Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ο ΜΑΓΟΣ ....


Πού δίνει εξετάσεις;
«Ο ΣΥΡΙΖΑ με το ψηφοδέλτιό του μπορεί να αποδείξει ότι είναι το μοναδικό νέο πολιτικό σχήμα, καθώς είναι άμοιρο ευθυνών για τη βαθιά οικονομική, πολιτική και ηθική κρίση. Αυτό το νέο κόμμα, το μοναδικό νέο, δίνει εξετάσεις μόνο στην κοινωνία» («Αυγή», 19-20/4/2014). 

Η κρίση είναι οικονομική, σύμφυτη με τον καπιταλισμό, εκδηλώνεται στο έδαφός του, ανεξάρτητα από την πολιτική διαχείρισής του και το κόμμα που ως κυβέρνηση την ασκεί. Αρα το να λέμε ότι κάποιο κόμμα έχει ή δεν έχει ευθύνη για την κρίση είναι άσκοπο, κανένα κόμμα, καμιά κυβέρνηση δεν την προκαλεί. Είναι, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ άμοιρος ευθυνών για το γεγονός ότι ο λαός, οι εργαζόμενοι βρέθηκαν απροετοίμαστοι απέναντι σε αυτήν την εξέλιξη; Είναι άμοιρος ευθυνών για το γεγονός ότι διαστρεβλώθηκαν οι αιτίες της κρίσης; Είναι άμοιρος ευθυνών για τις αυταπάτες και τις ψευδαισθήσεις για το αν υπάρχει φιλολαϊκή διαχείρισή της; Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολιτική διαχείρισης του καπιταλισμού, ανάπτυξης της υγιούς επιχειρηματικότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη γραμμή του στο κίνημα όλα τα χρόνια, ως ουρά του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού, υπονομεύει τους ταξικούς αγώνες ενάντια στο κεφάλαιο. Καλλιεργεί φρούδες ελπίδες για φιλολαϊκή διέξοδο στα πλαίσια ενός ηθικού καπιταλισμού! Δεν είναι πολιτικά νέος, αφού υπηρετεί το παλιό σάπιο καπιταλιστικό σύστημα. Στην κοινωνία των καπιταλιστών δίνει εξετάσεις, στο ΣΕΒ, στην ΕΕ, στο Τέξας κλπ.

Αντιμνημονιακά...
«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να εκφράσει το σύνολο όσων από διαφορετικές ιστορικές και κοινωνικές αναφορές αλληλοαναγνωρίζονται στο χώρο των αντιμνημονιακών, αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων. Ολοι μαζί, με μια καθαρή εντολή, να αναζητήσουν συμμαχίες για να αλλάξει η Ευρώπη, να σταματήσουν τη λιτότητα στην Ελλάδα, να ξαναγίνει η χώρα "φυσιολογική", με δημοκρατία, εθνική αξιοπρέπεια, κοινωνική αλληλεγγύη και ανάπτυξη» («Αυγή», 19-20/4/2014). 


Στην «αντιμνημονιακή σούπα» όμως χωράνε πολλοί. Εχει αποδειχθεί άλλωστε, αφού στις γραμμές του υπάρχει μεγάλο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ των μνημονίων, που έγινε όψιμα «αντιμνημονιακό» (π.χ. Κουρουπλής, Βουδούρης κλπ.). Αυτή η λογική, επίσης, καθόρισε και επιλογές υποψηφίων με εθνικιστικό προσανατολισμό (Καρυπίδης στη Δυτική Μακεδονία), ή με σχέσεις με αντιδραστικούς κύκλους και το αμερικάνικο ΥΠΕΞ (Σ. Σουλεϊμάν στο Ευρωψηφοδέλτιο) ή με εθνικιστικούς κύκλους της Τουρκίας (Κ. Αχμέτ στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο της Θράκης) ανεξάρτητα αν όλες ευοδώθηκαν. Ο «αντιμνημονιακός» χαρακτήρας αυτών των δυνάμεων και του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ σταματά στην καταγγελία της Μέρκελ και της τρόικας, για τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ κουβέντα, για την στρατηγική υπέρ του κεφαλαίου που ενσωματώνουν στα μνημόνια και προϋπάρχει της κρίσης κουβέντα. Είναι αντιμνημονιακοί απ' τη σκοπιά του κεφαλαίου, από τη σκοπιά της στήριξης της καπιταλιστικής ανάκαμψης...

Αδυναμία διαχωρισμού...
«Ολοι ξέρουμε ότι δεν υπάρχει ούτε ένας ή μία στον ΣΥΡΙΖΑ που δε θέλει να νικήσουμε και να έρθουμε μια ώρα αρχύτερα στην κυβέρνηση. Ομως δεν υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ μανιακοί της εξουσίας για την εξουσία. Η κυβέρνηση για μας είναι άμεση και επείγουσα για τον τόπο επιδίωξη, όμως δεν είναι αυτοσκοπός (...) αλλά εργαλείο μάχης για τη διέξοδο, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας...» (Π. Λαφαζάνης, «Ελευθεροτυπία», 19-20/4/2014).


 Αλήθεια, προς τι η διευκρίνιση ότι η κυβέρνηση δεν είναι αυτοσκοπός αλλά εργαλείο «για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας»; Πρωτότυπη, αλήθεια, προσέγγιση την ίδια ώρα μάλιστα που διεκδικούν ακόμα και αυτοδυναμία... για να σώσουν τη χώρα!! Κοροϊδεύουν; Η συγκεκριμένη τοποθέτηση πασχίζει να πει ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θέλουν την κυβέρνηση ως αυτοσκοπό και όχι για να υπηρετήσουν το λαό!!! Η αδυναμία διαχωρισμού με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δημιουργεί τεχνάσματα, ψεύτικους διαχωρισμούς ανάμεσα στους «μανιακούς της εξουσίας» και τους δήθεν «άδολους υπηρέτες του λαού». Γιατί η πραγματική αλήθεια είναι ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση στο έδαφος του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και της ΕΕ, με κορμό είτε τη ΝΔ, είτε τον ΣΥΡΙΖΑ, δε θα υπηρετεί το λαό αλλά το κεφάλαιο.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου