Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Opportunity










Opportunity σημαινει ευκαιρια και οπορτουνιστης ο ευκαιριακος...
Aυτος δηλαδη που παρεκλεινει απο τον βασικο και αδιαπραγματευτο στοχο του εργατικου και κομμουνιστικου κινηματος,που δεν ειναι αλλος απο την Λαικη εξουσια,με οτι αυτο συνεπαγεται σε πολιτικο,οικονομικο και κοινωνικο επιπεδο.


Η δραση της εν λογω κατηγοριας εχει δυο βασικες οψεις,η μια ειναι η καθαρη αστικοποιηση της πολιτικης τους, (συριζα) και η αλλη, η προσπαθεια δημιουργιας επαναστατικης εικονας με ελεγχομενες μικροσυγκρουσεις και βαρυγδουπες δηλωσεις που δυστυχως πειθουν τα αδυναμα ιδεολογικα κομματια της εργατικης ταξης.
Η επιχειρηματολογια και των δυο οψεων του οππορτουνισμου ειναι αρκετα καλα εμπλουτισμενη και στηριγμενη στη μαχη τους κατα του ΚΚΕ.
Ο Σταλιν,οι δικες της Μοσχας,ο Ζαχαριαδης,η Βαρκιζα,ο Αρης,η κοινοβουλευτικη συμετοχη,οι μηχανισμοι,ο δημοκρατικος συγκεντρωτισμος και αρκετα ακομα,ειναι μερικα απο τα βασικα επιχειρηματα τους στον "ιερο" τους αγωνα κατα του κομματος.
Σε καθε ενα απ αυτα βεβαια υπαρχει απαντηση και βεβαιως κανεις δε λεει οτι στα 100 χρονια ζωντανης ιστοριας του κομματος δεν εγιναν και λαθη.
Η γελοιοτητα των επιχειρηματων τους καταρρεει απο το γεγονος οτι τη μια επικρινουν το κομμα για λαθη την περιοδο 44-46.και την ιδια στιγμη με μεγαλυτερη λυσσα επικρινουν το οικοδομημα που θα ειχαμε σε περιπτωση νικης...(χαρακτηριστικη ειναι η αποψη του Χρονη Μισιου,"ευτυχως που χασαμε")...
 Εδω δεν υπαρχει περιπτωση εμφυλιου της αριστερας,ουτε τα πυρα τους ειναι φιλια...
Φιλος δεν ειναι αυτος που διασπα το κομμα.
Φιλος δεν ειναι αυτος που συκοφαντει το οικοδομημα της Σ. Ενωσης.
Φιλος δεν ειναι αυτος που αγνοει τον αντικειμενικο και υποκειμενικο παραγοντα και πισογυριζει το εργατικο κινημα.
Φιλος δεν ειναι αυτος που στρεφεται εναντια στην εξουσια του Λαου.
Φιλος δεν ειναι αυτος που χαριζει στην αντιδραση αντικομμουνιστικα επιχειρηματα.
Και το αντιθετο του φιλου,ξερετε ποιο ειναι...

Υ.Γ.
Οι σκεψεις και οι αποψεις μου δεν αφορουν στη βαση των οππουρτιστικων κομματων και σχηματων,για τους εντιμους μαχητες της εργατικης ταξης που για καποιο λογο λοξοδρομησαν απ τις Μαρξιστικες Λενινιστικες αρχες του Κομμουνιστικου Κομματος,οι πορτες ειναι ανοχτες...




Σ.Κ.






1 σχόλιο: