Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Τι γίνεται; τι αλισβερίσι παίζει;



Μην ξεγελιέστε. Όταν ο Γούδης κάνει δήλωση στήριξης στον Σύριζα για τον Δήμο της Αθήνας, σημαίνει ότι Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί στη ΧΑ τέτοιες δημόσιες διαφοροποιήσεις δεν γίνονται ανεκτές. Απλώς οι Ναζί δεν θέλουν να πάρουν επίσημα την ευθύνη.


Τι γίνεται; τι αλισβερίσι παίζει;

Κατ'αρχήν δεν ξεκίνησε τώρα. Ας θυμηθούμε πχ την ταυτόσημη στάση φασιστών και Σύριζα απέναντι στα γεγονότα της 20ης Οκτώβρη 2011, όπου και οι δύο δικαίωσαν την δολοφονική επίθεση εναντίον του απεργιακού μπλοκ του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα.
Αλλά ούτε αυτή ήταν η πρώτη φορά. Μπορούμε να θυμηθούμε την "αλληλοανοχή" στις συγκεντρώσεις των "αγανακτισμένων" και το πάθος με το οποίο υπερασπίστηκαν και οι δύο το "έξω τα κόμματα", κάτι που σήμαινε "έξω το ΚΚΕ".




Στην συνέχεια ακολούθησε μια μεγάλη περίοδος που ο Σύριζα ασκούσε κριτική στη ΧΑ από κοσμοπολίτικη σκοπιά, ενώ πάντα η θέση του ήταν "οι ναζί να μην διώκονται για τις ιδέες τους, αλλά για τυχόν ποινικά αδικήματα". Λες και μπορεί να υπάρξει ναζισμός χωρίς εγκλήματα. Λες και θα μπορούσε το ναζιστικό μόρφωμα να είναι μια λέσχη ιδεών, χωρίς στρατιωτικό τμήμα (τάγματα εφόδου). 


Την ίδια ώρα, όλη αυτή την περίοδο σφυρηλατούνταν στο αμόνι του ρηχού "αντιμνημονίου" ένας ομογενοποιημένος, σχεδόν ταυτόσημος, λαϊκίστικος λόγος βασισμένος σε ιδεολογήματα του συρμού που συσκότιζαν τις πραγματικές αιτίες της κρίσης και τα φόρτωναν όλα στη "μάνταμ Μέρκελ", στην ίδια μερίδα καπιταλιστών (Μπόμπολας και γενικά τραπεζίτες-απ' έξω όλοι οι άλλοι πχ Βαρδινογιάννης, εφοπλιστικό κεφάλαιο κοκ).
Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ξεκινάνε οι "περίεργες" συμπτώσεις:


-κατευθείαν βγαίνει στον REAL o συνταγματολόγος Χρυσόγονος και κάνει λόγο για "παράνομες διώξεις" αφού πρώτα θα έπρεπε να προηγηθεί άρση ασυλίας για τους βουλευτές.


-αρχίζουν τα λευκά και οι αποχές βουλευτών του Σύριζα (κυρίως Γλέζος και Κωνσταντοπούλου, αλλά και άλλοι) στις ψηφοφορίες για τις άρσεις ασυλίας.


-ο Σύριζα κατεβάζει τον Καρυπίδη, συνομιλητή της ΧΑ για περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας. Αποσύρθηκε μετά από αντιδράσεις.
-ο Σύριζα κατεβάζει τον Βουδούρη, μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος Πάλη για περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Να θυμήσουμε ότι ο Πάλης ήταν το καλό παιδί που συνέλλεγε στολές Ναζί και είχε κάποιες δεκάδες κοντέινερ με όπλα που σύμφωνα με καταγγελίες προοριζόνταν για τη Χρ.Αυγη
 -αρχίζουν οι περίεργες δηλώσεις στελεχών του Σύριζα που σπέρνουν αμφιβολίες για το αν στέκει νομικά η δίωξη των ναζί.


-όταν ξεσπά η υπόθεση Μπαλτάκου, αντί ο Σύριζα να εστιάσει στο γεγονός ότι η κυβέρνηση είχε υπόγειες κολλεγιές με τη ΧΑ, προσχωρεί στην εκδοχή της Χρυσής Αυγής και διαλαλεί ότι η κυβέρνηση κυνηγάει τη ΧΑ γιατί της κόβει ψήφους! Δικαιώνει΄, δηλαδή, απολύτως τους φασίστες. Αργότερα, αφού έχει κάνει τη δουλειά του, διορθώνει τη θέση του.
-Όταν βλέπει ότι η ΧΑ βγαίνει στο περιθώριο του πολιτικού σκηνικού ο Σύριζα βάζει το Βούτση να δηλώσει ότι "οι κατηγορίες είναι αστείες, αστήριχτες, και θα καταρρεύσουν (Σ.Σδήθεν) δυστυχώς στο δικαστήριο". Ξεδιάντροπο ξέπλυμα της ΧΑ.

-και φτάνουμε στις εκλογές όπου σε Αττική και Αθήνα η ΧΑ στηρίζει Σύριζα. Στην Αθήνα, όπως είπαμε (ημι)επίσημα μέσω επιστολής Γούδη. Στην Αττική με δύο τρόπους: πρώτον, με τον εκπρόσωπο Τύπου της, τον Γιώργο Τράγκα που σπεύδει στις 19 Μάη να δηλώσει ότι ψήφισε Δούρου στην περιφέρεια, "γιατί είναι καλό παιδί, ξέρω και τη μάνα της". Και δεύτερον με τον Μαρινάκη ο οποίος παρέδωσε τη θύρα 7 στη ΧΑ, χρηματοδότησε και στήριξε σχεδόν ανοιχτά τη ΧΑ το προηγούμενο διάστημα. Ο Μαρινάκης δήλωσε λοιπόν ότι αν δεν κατέβαινε υποψήφιος ο ίδιος θα ψήφιζε Δρίτσα-Σύριζα. Στη συνέχεια φρόντισε να συναντηθεί με τη Δούρου δημόσια, δήθεν ινκόγνιτο, ενώ τους αποθανάτιζε η κάμερα του "Ζούγκλα" ο οποίος μετά τη δολοφονία Φύσσα παίζει ενεργό ρόλο στο σύστημα προπαγάνδας της ΧΑ (στημένες δημοσκοπήσεις 50+% Κασιδιαρης  κτλ).
-σήμερα, 21 Μάη, δημοσιεύεται στο χρυσαυγίτικο defencenet, άρθρο του Παπαδημούλη, ο οποίος μετά το ξεβράκωμα προβαίνει σε αστείες δικαιολογίες ότι το γραφείο του έγραψε και έστειλε το άρθρο ερήμην του!!! 

Σαν πολλά δεν μαζευτήκανε;
Τι παίζει;

 Είναι απλώς μια προσπάθεια από Σύριζα-ΧΑ να αλληλοστηριχθούν για να βγει από τη μέση η ΝΔ; Θα μπορούσε. Άλλωστε, φαίνεται μια αγωνία από τον Σύριζα να παραμείνουν ψηλά τα ποσοστά της ΧΑ για να κόβει από τη ΝΔ, και φυσικά γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η φύση του οππορτουνισμού και της σοσιαλδημοκρατίας είναι τέτοια που δεν διστάζει να συμμαχήσει ακόμα και με τον διάβολο για να διεκδικήσει την κυβερνητική εξουσία, παραβλέποντας ενδεχόμενους κινδύνους από την γιγάντωση του τέρατος του φασισμού. Από την άλλη η ΧΑ απενοχοποιεί ανεπίσημα τον Σύριζα για να αποτρέψει συσπείρωση ψηφοφόρων της γύρω από τον Σαμαρά υπό τον φόβο των (ψευτο)κόκκινων...Όποιος έχει διαβάσει για την επανάσταση του 18 στη Γερμανία, ή τον ρόλο των σοσιαλδημοκρατών στη δημοκρατία της Βαϊμάρης θα αντλήσει δεκάδες ιστορικά παραδείγματα.

Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα: τόσο η ΧΑ, όσο και ο Σύριζα είναι πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης στην Ελλάδα. Η γενική τους πολιτική γραμμή και η τακτική τους καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τις επιδιώξεις των επιμέρους μερίδων της πλουτοκρατίας που εκφράζουν. Υπάρχουν στιγμές σύγκρουσης και στιγμές σύμπλευσης. Μπορεί να δούμε ακόμα και πιο μακρόπνοη συμμαχία αν πχ αύριο τα αφεντικά τους προσδεθούν στο άρμα των ρώσων καπιταλιστών...
Αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι ο Σύριζα παίζει επικίνδυνα παιχνίδια και μάλιστα με αδίστακτο τρόπο σε βάρος του λαού, τζογάροντας με τους ΝΑΖΙ, με κίνδυνο να τους αναγορεύσει σε "κεντρικό παίχτη".
Το αν θα προλάβουμε τις όποιες εξελίξεις δεν είναι μόνο στο χέρι μας. Χρειάζεται μαζική δουλειά διαφώτισης και αποφασιστικές πρωτοβουλίες του ταξικού κινήματος στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές.
Όπως και να έχει ο Σύριζα δεν μπορεί να βρωμίζει άλλο τον όρο "αριστερά". Θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως εχθρός του κινήματος που όταν μας χαϊδεύει την πλάτη, το κάνει για να μας μαχαιρώσει.
Να ακυρώσουμε τα σχέδιά τους στις κάλπες και στους αγώνες.

Κ.Ν





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου