Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Κατακούτελα!





Τυφλά ΚΚΕ για να δεις το φως σου αυτήν την Κυριακή κοντή γιορτή. Κι όπου γυρνάει η ζωή του τόπου σου κι η δικιά σου σε δεύτερο γύρο ιδεολογικού θανάτου, με το γαρίφαλο στο χέρι. Αλλά προπάντων σε κείνη την άλλη την κάλπη, των ευρωεκλογών. Τρέχα. Περπάτα. Ακούμπα πάνω μας και προχώρα ως εκεί που κάλπη είναι αλλά και παγίδα μαζί. Δε θα μπερδευτείς. Δε θα ξεγελαστείς. Φτάνει να είσαι εργαζόμενος. Δηλαδή μέσα σ' αυτήν την Ευρώπη όπως σε βλέπουν κι όπως σε θέλουν. Δούλο των μονοπωλίων, των αφεντικών που την έφτιαξαν, τη ματοκύλισαν, τη στράγγισαν κατά τα δικά τους καλά και συμφέροντα. Τη λευτεριά στο χέρι σου να κρατάς, ψηφοδέλτιο με τρία γράμματα, ένα σφυρί κι ένα δρεπάνι. Και το κόκκινο της ζωής δε χρειάζεται να το φανταστείς. Είναι σαν το αίμα σου. Δε βάφει, δεν ξεβάφει, υπογράφει την Ιστορία. Τυφλά ΚΚΕ αλλά και με κλειστή τη μύτη άμα λάχει, βρες το το ψηφοδέλτιο - βόλι. Μπορείς. Μοσχομυρίζει αλήθεια, ιδρώτα του αγώνα, αψύ σαν τη φριχτή προειδοποίηση που δεν ήθελες ν' ακούσεις από τότε που τα πυροτεχνήματα του Μάαστριχτ σου κλέβανε τα δικαιώματα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ηδονικών πολιτικών σπασμών.





Δαγκωτό ΚΚΕ, με ορμή και ζέση κι εκείνη την αποφασιστικότητα του κυνηγού του πραγματικού εχθρού της τάξης και του ψωμιού σου. Της εργατικής τάξης και του τίμιου ψωμιού σου.
Δαγκωτό ΚΚΕ για να φοβούνται τα λυσσασμένα τα σκυλιά που αλυχτάνε με τη φόλα του κέρδους στα σάλια τους. Αλλά και τα άλλα, εκείνα που χαϊδεύονται στους καναπέδες και σου κάνουν κωλοτούμπες με τσιρίδες και τσαλίμια, ώσπου να σου περάσουν το κολάρο τους στη μύτη σα χαλκά. Αυτά που σου υπόσχονται πως υπάρχει στην ΕΕ κι άλλη σκυλίσια ζωή, κάτι που θα ζεις σαν Ελληνας ποιμενικός που το παίζει μπάτλερ στη στάνη.
Ανθρώπινα, τίμια και αποφασιστικά ΚΚΕ, ακόμα και με φόβο, και με πάθος, και με αμφιβολίες, και χωρίς συνταύτιση επί παντός ορατού τε και αοράτου, και με έκπληξη και με οργή λογική, αυτή που σε κάνει πολεμιστή του αγαθού κι όχι φονιά του διπλανού. Θα το εμπιστευτείς το ΚΚΕ ανθρώπινα κι απλά, ωραία κι επομένως και δύσκολα, αλλά δεν θα σε παζαρέψει σαν κουκί. Δε θα σε δει σαν αλεπού που πάει σε παζάρι. Δεν θα σ' εξαργυρώσει σαν επιταγή, σαν ευκαιρία μοναδική να κάτσει στο θώκο του δράστη - αφεντικού όταν θα λείπει σε ταξίδι για καπιταλιστικές δουλειές.
Τώρα που τα μαύρα φίδια βγήκανε στις γειτονιές, μπήκαν στα σχολεία που πήγαιναν παλικάρια σφαγμένα από φασίστες, τρύπωσαν στις κουζίνες πεινασμένων γερόντων και πουλάνε το φαρμάκι τους για φάρμακο και τη φτώχεια ως περηφάνια, ρίξε το βόλι - ψήφο σου προσεχτικά! Στο στόχο! Μόνο το ΚΚΕ βαράει κατακούτελα το... σύστημα. Μόνο αυτό φοβούνται οι εμποράκοι ψήφων και ψυχών, οι παλιοί και νέοι καβαλάρηδες των αγορών. Είναι το ισχυρότερο αντίδοτο στο δηλητήριο του τρόμου και της απελπισίας, στην εμπορευματοποίηση ακόμα και της αυτοκτονίας.
Είσαι κατάρτι κι είσαι και πανί. Είσαι η δύναμη κι η μηχανή. Είσαι η σκέψη που έφτιαξε και λειτουργεί τον υπολογιστή. Είσαι το καράβι στις θάλασσες κι όχι το κτήμα του εφοπλιστή. Είσαι ο πλούτος κι όχι απλός πτωχός σε φιλάνθρωπη αναμονή. Τι περιμένεις; Με το ΚΚΕ δυνατό παντού. Δύναμη κι ελπίδα είσαι και είναι του λαού.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου