Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

ΙΔΟΥ ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΜΟΤΑΡΕΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΑΝΟΙΚΤΑ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ




Πρόκληση απέναντι σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, οι οποίοι τίμησαν μέσα στα σχολεία το δολοφονημένο από χέρι φασιστοειδών Παύλο Φύσσα, αποτελεί η στάση της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας, η οποία ζητά εξηγήσεις από τους διευθυντές των σχολείων για να απαντήσει σε Ερώτηση που κατέθεσε η Χρυσή Αυγή στη Βουλή.

Πιο συγκεκριμένα, στο στόχαστρο του χρυσαυγίτικου μορφώματος μπήκαν τα σχολεία της Κεφαλονιάς, όπου το κάλεσμα της ΑΣΓΜΕ για τήρηση ενός λεπτού σιγής στις 18 Σεπτέμβρη, επέτειο της δολοφονίας, βρήκε πλατιά ανταπόκριση. Τότε, ο πυρήνας Κεφαλονιάς - Ιθάκης της Χρυσής Αυγής εξέδωσε μία ανακοίνωση, στο γνώριμο χυδαίο ύφος της, στην οποία έκανε λόγο για «καθηγητική ασυδοσία» και «κομμουνιστικό παραλήρημα».
Την Τετάρτη 1 Οκτώβρη, η βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελ. Ζαρούλια, σε ανάλογο πνεύμα, κατέθεσε Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας, από τον οποίο και ζητά εξηγήσεις γιατί, όπως αναφέρει στην Ερώτηση,: «Λίγο πριν από την πρωινή προσευχή, οι διευθυντές των σχολείων επέβαλαν στους μαθητές να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή προς τιμήν του Παύλου Φύσσα. Σε κάποια σχολεία ακολούθησαν μάλιστα και τραγούδια της επετείου του Πολυτεχνείου (!). Υπήρξαν δε και περιπτώσεις όπου δεν έλειψαν ακόμη και ομιλίες εκπαιδευτικών, οι οποίοι βρίσκονταν μάλλον σε κομμουνιστικό παραλήρημα, συνοδεία ύβρεων κατά της Χρυσής Αυγής», αναφέρει μεταξύ άλλων.
Στην ίδια Ερώτηση, η βουλευτής συνεχίζει το αντιδραστικό της παραλήρημα και καυτηριάζει το γεγονός ότι είχε κρεμαστεί στα κάγκελα σχολείου της Αθήνας πανό που προπαγάνδιζε το 40ό Φεστιβάλ της ΚΝΕ, ενώ μπλέκει και μια καταγγελία για τον περσινό εορτασμό της 25ης Μαρτίου σε ΓΕΛ της Αττικής, όπου σύμφωνα με τη Ζαρούλια, περιλαμβάνονταν «ξενόγλωσσα τραγούδια και ξενόφερτοι χοροί από τους μαθητές, καθώς και ομιλία του διοργανωτή καθηγητή για την παγκοσμιοποίηση». Η Χρυσή Αυγή υποστηρίζει ότι πρέπει «να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της πολιτικής προπαγάνδας στα σχολεία» και μάλιστα επικαλείται γι' αυτό την κατάπτυστη Εγκύκλιο 240/5/Γ2/1519 του 1985, που απαγορεύει τις πολιτικές ομιλίες εκπροσώπων κομμάτων, συνδικαλιστών κ.ά. στα σχολεία, την οποία ανασύρουν συχνά μέχρι τις μέρες μας οι κυβερνήσεις και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Η σπουδή της διοίκησης
Ύστερα από αυτό, το Τμήμα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου του υπουργείου Παιδείας διαβίβασε, μέσω της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων, προς τις διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Κεφαλονιάς, έγγραφο με το οποίο κοινοποιείται το περιεχόμενο της Ερώτησης που κατέθεσε η Χρυσή Αυγή και ζητείται:
«1. Να μας γνωρίσετε τις απόψεις και ενέργειές σας με τη μορφή σχεδίου απάντησης για τα θέματα της αρμοδιότητάς σας το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 8-10-2014, προκειμένου να ενημερωθεί η Βουλή των Ελλήνων.
2. Να μας επισυνάψετε: α) φωτοαντίγραφο του σχετικού απαντητικού εγγράφου σας σε περίπτωση κατά την οποία η απάντησή σας αναφέρεται σε περιεχόμενο προηγούμενης Ερώτησης ή Αναφοράς. β) φωτοαντίγραφα των άρθρων των Νόμων και Προεδρικών Διαταγμάτων καθώς και των Αποφάσεων ή άλλων εγγράφων, τα οποία επικαλείσθε στην απάντησή σας...».
Πρέπει να επισημάνουμε την αξιομνημόνευτη σπουδή με την οποία το υπουργείο Παιδείας φέρνει μέχρι τα σχολεία ένα ζήτημα κοινοβουλευτικού ελέγχου, η απάντηση στο οποίο είναι καθαρά πολιτική και έχει να κάνει με τη στάση απέναντι σε δολοφόνους που έχουν πολιτική ταυτότητα. Το υπουργείο Παιδείας, ωστόσο, αντί να δώσει την απάντηση που αρμόζει στους Χρυσαυγίτες, καλεί τους εκπαιδευτικούς να βρουν τη... νομολογία που θα δικαιολογεί μία ενέργεια, η οποία τιμά μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που η κυβέρνηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες έρχονται να λειτουργήσουν με τέτοιο τρόπο. Θυμίζουμε ότι τον Οκτώβρη του 2012, τα φασιστοειδή είχαν καταθέσει Ερώτηση σχετικά με το πόσα παιδιά μεταναστών φιλοξενούνται σε βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς. Και τότε όπως και τώρα, η κυβέρνηση είχε σπεύσει να ζητήσει τα σχετικά στοιχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου