Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Rena foreva!

Νιώθω μια ταύτιση, μια στήριξη νιώθω...
Τι μού ζητάνε, να κάνω προσλήψεις; Να προσλάβω στην περιφέρεια τις καθαρίστριες; Αυτό θα ευτέλιζε τον αγώνα τους τον οποίο εξακολουθώ να στηρίζω ολόψυχα και ζητώ τη δικαίωσή τους… Εγώ δεν δεσμεύτηκα προεκλογικά ότι θα κάνω προσλήψεις.


«Ρένα μας κορόιδεψες» λένε οι κάτοικοι του Γραμματικού -Σγουρός 180 μοίρες στροφή η Δούρου

Κάτοικοι του Γραμματικού εισήλθαν στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου και αποδοκίμασαν την νέα Περιφερειακή αρχή για αθέτηση των προεκλογικών δεσμεύσεών της.

Την ίδια στιγμή ο Γιάννης Σγουρός μιλάει για στροφή 180 μοιρών της Δούρου

Διαβάστε την ανακοίνωσή του

Στροφή 180 μοιρών της παράταξης Δούρου – Εισηγήθηκαν προϋπολογισμό, κόπια του προϋπολογισμού Σγουρού

Στροφή 180 μοιρών έκανε η παράταξη της Ρένας Δούρου κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής όπου συζητήθηκε ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα του επόμενου έτους, αφού ο προϋπολογισμός που ήρθε προς ψήφιση είναι στο 95% ίδιος με αυτόν που είχε καταρτίσει και ψηφίσει η προηγούμενη διοίκηση.

Για θεσμικό παράδοξο έκανε λόγο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Σγουρός, αφού όπως τόνισε η πλειοψηφούσα παράταξη, καλεί το σώμα να υπερψηφίσει έναν προϋπολογισμό, που η ίδια παράταξη, ως μειοψηφία παλαιότερα, είχε καταψηφίσει ως μνημονιακό και ταξικό.

«Συνεχίζετε την εκτέλεση του προϋπολογισμού μας χωρίς να αλλάξετε τίποτα ουσιαστικό. Εφαρμόζετε το Πρόγραμμά μας κατά γράμμα. Αυτό βέβαια, δεν είναι κακό. Το κακό είναι ότι έχουν μεσολαβήσει εκλογές. Και εσείς με τα ψέματα και τις αστήρικτες συκοφαντίες έχετε παραπλανήσει τους πολίτες της Αττικής. Γιατί όταν υπόσχεσαι ότι αν εκλεγείς θα τα αλλάξεις όλα, και μετά τις εκλογές δεν αλλάζεις τίποτα, τότε συνειδητά πριν από τις εκλογές έλεγες ψέματα» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Σγουρός για να προσθέσει.

«Δεν είχατε το σθένος να βγάλετε ούτε ένα από τα έργα που καταγγέλλατε προεκλογικά ως παράνομα, ούτε ένα από τα έργα που λέγατε πως είναι άχρηστα. Θα περίμενε κανείς έστω μια τυπική συγγνώμη για την τόση προεκλογική λάσπη που δεχθήκαμε για το έργο στο ΧΥΤΑ Γραμματικού, μετά από την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας. Δεν έχετε το ανάστημα να την πείτε, όπως δεν είχατε το ανάστημα να πείτε συγγνώμη για τις καταγγελίες περί διαπλοκής όταν δικαιωθήκαμε από το Ελεγκτικό Συνέδριο στην υπόθεση του ΕΔΣΝΑ και της προαίρεσης, που εσείς είχατε βαφτίσει απευθείας ανάθεση….. Το ίδιο και για τις Προγραμματικές Συμβάσεις για τα γήπεδα. Ακόμα περιμένουμε να ξεκαθαρίσετε: θέλετε ή δεν θέλετε τη συντήρηση των γηπέδων; Αν τη θέλετε, γιατί δεν κάνατε αίτηση ανάκλησης στο Ελεγκτικό Συνέδριο; Αν δεν τη θέλετε, γιατί δεν απεντάσσετε τα έργα από το δικό σας προϋπολογισμό;» διερωτήθηκε.

Και συνέχισε «Θα θεωρήσω, ως έμμεση συγγνώμη προς εμένα, το γεγονός ότι συνεχίζετε τα έργα αυτά, και το Γραμματικό και τα γήπεδα. Δυστυχώς όμως, συγνώμη προς τους πολίτες, που τους παραπλανήσατε προεκλογικά λέγοντας τα αντίθετα, δεν πρόκειται να ακουστεί…».

Ο κ. Σγουρός αναφέρθηκε ακόμη στα ταμειακά διαθέσιμα της Περιφέρειας Αττικής στα οποία, εάν συμπεριληφθούν τα προσδοκώμενα τακτικά έσοδα και αυτά από το ΠΔΕ, ανέρχονται σε μισό δις ευρώ. Όπως σημείωσε αποτελούν έμπρακτη απόδειξη υγείας, χρηστής διαχείρισης του παρελθόντος και εχέγγυο βιωσιμότητας και αναπτυξιακής δυναμικής της Περιφέρειας, σε μια εποχή που 9 στους 10 φορείς του κράτους είναι χρεωμένοι.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης τόνισε ότι η παράταξή του θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό, ενώ κάλεσε την νέα περιφερειακή αρχή να κρατήσει τα κομματικά της έξω από την αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Τέλος ο κ. Σγουρός σημείωσε ότι αρκετές από τις νέες πιστώσεις που έχουν εγγραφεί είναι ανεδαφικές και κινδυνεύουν να μείνουν ανεκτέλεστες. Ως παράδειγμα ανέφερε τις δαπάνες που αφορούν στην επανασύνδεση λογαριασμών ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ σε πολίτες που τους έχει κοπεί, καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Περιφέρεια Αττικής: Λεφτά υπάρχουν αλλά όχι για αντιπλημμυρικά έργα....μόνο για επιχειρηματίες και έργα βιτρίνας

Η αποτρόπαιη εικόνα των καταστροφών που επέφερε μια βροχή διάρκειας δύο ωρών συμπληρώνεται από την εικόνα της πολιτικής των κυβερνήσεων, των Περιφερειακών και Δημοτικών αρχών που στήριζαν τόσα χρόνια τα κόμματα της ΕΕ.

Αυτή η πολιτική βεβαίως συνεχίζεται. Και αυτή η πολιτική καταγράφεται στον πρoϋπολογισμό που κατέθεσε μόλις την Πέμπτη η νέα περιφερειακή αρχή.

Τι να πρωτοκοιτάξεις σε αυτόν τον προκλητικό προϋπολογισμό έχοντας στο νου τα νερά να πνίγουν το Μενίδι, το Περιστέρι, το Καματερό, το Ίλιον, την Παλιά Κοκκινιά;

Ότι, αυτός ο προϋπολογισμός, προβλέπει για αντιπλημμυρικά έργα στους Δήμους Ιλίου, Πετρούπολης και Αγίων Αναργύρων - Καματερού, σε μια περιοχή με υποβαθμισμένο έως ανύπαρκτο δίκτυο ομβρίων υδάτων, μόλις 1.100.000 ευρώ ενώ για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ και την αναβάθμιση του γηπέδου του ΠΑΟ προβλέπει 27 εκατομμύρια ευρώ;

Ότι για την βιοκλιματική ανάπλαση (!!) μιας παιδικής Χαράς Περιστερίου προβλέπονται 572.885 ευρώ αλλά για αγωγούς ομβρίων στο Δήμο Περιστερίου (Ανθούπολη, Άσπρα Χώματα, Νέα Ζωή, Λόφος Αξιωματικών) προβλέπονται ευρώ 0.

Ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας προβλέπει ακόμα 2 εκατομμύρια ευρώ για τον ΧΥΤΑ Γραμματικού (σ.σ. η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου είχε καταγγείλει την κατασκευή του ΧΥΤΑ ως έργο που εξυπηρετεί εργολαβικά συμφέροντα) αλλά για την μελέτη της αντιπλημμυρικής προστασίας του Δήμου Φυλής προβλέπονται ευρώ 0. Το πολύ να μεταφερθούν τα ψίχουλα του 2014 στο 2015, από το συγκεκριμένο έργο που είναι ανεκτέλεστο και «θεός είδε» αν θα εκτελεστεί.

Αντί επιλόγου

Υπενθυμίζουμε ότι ο προϋπολογισμός που έφερε προς έγκριση η παράταξη της Ρένας Δούρου είναι ο προϋπολογισμός της προηγούμενης διοίκησης.

Είναι εξάλλου χαρακτηριστικό ότι υπερψηφίστηκε από την παράταξη του Γ. Σγουρού και από τον περιφερειακό σύμβουλο Π. Μαντούβαλο.

Τον προϋπολογισμό στη τοποθέτηση του στήριξε και ο Θ. Τζήμερος.

Σημειώνεται ακόμα ότι ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρ. Καραμάνος παραδέχτηκε ότι ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός είναι αναθεωρημένος μόνο κατά το 10% σε σχέση με τον προϋπολογισμό Σγουρού. Κατά τα άλλα δεν δίστασε να τον χαρακτηρίσει τον πρώτο «αριστερό» (!!) προϋπολογισμό στην Περιφέρεια Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου