότι μπορούμε να φέρουμε σε πέρας και τους στόχους και το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα. Οσο ολοκληρώνεται αυτό τόσο η λέξη "τρόικα" θα γίνεται ανάμνηση από το παρελθόν. Φτάνει βέβαια να μην αφήσουμε ποτέ ξανά την Ελλάδα να κυλήσει πίσω σε τέτοια εφιαλτική κρίση".
Ηρθε η ώρα να κάνουμε αυτό που θέλουμε και όχι αυτά που θέλει η τρόικα; 
"Είναι η ώρα να βάζουμε και εμείς την ατζέντα των μεταρρυθμίσεων..."» (από τη συνέντευξη του Αντ. Σαμαρά στο «Βήμα της Κυριακής», 15/6/2014).
Καλή η προσπάθεια της κυβέρνησης να σηκώσει και αυτή «αντιτροϊκανή προπαγάνδα» και να αφαιρέσει από τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλους «αντιμνημονιακούς» το προνόμιο, είναι όμως κάλπικη από τρεις μεριές.
Η πρώτη θέλει να φορτώσει την αντιλαϊκή πολιτική αποκλειστικά στην τρόικα και όχι στις ελληνικές κυβερνήσεις και τα μονοπώλια. 
Η δεύτερη θέλει να συγκαλύψει ότι η τρόικα έγινε μοχλός για τις άγριες αντεργατικές - αντιλαϊκές αλλαγές σε όφελος του κεφαλαίου και της ανταγωνιστικότητας που εφαρμόζονται σε όλη την ΕΕ. 
Η τρίτη ότι, ανεξάρτητα από την τρόικα, τα μέτρα ήρθαν για να μείνουν μόνιμα.

Γράφει η χτεσινή «Αυγή» στην πρώτη σελίδα: «Βέτο της τρόικας και για το ΕΣΠΑ». Ψάχνεις στη συνέχεια να βρεις τρόικα αλλά τελικά... βρίσκεις Κομισιόν. Να τι γράφει: «Η Κομισιόν συνδέει την εκταμίευση των κοινοτικών πόρων με την πρόοδο του προγράμματος προσαρμογής. Αυτό γίνεται με το νέο Κανονισμό για τα διαρθρωτικά ταμεία, ο οποίος ορίζει ότι οι κοινοτικοί πόροι για κάθε χώρα "υπόκεινται σε μακροοικονομική αιρεσιμότητα"». Αυτή είναι η ΕΕ των μονοπωλίων στην οποία δηλώνει παντοτινή πίστη ο ΣΥΡΙΖΑ, τα μνημόνια διαρκείας που λέγαμε. Αλλά προβάλλει ως «εχθρό» την τρόικα για να «βγάλει λάδι» την ΕΕ. Κουτοπονηριές...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου