Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Τι τρομερό επιχείρημα !!!   Αν το ΚΚΕ απειλούσε το σύστημα ... θα το βγάζαν στην παρανομία !!!


   Οποιοσδήποτε βρίσκει σε αυτό το επιχείρημα κάποια ψήγματα λογικής ... δυστυχώς δεν μπορεί να σκεφτεί με όρους ... μαζικών κοινωνικών φαινομένων. Ολοι αυτοί φαντάζονται το ΚΚΕ σαν μιά παράξενη σέχτα που σε κάποιες συνθήκες θα μπορέσει να “απειλήσει” το σύστημα με δράσεις υπόγειες, διαβρωτικές, μυστήριες στηριγμένο σε δυνάμεις παράξενες – τώρα πια που δεν υπάρχει η ΕΣΣΔ που έστελνε φορτηγά με ρούβλια κατευθείαν στα υπόγεια του Περισσού. Θέλουν να παραβλέπουν πως το ΚΚΕ θα είναι επικίνδυνο για το σύστημα ... μόνο όταν ο λαός θα είναι επικίνδυνος για το σύστημα και ακόμη πως αν ποτέ καταφέρουν να “βγάλουν” το ΚΚΕ στην παρανομία ... θα είναι και ο ίδιος ο λαός στην παρανομία. Η πλειονότητα απο αυτούς που χρησιμοποιούν το επιχείρημα ... θα είναι παράνομοι.


   Το ΚΚΕ λοιπόν ... δεν είναι απειλητικό για την εξουσία και για το σύστημα ... επειδή ο λαός δεν θέλει να είναι. Διαφωνεί κανείς σε αυτό ??


    Βεβαίως !!! Αυτοί που ... “μαγειρεύουν πρίν πεινάσουν”. Αυτοί που πρέπει να προετοιμάζονται για την όξυνση ... με συγκεκριμένο τρόπο ... για συγκεκριμένα συμφέροντα.


    Τα αντιλαικά. Αυτό αφορά την αντίδραση και αντίδραση πρώτα και κύρια είναι το κεφάλαιο και οι υπηρέτες του.


    
   Την ξέρουν καλά την δουλειά. Την έχουν ματακάνει πολλές φορές στο παρελθόν. Στις κρίσιμες στροφές ... ποτέ δεν κατάφεραν να βάλουν το ΚΚΕ στο χέρι ... οτι προβλήματα και να το βολόδερναν. Στην δεκαετία του ΄20 δεν πολυανησυχούσαν ... το 30 άρχισαν τα όργανα και μαζί με το ΚΚΕ το ματσούκι τ΄άρπαξε και ο λαός μιά 4η Αυγούστου ... το 40 η αντίδραση έφυγε ταξιδάκι αναψυχής για Κάϊρο αφήνοντας πίσω ένα θλιβερό συρφετό συνεργατών και ένα λαό που στήθηκε στα πόδια του με το ΚΚΕ ... το 44 ολόκληρη η αντίδραση χέρι-χέρι με τους συνεργάτες των ναζί και τους εγγλέζους χύμιξαν πάνω στο ΚΚΕ και στον λαό. Κατάφεραν να τους αρπάξουν την υπογραφή τους σε μια Βάρκιζα ... και νόμισαν πως ξέμπλεξαν ... για να οικοδομήσουν ήσυχοι την μεταπολεμική καπιταλιστική Ελλάδα των αμερικανόδουλων τζακιών της χώρας και των απενοχοποιημένων φασιστοσυνεργατών. Για τον λαό και το ΚΚΕ άρχισε η τρομοκρατία και τα ξερονήσια. Το ΚΚΕ δεν λύγισε, δεν σκιάχτηκε ... προσπάθησε να ξαναστήσει τον λαό στα πόδια του. Βγήκε πάλι στο βουνό. Το ΚΚΕ στην παρανομία που κράτησε ως το 74.   Και ο λαός ?? Στους “παρθενώνες” των κολαστηρίων ... στην οικονομική προσφυγιά ... στην δουλίτσα των πιστοποιητικών φρονημάτων ... στην μιζέρια του πελατειακού κράτους της αντίδρασης ... στην τρομοκρατία του “εθνάρχη” ... στο παρακράτος που σκότωνε Λαμπράκηδες και Τσαρουχάδες όταν ο λαός σήκωνε κεφάλι ... που έστηνε για πλάκα USA-χούντες. Και όσοι απ΄το κουκουέδικο κατάφεραν να μείνουν στην χώρα και να βγούν ζωντανοί απ΄τους “παρθενώνες” και πάλι μπροστά ... στην “νόμιμη” παρανομία της ΕΔΑ. Με λίγα λόγια ... το ΚΚΕ στην παρανομία και ο λαός στην παρανομία.   Και καλά γιατί αυτός ο λαός ... “άφησε” το ΚΚΕ ... 27 χρόνια παράνομο ?? Απλή η απάντηση.


Πίστεψε πως μπορεί να φτιάξει την μοίρα του ... χωρίς το ΚΚΕ. Πίστεψε στους άλλους δρόμους και τούπεσε η χούντα στο κεφάλι. Και τότε το χιλιοτσακισμένο παράνομο ΚΚΕ ... και πάλι μπροστά. Πέταξε απο πάνω του την παρανομία ... επέβαλε την νομιμοτητά του με τους αγώνες του.   Τότε ακριβώς ... ο λαός και πάρα πολλοί μέσα στο ΚΚΕ ... πίστεψαν πως άλλαξαν οι εποχές ... πως άλλαξε η αντίδραση, πως μετάνοιωσε ... πως άλλαξε ο καπιταλισμός ... πως άλλαξε ο λαός ... πως πρέπει να αλλάξει και το ΚΚΕ. Περνούσαν τα χρόνια ... σε οτι κατάφερνε να αποσπάσει ο λαός, το ΚΚΕ μπροστά και πάλι ήταν ... όμως όλα τριγύρω αλλάζουνε κι΄όλα τα ίδια μένουν. Το 89 ... ίδιος ήταν ο καπιταλισμός ... ίδια η βρωμιά της σοσιαλδημοκρατίας ... ίδια και χειρότερη η αντίδραση χωμένη τώρα πιά στα σαλόνια της Ευρώπης ... ίδια με το 43-44 η κατάληξη της νέας προσπάθειας του ΚΚΕ να “συμμετέχει” στην αστική εξουσία ... ίδιος ο πόθος των γνωστών-άγνωστων του οπορτουνισμού να διαλύσουν το ΚΚΕ – φίδι στον κόρφο μας που ανέλαβε να τελειώσει την δουλειά που δεν κατάφερε η 27χρονη παρανομία. Το μόνο που δεν ήταν ίδιο ... ήταν η κατάρρευση του υπαρκτού ... που όμως προέκυψε ... απο φίδι ίδιο μ΄αυτό που είχαμε και μείς στον κόρφο μας.   Και πάλι τότε νόμισαν πως είχαν “βάλει” το ΚΚΕ στο χέρι. Βρεθήκαμε πάλι ... στην δεκαετία του ΄20 που δεν πολυανησυχούσαν με το ΚΚΕ. Ποιός να βρεθεί να “χέσει” το ΚΚΕ μέσα στη ευδαιμονία της “ανάπτυξης” του 4 και 6%, των “μεγαλείων” του σκληρού πυρήνα της Ευρώπης και της “υπερηφάνειας” των Ολυμπιακών αγώνων. Ο λαός τσίμπησε. Και τότε το ΚΚΕ ξαναστήθηκε στα πόδια του ... όπως όλες τις άλλες φορές της ιστορίας του ... μονάχο του, απαξιωμένο απο την μεγάλη μάζα που το έβλεπε σαν την ... γκρινιάρα κακιωμένη κωλόγρια.


    Ετσι πίστευε ο λαός ... έτσι έκανε. Και η αντίδραση ?? Μα ήταν ηλίθια να ξαναβγάλει στην παρανομία το ΚΚΕ ?? Οχι ... απλά έκανε κάτι πιό απλό. Αρχισε να λέει ... πως αν το ΚΚΕ απειλούσε το σύστημα θα ήταν παράνομο !!! Εννοώντας ευθέως οτι το ΚΚΕ ... την έχει κάνει την συναλλαγή κάτω απο το τραπέζι ... και δώστου την μία πρόταση συνεργασίας μετά την άλλη ... και δώστου την πιό ξύλινη ερώτηση της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας : γιατί το ΚΚΕ δεν συμμετέχει σε κυβερνήσεις για να βελτιώσει έστω και λίγο την θέση του λαού ?? Εκ του ασφαλούς βεβαίως βεβαίως ... όταν κάθε μέρα βλέπεις και μετράς πως ο λαός ... τσιμπάει. Κι΄ όσο θα τσιμπάει θα ακούμε το ίδιο τροπάριο.   Ομως “κάθε” δεκαετία του ΄20 ... έχει και το ΄29 της !!! Το 2009 λοιπόν ο λαός που “τσιμπάει” ... είδε να τον βαράει ο ταμπλάς κατακέφαλα και το ΚΚΕ να συνεχίζει να αποκρούει τις επιθέσεις φιλίας της αντίδρασης ... απο τον baby face Αλέξη τώρα πιά. Ξανακάκιωσε ο λαός που το ΚΚΕ συμπεριφέρθηκε έτσι στο δροσερό παλληκάρι (μην τον εμπιστευθείτε)... “τσίμπησε” ξανά ... και ακόμα ψάχνει τις αιτίες της κακιάς του μοίρας ... στο “συστημικό” ΚΚΕ που δεν θέλει να απειλήσει το σύστημα και επιμένει στον Περισσό ... να μην ξεκλειδώνει το κουτί με το κόκκινο κουμπί της επανάστασης ... για να σωθούμε ρε παιδιά.   Αργά η γρήγορα ο λαός θα καταλάβει ... πως η μοίρα του ταυτίζεται με την μοίρα του ΚΚΕ. Είπαμε όταν το ΚΚΕ είναι στην παρανομία ... είναι και ο λαός στην παρανομία. Και το ανάποδο ... όταν ο λαός είναι στην “παρανομία” (και σήμερα είναι σε κανονική παρανομία) ... είναι και το ΚΚΕ στην “παρανομία”. Μόνο που σήμερα το ΚΚΕ ... δεν το έχει βγάλει στην “παρανομία” η αντίδραση ... αλλά ο ίδιος ο λαός που επιμένει να τσιμπάει.


   Και η αντίδραση ?? Κάθεται με τα χέρια σταυρωμένα ?? Καθόλου !!! Βλέπει μακρυά και ετοιμάζεται !!! Ολες οι “μηχανές της” ... δουλεύουν υπερωρίες. Καταδικάζουν την βία απ΄όπου και αν προέρχεται ... ξεσκίζονται στην καταδίκη των “δύο άκρων” ... ετοιμάζοντας μεθοδικά το “νομικό” ξέπλυμα και τον πραγματικό εξοπλισμό τους ενός άκρου ... βάλαν τον μορφονιό να κυβερνάει (ακριβώς τότε έπαψε τις προτάσεις συνεργασίας στο ΚΚΕ – βρήκε τελικά “εταίρο” απ΄το άλλο άκρο) ... και να “διευθύνει” σαν ξαναμένο κοκκόρι την επίθεση της αντίδρασης ενάντια στον λαό.   Τι ακριβώς εξυπηρετεί αυτή η πρεμούρα με τα δύο ακρα ?? Μήπως την “υπεράσπιση” του συστήματος απο τα φασισταριά της Χρυσής Αυγής ?? Αστεία πράματα. Στέκει λογικά να καταδικάζεις δύο άκρα ... όταν το ένα είναι μαριονέτα σου ?? Απλά ... ετοιμάζεσαι να κοπανήσεις το άλλο. Δεν υπάρχει κανείς λόγος ... σαν σύστημα να “ετοιμάζεις” τις μαριονέτες του φασισμού ... όταν λες ... πως δεν υπάρχει κανένας να διεγείρει και να ξεσηκώσει ενάντια στο σύστημα έναν αποχαυνωμένο, αποκοιμισμένο και παραπλανημένο λαό. Ετσι δεν μας λέει το σύστημα όταν μας “τραγουδάει” ... οτι το ΚΚΕ είναι “πιασμένο” ... “μιλημένο” και “συστημικό” ??


   Και εδώ ακριβώς ... δένει το γλυκό. Η απόδειξη για το πόσο παπαριά είναι ... το επιχείρημα πως εαν το ΚΚΕ απειλούσε το σύστημα θα ήταν παράνομο ... είναι ακριβώς η ίδια η προετοιμασία του συστήματος να το ξαναβγάλει παράνομο εαν χρειαστεί. Δηλαδή πότε ?? Οταν ο λαός αποφασίσει να ακούσει το ΚΚΕ, να σηκωθεί και να σταθεί δίπλα του και να αντιδράσει με τον μόνο τρόπο που τρέμει η αντίδραση και το συστημά της. Με λίγα λόγια ο σαπισμένος καπιταλισμός χρησιμοποιώντας όλους τους υπάκουους υπηρέτες του ... προσπαθεί να παρουσιάζει στον λαό ... την πιό βρωμερή μαριονέτα του σαν τον "μεγαλύτερο" τάχα κίνδυνο για το σύστημα ... και αυτό που πραγματικά φοβάται ... σαν την μαριονέτα του.   Αυτό αφορά τον καθέναν που ... θέλει δεν θέλει ... ανήκει στον λαό ... άσχετα για το τι ο ίδιος πιστεύει. Αφορά λοιπόν ... και όλους εμάς που θάπρεπε να ετοιμαζόμαστε για την ώρα που ... θα σφίγγουν οι κωλοτρυπίδες. Και εκείνη την ώρα ... ή θα πας με εκείνο που συμφέρει τον λαό και θα βγείς μαζί του στην “παρανομία” ... ή θα βρείς τρόπους να κρυφτείς στην ποντικότρυπα της “νομιμότητας” του συστήματος. Αυτό ακριβώς θέλει η αντίδραση.


    Στην ποντικότρυπα άμα τρυπώσεις θα βρείς ... πρώτα και κύρια τα φασισταριά του άλλου άκρου που μέχρι τώρα “απειλούσαν” το σύστημα ... θα βρείς κι΄άλλους πολλούς για να ψυχοθεραπευτείτε και να νοιώσετε κάπως καλύτερα ... θα βρείς ξεπουλημένους ... θα βρείς επαναστάτες της ποντικότρυπας ... θα βρείς παλιούς γνωστούς απο τους αγώνες που έκανες ... θα βρείς εξαθλιωμένους ... θα βρείς κακόμοιρους ... θα βρείς όλο το χαφιεδολόι ... θα βρείς τρομοκρατημένους όλους εκείνους που τόσα χρόνια τους ψήφιζες και σε κορόιδευαν ή σου πέταξαν ένα ξεροκόμματο για να στο πάρουν πίσω ... κυρίως θα βρείς άβουλους και παραλυμένους απ΄τον φόβο ... θα βρείς ... και τι δεν θα βρείς.   Δεν θα βρείς ... τους αγωνιστές της καινούργιας εποχής ... και το ΚΚΕ. Αυτοί θα είναι αλλού.

Aπο το antivaro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου