Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

21 Απρίλη η "Εθνοσωτήριος"





Κάτω από τη φωτογραφία του θα έβαζα τίτλο ΅Πιο συστημικός πεθαίνεις¨.
Ένας από τους αρχιπραξικοπηματίες της χούντας, αξιωματικός των Ταγμάτων Αφαλείας επί Κατοχής επιφορτισμένος να μαζεύει όλα τα σιτηρά του νομού Αχαίας για να ταίζει τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.
Το 43 οργανώθηκε στην αντικομμουνιστική τρομοκρατική οργάνωση ¨Χ¨του Γρίβα, στην οποία συμμετείχαν όλα τα αποβράσματα της εποχής.

Το 44 οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες τον φυγαδεύουν στη Μ. Ανατολή.
Επέστρεψε για να πάρει μέρος και στον εμφύλιο.Υπερηφανευόταν μάλιστα ότι πολέμησε στην πρώτη γραμμή κατά τον εμφύλιο πόλεμο.
Τις υπηρεσίες του ...στο σύστημα εκτίμησαν τόσο Βρετανοί όσο και Αμερικάνοι...
Αργότερα μετεκεπαιδεύτηκε στις ΗΠΑ και το 56 τοποθετείται στην ΚΥΠ.
Συμμετείχε στην παραστρατιωτική οργάνωση ΙΔΕΑ και έστησε την προβοκάτσια που θα μείνει γνωστή στην Ιστορία ως "σαμποτάζ του Εβρου" τον Ιούνη του 1965.
Την περίοδο εκείνη ήταν διοικητής της 117 Μοίρας Πυροβολικού στην Ορεστιάδα και έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη δολιοφθορά στρατιωτικών οχημάτων με τη ρίψη ζάχαρης στα ρεζερβουάρ για να αποδοθεί η ενέργεια αυτή στους ...κομμουνιστές!!!!
Μετά την ενέργειά του αυτή, ουσιαστικά επιβραβεύτηκε με τη μετάθεσή του στο 3ο Επιτελικό Γραφείο του ΓΕΣ.
Τη νύχτα της 20ής προς 21η Απρίλη του 1967, ο Γ. Παπαδόπουλος, με τους καλούς του συνεργάτες τον Στ. Παττακό και τον Ν. Μακαρέζο και υπό την καθοδήγηση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, στο όνομα του ...κομμουνιστικού κινδύνου, ανέτρεψαν την κυβέρνηση του Παν. Κανελλόπουλου για να δώσουν οι ίδιοι "λύση", επιβάλλοντας τη χούντα των συνταγματαρχών.
Το επόμενο διάστημα τα κολαστήρια της Γυάρου, της Λέρου, της Αλικαρνασσού, του Ωρωπού, τα κρατητήρια της διαβόητης ΕΑΤ-ΕΣΑ κ.α. γέμισαν αγωνιστές, με τα επίσημα στοιχεία να λένε ότι έως τις 30 το μήνα είχαν συλληφθεί έως και 12000 άνδρες και γυναίκες.

κκ


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου