Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ

Α Ν Ο Ι Χ Τ Η    Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η

Εσύ, γονιέ,

που πληρώνεις ασταμάτητα για φροντιστήρια, αθλητισμό, τέχνη, ιατρικές εξετάσειςπου στερείσαι όλο και πιο πολλά για το καλό του παιδιού σου,
Εσύ, που αναρωτιέσαι «που θα πάει το πράγμα»…


ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ
Από αυτούς

που θεωρούν ότι μπορεί να γίνει μάθημα σε α ί θ ο υ σ ε ς   με 2 7  κ α ι   3 0 μ α θ η τ έ ς  που  κ λ ε ί ν ο υ ν   σ χ ο λ ε ί α και   θ ε ω ρ ο ύ ν  π ο λ υ τ έ λ ε ι α  τ η  δ ω ρ ε  ά ν μ ε τ α φ ο ρ ά  τ ω ν μ α θ η τ ώ ν  που δίνουν κάθε χρόνο όλο και πιο λ ί γ α   χ ρ ή μ α τ α  για τα δημόσια σχολεία από τον κρατικό προϋπολογισμό που ε γ κ α  τ α λ ε ί π ο υ ν τ α   σ χ ο λ ι κ ά κ τ ή ρ ι α στην τύχη τους, χωρίς συντήρηση καιασφάλεια
που έκαναν, τ η σ ί τ ι σ η , τ η θ έ ρ μ α ν σ η  κ α ι  τ ην  ι α τ ρ ο φ α ρ μ α κ ε υ τ ι κ ή   π ε ρ ί θ α λ ψ η των οικογενειών μας είδος πολυτελείας
Από αυτούς

που λένε ότι δεν χρειάζεται να παραμένουν όλα τα παιδιά μέχρι τα 18 χρόνια στο σχολείο γι’ αυτό προωθούν τ ι ς  δ ε ξ ι ό τ η τ ε ς   και τ η μ α θ η τ ε ί α  που ονομάζουν πρόοδο την παιδική εργασία από τα 15 που χωρίζουν τους μαθητές σε “ κ α λ ο ύ ς ” και “ κ α κ ο ύ ς ”
Είναι οι ίδιοι

που βγάζουν στο σφυρί τ ο σ π ί τ ι , τ ο μ α γ α ζ ί σ ο υ , τ ο χ ω ρ ά φ ι σ ο υ , τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής.
που βάζουν πλάτη για να β ο μ β α ρ δ ί ζ ο ν τ α ι   σ χ ο λ ε ί α  σ τ η  Γ ά ζ α  με θύματα μικρά παιδιά. που λένε ότι τα ν α ρ κ ω τ ι κ ά  μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα.
image

ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΑΣ

Μας λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτά  και όμως τα κέρδη των τραπεζών αυξάνουν –μέσα στην κρίση- έως και 3 φορές!
Μας λένε ότι δεν παίρνουν όλα τα παιδιά τα γράμματα  και όμως είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο το ακριβώς αντίθετο.
Μας λένε ότι θέλουν να φτιάξουν το σχολείο  και όμως γιγαντώνουν την αμορφωσιά, την παραπαιδεία και τη σχολική διαρροή.
Μας λένε ότι βγαίνουμε από το τούνελ  κι όμως εμείς βλέπουμε ότι η ζωή μας χειροτερεύει.

ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟ ΚΡΙΣΗΣ.

Δεκαετίες τώρα, η Ε.Ε. και κυβερνήσεις φτιάχνουν την εκπαίδευση κομμένη και ραμμένη στις ανάγκες τις αγοράς. Παράγονται γενιές με άδειο το σακούλι της ουσιαστικής γνώσης, επαίτες μιας ζωής λάστιχο χωρίς τα στοιχειώδη δικαιώματα. Θέλουν τα παιδιά μας φθηνά «ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ», μιας χρήσης που θα γυρίζουν από την απασχόληση, στην ανεργία και από την ανεργία στην αγοραία πιστοποίηση μήπως ξαναβρούν ένα 5μηνο δουλειάς.

Εκεί που εσύ βλέπεις το δικαίωμα στη μόρφωση αυτοί βλέπουν μόνο κέρδος.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ

Είναι αλήθεια ότι όλοι οι γονείς έχουμε όνειρα για το παιδί μας. Η συντριπτική πλειοψηφία των γονιών όμως βλέπουμε το όνειρο να απομακρύνεται και προσπαθούμε απλά να καλύψουμε τις στοιχειώδεις ανάγκες μας. Την ίδια στιγμή  κ ά π ο ι ο ι  λ ί γ ο ι  τ α  έ χ ο υ ν  ό λ α  λ υ μ έ ν α . Είναι αυτοί οι λίγοι που ζουν από τον κόπο των πολλών. Είναι αυτοί που έχουν συμφέρον να στηρίζουν τις αντιδραστικές αλλαγές και στην παιδεία.
Όλα έχουν ακριβύνει: η μόρφωση, η τροφή, η υγεία, η ψυχαγωγία. Το πιο φθηνό είναι η      ψ ε ύ τ ι κ η  ε λ π ί δ α . Τελευταία πολλοί “μαθητευόμενοι μάγοι”, δήμαρχοι, περιφερειάρχες, κυβερνώντες και μελλούμενοι κυβερνώντες, σου υπόσχονται ότι θα σε σώσουν. Κράτα μικρό καλάθι, γιατί μόνο ο δικός σου αγώνας, μαζί με όλους όσοι βρίσκονται στην ίδια μοίρα, μπορεί να τους κόψει την φόρα, τα σχέδια τους για τα νέα αντι-εκπαιδευτικά, αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται.
Ε σ ύ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΘΕΣΗ!

Δεν αρκεί πια η περιγραφή της άσχημης κατάστασης.. Μην αφήνεις άλλους να αποφασίζουν για σένα και το παιδί σου. Πρέπει τώρα και εσύ να μπεις στον αγώνα. Αγωνίσου για ένα σχολείο που θα εξασφαλίζει την ολόπλευρη μόρφωση των
παιδιών σου, σε μια κοινωνία που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες κάθε λαϊκής οικογένειας. Πάρε θέση στο σύλλογο. Βάλε θέμα στο σωματείο σου. Τα παιδιά μας μπορούν και πρέπει να ζήσουν σ’ έναν καλύτερο κόσμο, υπάρχουν οι δυνατότητες! Αρκεί εσύ να μην μείνεις μόνος σου, απ’ εξω από το συλλογικό αγώνα για ζωή, μόρφωση και δικαιώματα.

Αγώνας τώρα για :

 Αποκλειστικά ΕΝΙΑΙΟ 12 ΧΡΟΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.
 ΑΥΞΗΣΗ τώρα ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ κονδυλίων ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ .
 Μαζικούς διορισμούς μόνιμου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
 Σχολικά κτήρια ΣΥΓΧΡΟΝΑ, ΑΣΦΑΛΗ, ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΧΩΡΟΥΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,
ΑΘΛΗΣΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΣΙΤΙΣΗ.
 15 μαθητές ανά τάξη για νήπια, α΄ και β΄ δημοτικού, 20 μαθητές για τις άλλες τάξεις
 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΔΩΡΕΑΝ σχολική μεταφορά ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΣΧΟΛΕΙΟ
 Αθλοπαιδιές και πολιτισμός στο σχολειό ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
 Ένα δωρεάν γεύμα στο σχολειό
 ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ βιβλία
 Σύγχρονα αναλυτικά προγράμματα που δεν παραμορφώνουν το μυαλό και την ψυχή των μας
Πάλεψε να κρατήσεις τη νέα γενιά:
μακριά από τους ΝΕΟΝΑΖΙ .
μακριά από τους εμπόρους των Ναρκωτικών και της «ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ»
ΚΑΝΕ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ΄ΧΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ
Ε σ ύ  ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΓΚΗ το σύλλογο !

Αυτοί που σου ζητούν να κάνεις θυσίες, που πουλάνε φιλανθρωπία, που θέλουν επαίτες, έχουν «εξασφαλίσει το μέλλον των δικών τους παιδιών». Αυτοί δεν έχουν ανάγκη από το σύλλογο, από ένα μαζικό διεκδικητικό κίνημα στο σχολείο. Αυτοί «χάνουν» από ένα τέτοιο σύλλογο, εσύ «κερδίζεις».
Μπες στο σύλλογο γονέων
για να γίνει ζωντανό κύτταρο του σχολείου και της γειτονιάς

Σε κάθε σχολείο δημιουργείται ένας σύλλογος γονέων που έχει μέλη του αυτοδίκαια όλους τους γονιούς που έχουν παιδί στο σχολείο και διαγράφεται όταν το παιδί του αποφοιτά. Τα μέλη λειτουργούν πάντα και αποκλειστικά σε εθελοντική βάση.
Εκλογές γίνονται κάθε 2 χρόνια, σε ζυγό χρόνο, όπως φέτος, για την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου και για εκπροσώπους στην Ένωση Γονέων του Δήμου.
Η συνδρομή του μέλους ορίζεται από τη γενική συνέλευση και πρέπει να είναι τέτοια που να μην αποκλείει κανέναν γονιό.
Ο σύλλογος έχει έδρα το σχολείο και η διεύθυνση οφείλει να του παρέχει κάθε διευκόλυνση για τη λειτουργία του: αίθουσα, καταστάσεις γονέων.
Οι σύλλογοι γονέων δεν γίνονται εργοδότες με κανένα τρόπο και για κανέναν λόγο!
Οι σύλλογοι γονέων δεν είναι εταιρείες να μαζεύουν χρήματα από τους γονείς ή από χορηγούς για να καλύψουν τα κενά του κράτους. Δεν αναπτύσσουν εμπορική δραστηριότητα. Δεν είναι διαφημιστικά γραφεία για να προωθούν ιδιώτες και εμπόρους.
Οι σύλλογοι γονέων ενημερώνουν τους γονείς για τις εξελίξεις και διεκδικούν. Για τον λόγο αυτό διακινούν ενημερωτικό υλικό (προκηρύξεις, αφίσες) μέσα στο σχολείο για τους γονιούς, χωρίς να δέχονται λογοκρισία από τις
Διευθυντικές Ομάδες.
Συνεργάζονται με το Σύλλογο Διδασκόντων και συμμετέχουν στο Σχολικό Συμβούλιο που πρέπει να γίνεται τρίμηνο τουλάχιστον για όλα τα προβλήματα του σχολείου.
Αναπτύσσουν ποικίλες πολιτιστικές - μορφωτικές δράσεις για να ενισχύσουν τους δεσμούς μεταξύ των γονιών χωρίς αποκλεισμούς. Οργανώνουν εκδηλώσεις – συζητήσεις για οτιδήποτε μπορεί να απασχολεί τη λαϊκή οικογένεια.
Στέκουν ασπίδα στα μορφωτικά, αλλά και τα συλλογικά δικαιώματα των μαθητών.
Παίρνουν πρωτοβουλίες γνήσιας αλληλεγγύης για την ανακούφιση των πιο αδύναμων οικογενειών με πλήρη διακριτικότητα.
Συνεργάζονται με φορείς της πόλης για ζητήματα που αφορούν τη γειτονιά όπως περιβαλλοντικά, ναρκωτικά, αθλοπαιδιές, κέντρα πολιτισμού, προσχολική αγωγή κ.λπ. Παίρνουν θέση και πρωτοβουλίες για γενικότερα ζητήματα όπως ανασφάλιστα παιδιά, πόλεμοι και παγκόσμια φτώχεια.
Διεκδικούν από τους δήμους την πλήρη απόδοση των κονδυλίων για τα λειτουργικά έξοδα, την κάλυψη των κτηριακών αναγκών των σχολείων ελέγχουν τις σχολικές και δημοτικές επιτροπές για τον λόγο αυτό.

Οι σύλλογοι γονέων συμμετέχουν στην Ένωση Γονέων που μπορεί να φτιάχνουν σε κάθε Δήμο. Και οι Ενώσεις Γονέων συμμετέχουν στην Ομοσπονδία Γονέων που μπορεί να φτιάχνουν σε κάθε Περιφέρεια.

Μη λες:  δεν γίνεται τίποτα!

Όσο εσύ μειώνεις τις απαιτήσεις σου, τόσο θα 
μεγαλώνει η επίθεση στο παιδί σου!

Το θεριό της κρίσης δεν χορταίνει, όσες θυσίες και να κάνεις. Η ανοχή και η σιωπή σου δυναμώνουν τους κ υ ν η γ ο ύ ς  τ ο υ  κ έ ρ δ ο υ ς . Όσο εσύ θα λες δεν γίνεται τίποτα, τόσο θα αυξάνει ο παιδικός υποσιτισμός, τόσο λιγότεροι θα είναι οι εκπαιδευτικοί που μπαίνουν στο σχολειό, τόσο θα μειώνονται τα κρατικά κονδύλια που δίνονται για την παιδεία, τόσο θα απολύονται καθαρίστριες και φύλακες, τόσο θα μαθαίνουν τα παιδιά σου γράμματα από συνταγές μαγειρικής, τόσο θα στερείται το παιδί σου τον αθλητισμό και την τέχνη, τόσο θα γίνεται πρότυπο η ναρκοκουλτουρα και ο «φουσκωτός με τα τατουάζ», τόσο θα αυξάνει η σχολική διαρροή και η παιδική εργασία-μαθητεία.

Δεν είσαι μόνος σου.

Όλοι όσοι μοχθούμε κάθε μέρα, όλοι όσοι δε φταίμε για την κρίση, όλοι όσοι μείναμε μακριά από τα μεγάλα φαγοπότια, έχουμε κοινό δρόμο. Τον δρόμο του αγώνα. Δεν μπορούμε να καλύψουμε αλλιώς τις ανάγκες τις δικές μας και των παιδιών μας.
Είναι δύσκολος αλλά και ο μόνος ωραίος δρόμος που έχουμε μπροστά μας. Γιατί μπορεί να μας προστατεύσει από την άγρια επίθεση που δεχόμαστε, γιατί μπορεί να μας κρατήσει Ανθρώπους.
Πολλές φορές χάρη στο πείσμα και τη συλλογικότητα, τον ενωμένο αγώνα γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών, καταφέραμε να αναχαιτίσουμε τα σχέδια τους, αναγκάσαμε κυβερνήσεις σε αναδίπλωση! ΤΩΡΑ ξέρεις ότι τίποτα δεν κερδίζεται για πάντα. Απαιτείται εγρήγορση και συνέχεια.

Δεν είσαι μόνο γονιός.

Είσαι ταυτόχρονα εργαζόμενος ή αυτοαπασχολούμενος ή φτωχός αγρότης ή άνεργος. Μπες εσύ μπροστά για να γίνει το μέλλον της νέας γενιάς υπόθεση των σωματείων, των συλλόγων, των φορέων της γειτονιάς, όλου του λαΐκού κινήματος.

Καμιά λαϊκή οικογένεια μόνη της στην κρίση

Κανένα παιδί στον καιάδα του ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, του σχολείου των κοινωνικών και μορφωτικών διαχωρισμών

Κανένα σχολείο στα νύχια της δήθεν αξιολόγησης

Κανένας σύλλογος επαίτης

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Γ.Μ.Ε)

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου