Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Εργάτες φάτε "συμπαράσταση"










Κοντά στην γενέτειρα πόλη του Μακρόν την Αμιένς υπάρχει ένα εργοστάσιο ηλεκτρικών της αμερικάνικης πολυεθνικής ''Whirlpool'' στο οποίο η εργοδοσία ανακοίνωσε ότι έως το 2018 θα βάλει «λουκέτο» για να μετακομίσει στην Πολωνία, όπου είναι μικρότερο το ''εργατικό κόστος''
Εκεί ''συναντήθηκαν'' χθες οι υποψήφιοι Πρόεδροι Μακρόν και Λεπέν για να ''συμπαρασταθούν '' όπως είπαν στους εργαζόμενους εγω θα λεγα να συλλυπηθούν τους εργαζόμενους ! Ο ένας τους απάντησε με το δούλεμα«Μαζί (είμαστε) η Γαλλία!» και η άλλη με το «Επιλέγουμε Γαλλία!»...αυτά είναι τα κεντρικά τους προεκλογικά συνθήματα! Τις απολύσεις βεβαίως βεβαίως τόνισαν πως δεν μπορούν να τις αποτρέψουν ούτε και την απόφαση της εταιρίας να πάει σε άλλη χώρα ! Είναι η ''ελευθερία'' της αγοράς και του καπιταλισμού που και οι δυο υπηρετούν πιστά !Και καλά αυτοί αυτά θα 'ελεγαν ! Οι εργαζόμενοι του εργοστασίου αλλά και όλης της Γαλλίας ήθελα να 'ξερα τι προστασία περιμένουν απ' τα τσιράκια των καπιταλιστών !
Μόνο μια Βιομηχανία δεν αλλάζει χώρα και σύνορα γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια τους εργαζόμενους ! Η Βιομηχανία που ανήκει στους ίδιους τους εργαζόμενους σε μια σοσιαλιστική κοινωνία ! Κι αυτή η πρόταση δυστυχώς απουσιάζει απ την πολιτική ζωή της Γαλλίας γιατί απουσιάζει ενα ΚΚ με επαναστατική ταυτότητα ανατροπής της αστικής τάξης απ την εξουσία ! Οι εργαζόμενοι της Γαλλίας έχουν τον πρώτο λόγο να το οικοδομήσουν και να πάρουν τις τύχες της ζωής τους στα δικά τους χέρια !


Κωνσταντίνος Μπούρχας













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου