Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Οι εργάτες του Ντονέτσκ γύρισαν την πλάτη στον δισεκατομμυριούχο Αχμέτοφ

Ανθρακωρύχος στο Ντονέτσκ μετά το τέλος της βάρδιας του (Φωτο ΑΡ)
Ο Ουκρανός δισεκατομμυριούχος Ρινάτ Αχμέτοφ, ο ισχυρός άνδρας της ανατολικής Ουκρανίας, κάλεσε σήμερα όλους του εργάτες των εργοστασίων του σεαντιδιαδηλώσεις κατά των εξεγερμένων κατοίκων στις περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ που πρόσφατα αποφάσισαν με συντριπτικό ποσοστό να προχωρήσουν στην ανεξαρτησία, αντιδρώντας στην πραξικοπηματική «κυβέρνηση» των φασιστικών και εθνικιστικών δυνάμεων του Κιέβου που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ και την ΕΕ.
«Καλώ το σύνολο των εργαζομένων μου σε ολόκληρο το Ντονμπάς να βγουν και να διαδηλώσουν ειρηνικά μπροστά από τις επιχειρήσεις όπου εργάζονται. Η διαδήλωση θα ξεκινήσει το μεσημέρι, όταν οι σειρήνες θα ηχήσουν σε όλες τις βιομηχανίες του Ντονμπάς, υπέρ της ειρήνης και κατά της αιματοχυσίας», δήλωσε ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ουκρανίας. Ωστόσο ο Ουκρανός δισεκατομμυριούχος, ένας από τους πολλούς που πλούτισαν από την καταλήστευση του πλούτου της ΕΣΣΔ, δεν κατάφερε να υλοποιήσει τα σχέδιά του.
Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, στη Μαριούπολη, η διαδήλωση των εργατών στην μεταλλουργία του Αχμέτοφ που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην πόλη ακυρώθηκε, «μπροστά στον κίνδυνο ένοπλοι να ανοίξουν πυρ κατά του πλήθους των ειρηνικών διαδηλωτών», σύμφωνα με τους διοργανωτές.
Ακόμη χειρότερα ήταν τα νέα για τον Ουκρανό μεγαλοκαπιταλιστή στο Ντονέτσκ, όπου σύμφωνα με το «Associated Press» οι εργάτες αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις.
Την ίδια ώρα ο επικεφαλής της αυτοανακηρυχθείσας «Λαϊκής Δημοκρατίας» της περιοχής ανακοίνωνε «την εθνικοποίηση των επιχειρήσεων που ανήκουν σε "ολιγάρχες" της περιοχής».
Τα εργοστάσια του Αχμέτοφ είναι εγκατεσπαρμένα σε ολόκληρη την ανατολική Ουκρανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου