Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

Ολη η αλήθεια για την Ουκρανία

 Πάμε λοιπόν επιγραμματικά, και με ονοματεπώνυμα, να δούμε τι συμβαίνει στην Ουκρανία. Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά και πότε ξεκίνησαν…

Tου Γ. ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ

Η Ουκρανία υπήρξε ανέκαθεν παραδοσιακός σύμμαχος της Ρωσίας. Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης. Μέχρι που τα γεράκια της Δύσης έβαλαν μπροστά το σχέδιο να χτυπήσουν τη Ρωσία. Και τότε εμφανίστηκαν ξαφνικά οι γνωστοί πολιτικοί αγύρτες που θα δούμε πιο κάτω.

Όλα ξεκίνησαν το 2004 όταν ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς κέρδισε τις Προεδρικές εκλογές και ο φιλοδυτικός αντίπαλός του (ο Βίκτορ Γιούστσενκο) προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο, αμφισβητώντας το αποτέλεσμα. Παράλληλα ξέσπασε στη χώρα και η λεγόμενη «Πορτοκαλί Επανάσταση», που οργανώθηκε με τεράστια πολιτική και οικονομική στήριξη από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τις «γνωστές» αμερικανικές ΜΚΟ, όπως το Open Society Institute του δισεκατομμυριούχου George Soros, με κύρια επιδίωξη την εκπαραθύρωση του Γιανουκόβιτς. Εκείνες οι δυνάμεις κατάφεραν τότε να ακυρώσουν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών και να δώσουν την προεδρία της χώρας στον ηττημένο Γιούστσενκο. Εκείνος δε, με τη σειρά του, να διορίζει ως πρωθυπουργό μια διεφθαρμένη πολιτικό και ολιγάρχη επιχειρηματία (την επίσης φιλοδυτική Γιούλια Τιμοσένκο).

Ακολούθησαν έξι χρόνια πολιτικής αστάθειας, με τον ένα πρωθυπουργό να διαδέχεται τον άλλο και τη χώρα να μπαίνει για πρώτη φορά μετά την ναζιστική εποχή (όπου οι κάτοικοι των δυτικών περιοχών της χώρας υποδέχθηκαν τον Χίτλερ ως «ελευθερωτή») σε μια επικίνδυνη δίνη διχόνοιας.

Μέχρι τις προεδρικές εκλογές του 2010. Τότε ο Γιανουκόβιτς καταγράφει μια τέτοια νίκη στις εκλογές που ήταν αδύνατον να αμφισβητηθεί ξανά. Σημειωτέον ότι σ’ εκείνες τις εκλογές ο απερχόμενος πρόεδρος της Ουκρανίας, Γιούστσενκο, θα λάβει μόλις το 5,45% των ψήφων. Για να καταλάβετε σε τι υπόληψη έχουν οι Ουκρανοί τους φιλοδυτικούς πολιτικούς.

Να σημειώσουμε εδώ ότι  μετά τις εκλογές ασκήθηκε δίωξη εναντίον της Τιμοσένκο για οικονομικές ατασθαλίες κατά την περίοδο της θητείας της και καταδικάστηκε σε φυλάκιση επτά ετών.

Τρία χρόνια μετά ο εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας (ο Γιανουκόβιτς) βάζει μπροστά την προεκλογική δέσμευση προς τον ουκρανικό λαό και ακυρώνει τη συμφωνία σύνδεσης της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπέρ μιας νέας δανειακής συμφωνίας-διάσωσης με τη Ρωσία και στενότερες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Μια απόφαση που οδήγησε στο ξέσπασμα μαζικών διαδηλώσεων με επίκεντρο την πλατεία Ανεξαρτησίας στο Κίεβο, γνωστές με τον όρο Euromaidan. Το κατά πόσο αυθόρμητες ήταν εκείνες οι διαδηλώσεις φαίνεται από τα επιφανή ονόματα και τους κομματικούς σχηματισμούς που τις οργανώνουν.

Το ένα κόμμα είναι το Batkivshchyna (Πατρίδα) της Τιμοσένκο, με ηγέτη τον Arseniy Yatsenyuk, (αφού η Τιμοσένκο βρίσκεται στη φυλακή), Το δεύτερο είναι το Udar (Γροθιά), με επικεφαλής τον μόνιμο κάτοικο Γερμανίας Vitali Klitschko, με στενές σχέσεις με την Χριστιανοδημοκρατική Ένωση της Μέρκελ και το Ίδρυμα Konrad Adenauer, το οποίο μάλιστα δημοσίως διαφημίζει στην ιστοσελίδα του τα σεμινάρια που οργανώνει για την πολιτική εκπαίδευση των μελών του Udar. Το δε τρίτο κόμμα είναι το νεοναζιστικό Svoboda (Ελευθερία), του διαβόητου νεοναζί Oleh Tyahnybok, το οποίο μάλιστα χρησιμοποιεί ως έμβλημά του μια παραλλαγή της ναζιστικής σβάστικας.

Αυτοί οι τρεις φιλογερμανοί ηγέτες, ο Yatsenyuk, ο Klitschko και ο Tyahnybok, εμφανίζονται συχνότατα σε κοινές συνεντεύξεις Τύπου. Και τότε μπαίνουν απροκάλυπτα στο παιχνίδι και ηγέτες ξένων χωρών υπέρ των «διαδηλωτών». Μέχρι και ο Υφυπουργός των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, έσπευσε να εγκαλέσει την κυβέρνηση της Ουκρανίας να «ακούσει τη φωνή του λαού», ενώ ο Γερμανός ομόλογός του, Guido Westerwelle και ο Πρέσβης της Γερμανίας έφτασαν στο σημείο να συμμετέχουν ενεργά στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. Μια ιταμή πράξη που αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και της διπλωματικής πρακτικής, από κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μετά ανέλαβαν έργον οι ακροβολιστές. Ξέρετε. όπως και στο δικό μας πολυτεχνείο, που χτυπούσαν τον κόσμο από την ταράτσα του ΟΤΕ. Βαρούσαν στο ψαχνό! Συνήθης πρακτική των ξέων πρακτόρων όταν θέλουν να αποσταθεροποιήσουν μια χώρα.

Αμέτρητοι οι νεκροί στις τάξεις των διαδηλωτών, αλλά και των αστυνομικών δυνάμενων. Όλοι χτυπημένοι από τα ίδια όπλα! Το απεδείκνυαν οι ιατροδικαστικές εξετάσεις των πτωμάτων. Βέβαια, δεν βρέθηκαν ποτέ οι ακροβολιστές. Και πώς να βρεθούν άλλωστε. Αφού ακριβώς εκείνοι ανέλαβαν μετά την εξουσία. Την οποία κατέχουν μέχρι σήμερα.

Το τι επακολούθησε είναι γνωστό. Ο Γιανουκόβιτς εγκαταλείπει το Κίεβο και καταφεύγει για την ασφάλειά του στο Χαρκίβ, αρνούμενος όμως να παραιτηθεί. Μετά ακολουθεί η  αντισυνταγματική καθαίρεση του από το αξίωμα του Προέδρου και στη θέση του διορίζεται ο πρόεδρος της βουλής Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ. Για να ακολουθήσει μετά έκδοση εντάλματος σύλληψής του με την κατηγορία της «μαζικής δολοφονίας πολιτών» και παράλληλα η απόδοση πολιτικής αμνηστίας σε όλους τους μέχρι τότε αντιφρονούντες, συμπεριλαμβανομένης και της ποινικής Τιμοσένκο. Όλα τα …σκυλιά ελεύθερα, για να αναλάβουν δράση.

Η κατάσταση στη χώρα φεύγει από κάθε όριο. Οι νεοναζί φιλοδυτικοί καταλαμβάνουν καταλυτικά όλους τους αρμούς της εξουσίας. Και αμέσως μετά δημιουργούνται και τα γνωστά «τάγματα εφόδου», όπως και το περιβόητο νεοναζιστικό τάγμα Αζόφ. Και τότε ξεκινά ένα πογκρόμ διώξεων και λεηλασιών εναντίων των ανατολικών περιοχών της χώρας, όπου πλειοψηφούν οι ρωσόφωνοι. Εκείνοι αντιδρούν και παίρνουν τα όπλα. Οι κάτοικοι του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ ανακηρύσσουν την αυτονομία τους από το καταλυθέν ουκρανικό κράτος. Το ίδιο και οι κάτοικοι της Κριμαίας, οι οποίοι, ακόμα χειρότερα, σε πάνδημο δημοψήφισμά τους ζητούν την προσάρτηση της Κριμαίας στην «μητέρα Ρωσία». Όπως και έγινε. Ο Πούτιν επέλεξε να μην το τραβήξει μέχρι τα άκρα και να περιοριστεί μόνο στην προσάρτηση της Κριμαίας, αφήνοντας τους κατοίκους του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ έρμαια στα χέρια των ναζιστών του Κιέβου και των ταγμάτων εφόδου. Προκαλώντας μάλιστα και την μήνη των αντιπολιτευόμενων κομμάτων της Ρωσίας για την εγκατάλειψη των ομοεθνών τους. Κυρίως του Κομμουνιστικού κόμματος, που απαιτούσε την άμεση αναγνώριση των Λαϊκών Δημοκρατιών των δύο αυτόνομων περιοχών.

Να σημειώσουμε εδώ ότι η τελική αναγνώριση των δύο Δημοκρατιών που έγινε την περασμένη βδομάδα, έγινε με σχετική πρόταση στην ρωσική Δούμα ακριβώς από το Κομμουνιστικό κόμμα, το οποίο μάλιστα τάσσεται αναφανδόν και υπέρ της απελευθερωτικής εκστρατείας στην Ουκρανία. Και το Κ.Κ. της Ρωσίας μην το υποτιμάτε καθόλου. Στις τελευταίες εκλογές έλαβε το 19% των ψήφων.

Τι μεσολάβησε για να φτάσουμε στη σημερινή ρωσική εισβολή…

Μεσολάβησαν οκτώ αιματηρά χρόνια μαζικής γενοκτονίας των ανατολικών περιοχών της Ουκρανίας. Οκτώ ολόκληρα χρόνια ανελέητων βομβαρδισμών χωριών και πόλεων. Με αμέτρητους νεκρούς! Υπολογίζονται γύρω στις 14.000 θύματα. Και απόλυτος ξεριζωμός! Για να καταλάβετε τα νούμερα, η Ουκρανία βγήκε από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης  με πληθυσμό 52 εκ. κατοίκους, για να φτάσει στο 2014 στα 41 εκΜια ολόκληρη Ελλάδα έφυγε από εκεί για να γλιτώσει. Ειδικά στις ανατολικές περιοχές της χώρας, υπολογίζεται ότι μετά το 2014, αναγκάστηκαν να πάρουν τον δρόμο της προσφυγιάς (κυρίως προς τη Ρωσία) 5 έως 7 εκ. άνθρωποι. Για να γλιτώσουν από τους ναζιστές του Κιέβου.

Για να φτάσουμε αισίως στις προεδρικές εκλογές του 1019. Ένα νέο κόμμα γεννιέται! Μιντιακό. Το έφτιαξε ένα τηλεοπτικό κανάλι. Όπως το δικό μας ΠΟΤΑΜΙ που είχε δημιουργήσει το MEGAΜε πιασάρικο όνομα: «Υπηρέτης του Λαού». Και με δοτό πρόεδρο έναν δημοφιλή …παλιάτσο. Το όνομα αυτού, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ρωσόφωνος ο τύπος. Και με προεκλογικό πρόγραμμα να τα βρει με τη Ρωσία. Για να πέσει ο λαός στη λούμπα.

Τα υπόλοιπα τα ξέρετε…!


απο το Μ

13 σχόλια:

 1. Το ...Κ.Κ Ουκρανίας στήριξε την κυβέρνηση Γιανουκόβιτς κάτω απο την σημαία του Ρωσικού Ιμπεριαλισμού εξαθλίωσε τον λαό σαν καπιταλιστική κυβέρνηση και έδωσε πρόσφορο έδαφος στους δυτικούς ιμπεριαλιστές και στους ανοιχτούς φασίστες να εγκλωβίσουν τον λαό. Το ίδιο ισχύει και απο την άλλη μεριά με το ...Κ.Κ κάτω απο την σημαία του Ρωσικού Ιμπεριαλισμού και των ...Λ.Δ.... με τον φασισμό πολύ καλά καμουφλαρισμένο. Αυτά συμβαίνουν πάντα όταν τα ...Κ.Κ έχουν αλωθεί απο τον οπορτουνισμό και βρίσκονται εγκλωβισμένα στον καπιταλισμό. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. https://www.902.gr/eidisi/kosmos/288530/i-igesia-tis-elladas-einai-etoimi-na-midenisei-tin-koini-mas-istoriki ο Ρωσικός Ιμπεριαλισμός απευθύνεται στο τμήμα της αστικής τάξης που τα συμφέροντα τους εξυπηρετούνται καλύτερα σε συμμαχία μαζί τους και με την Ιμπεριαλιστική Κίνα. Τα εγκλήματα των ΗΠΑ ΝΑΤΟ Ε.Ε στην Ουκρανία με την σφαγή του λαού απο το 2014 και μετά δεν μπορεί να κρύψει τα αντίστοιχα εγκλήματα του Ρωσικού Ιμπεριαλισμού Ηταν όλοι μαζί όταν την περίοδο 1953 1991 κατέστρεφαν τον Σοσιαλισμό οι Δυτικοί ανοιχτά και οι άλλοι με οπορτουνιστική προβιά μέσα στο ...ΚΚΣΕ... πρώην Μπολσεβίκων. Οι λαοί δεν έχουν κανένα συμφέρον να διαλέξουν ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο. Πρέπει να κάνουν ότι έκανε Ο ΛΕΝΙΝ με τους Μπολσεβίκους το 1917 με γραμμή κοινωνική συμμαχία Σοσιαλφασισμός. Είναι μονόδρομος. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. https://www.kordatos.org/enomeno-antipolemiko-kinhma/ Οταν σταματήσουν το διασπαστικό τους παιχνίδι τους περιμένουμε στην κοινωνική συμμαχία στον αγώνα ενάντια στον πόλεμο, Οτι δεν είναι Κομμουνιστές δεν πειράζει μοναδικό κριτήριο το ταξικό. Μέσα στον αγώνα ενάντια στο πόλεμο στην ιδεολογική πάλη και ζύμωση η Κομμουνιστές εξηγούμε τον Ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα του πολέμου ότι όσο θα υπάρχει καπιταλισμός θα υπάρχει πόλεμος και το μόνο που μπορεί να τον σταματήσει είναι η προλεταριακή επανάσταση που θα ανατρέψει την καπιταλιστική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής. Τους Καλωσορίζουμε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. https://www.imerodromos.gr/i-peripetia-tis-dodekanisou-sto-dromo-gia-tin-enosi/ Χρειαζόταν ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που θα διεκδικούσε την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 σε επαναστατικές συνθήκες με τον συσχετισμό στα Βαλκάνια συντριπτικό. Το ΕΑΜ ΠΟΛΙΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ με τον Σοσιαλσωβινισμό οδήγησε το λαό δεμένο χειροπόδαρα στη σφαγή. Αυτά έχει η ...λαοκρατία ευρωκομουνισμός.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. https://prin.gr/2022/03/nea-epoxi-polemou/ Πολύ οπορτουνιστικό μπλα μπλα και στο τέλος μας λέει το παραμύθι του ...κάτω η κυβέρνηση του πολέμου... κάνοντας αβάντα στη ..πασοκάρα.... Ολες οι κυβερνήσεις στο Καπιταλισμό είναι του Ιμπεριαλιστικού πολέμου και σταματάει μόνο με την προλεταριακή επανάσταση που θα κοινωνικοποιήσει τα βασικά συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής με ξήλωμα του καπιταλιστικού κέρδους και δικτατορία του προλεταριάτου με όχημα την κοινωνική συμμαχία τσακίζοντας τους φορείς όλων των οπορτουνιστικών απόψεων σαν 6η φάλαγγα. Οπως ακριβώς έκαναν οι Μπολσεβίκοι με ΛΕΝΙΝ ΣΤΑΛΙΝ το 1917. ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Σαν 5η φάλαγγα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. https://iskra.gr/idou-o-oukranikos-fasismos-synelifthi-kai-kindynevei-na-dolofonithei-o-grammateas-kommounistikis-neolaias/ Οτι και να λέει το φερέφωνο του Ρωσικού Ιμπεριαλισμού η πραγματικότητα είναι εδώ και δικαιώνει τους Κομμουνιστές. Ο Πόλεμος είναι Ιμπεριαλιστικός και είναι το αποτέλεσμα της ολοκλήρωσης της ανατροπής του Σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ το 1991 και έχει αφετηρία του 20ο Αντεπαναστατικό συνέδριο του ...ΚΚΣΕ πρώην Μπολσεβίκων το 1956 με δολοφόνο την οπορτουνιστική αντεπανάσταση η οποία είναι δίδυμο αδερφάκι του Φασισμού του ανοίγει το δρόμο και είναι γνήσια παιδιά της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής που υπερασπίζονται με λύσσα. Οι δύο σύντροφοι στην Ουκρανία κινδυνεύουν απο τους καπιταλιστές και έχουν την στήριξη μας. Δεν θα ξεπλυθεί με τίποτα ο οπορτουνισμός απο τα εγκλήματα του. ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ....Γι’ αυτό πρέπει να χτυπήσει συναγερμός για την ανάπτυξη ενός μαζικού αντιπολεμικού κινήματος, ανεξάρτητου από όλα τα ιμπεριαλιστικά-αστικά μπλοκ που συγκρούονται στην Ουκρανία και ευρύτερα. Ενός κινήματος και μιας ανατρεπτικής Αριστεράς, που δεν θα μπαίνει κάτω από τις σημαίες ούτε της Δύσης ούτε της Ρωσίας (ή της Κίνας), αλλά θα παλεύει για να ηττηθούν οι πολεμικές εκστρατείες του κεφαλαίου, για την παύση του πολέμου στην Ουκρανία και την αποχώρηση Ρωσίας, ΝΑΤΟ και ΕΕ. Με πιο κρίσιμο πεδίο την πάλη για την μη εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο, την ανατροπή της φιλοπόλεμης κυβερνητικής πολιτικής, τη ρήξη με τα σχέδια ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και ΕΕ, το κλείσιμο των βάσεων και την έξοδο από το ΝΑΤΟ.https://prin.gr/2022/03/elliniki-emploki/....... Οι Τροτσκιστές του ΝΑΡ κάτω απο την σημαία του Ρωσικού Ιμπεριαλισμού ζητώντας επιστροφή στον εθνικό καπιταλισμό μαζί με τμήματα της αστικής τάξης που τα συμφέροντα τους θίγονται στην Ε.Ε. Για τον λαό είναι ίδια καταστροφή με την σημερινή. Χρειάζεται μαζικός αντιπολεμικός αγώνας μέσα στην κοινωνική συμμαχία σε συμπόρευση με τους κομμουνιστές με μοναδικό κριτήριο το ταξικό. Μέσα στον αγώνα ενάντια στον πόλεμο στην ιδεολογική πάλη και ζύμωση εξηγούμε στο λαό πως ο πόλεμος είναι ιμπεριαλιστικός πως όσο υπάρχει καπιταλισμός θα υπάρχει ιμπεριαλιστικός πόλεμος και μπορεί να τον σταματήσει μόνο η προλεταριακή επανάσταση που θα κοινωνικοποιήσει τσ συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής με ξήλωμα του καπιταλιστικού κέρδους και δικτατορία του προλεταριάτου. Είναι μονόδρομος. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. https://www.kordatos.org/h-ginaika-sthn-epon/ Χρειαζόταν ΚΚΕ με στρατηγικό στόχο τον Σοσιαλισμό σε όλες τις συνθήκες με γραμμή ΕΑΜ ΚΑΙ ΕΠΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΣ που θα εξασφάλιζε την ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ ΚΚΕ και ΟΚΝΕ... θα ένωνε εργάτες αυτοαπασχολούμενους και φτωχούς αγρότες στον Απελευθερωτικό ταξικό πόλεμο θα έκαναν όσους ελιγμούς χρειαζόταν θα αντιμετώπιζαν τάγματα και οργανώσεις γέφυρα ΕΔΕΣ ΚΑΙ ΕΚΚΑ ενιαία με στόχο το τσάκισμα τους και τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 σε επαναστατικές συνθήκες με το συσχετισμό στα Βαλκάνια συντριπτικό θα διεκδικούσαν την εξουσία και δεν θα οδηγούσαν τον λαό στην σφαγή. Επίσης δεν θα έλειπε η ΟΚΝΕ ΓΙΑ 25 ΧΡΌΝΙΑ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΆ ΑΠΟΤΕΛΈΣΜΑΤΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. https://iskra.gr/bainten-pige-ston-n-madouro-gia-na-vrei-petrelaio-ektos-rosias/ χαχαχαχαχαχαχοχοχοχοχοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. https://www.kordatos.org/dikaioi-kai-adikoi-polemoi/ Το κεντρίστικο οπορτουνιστικό βαρίδι του Κάουτσκι κάτω απο τη σημαία του Ρώσικου Ιμπεριαλισμού θα κάνει οπορτουνιστικό ...σεμινάριο για το ξέπλυμα του Ιμπεριαλιστικού πολέμου και της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής που τον γεννάει. ...ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. https://iskra.gr/oukrania-rosika-armata-epelavnoun-me-tin-istoriki-simaia-ton-bolsevikonvideo/ Εκτός όλων των άλλων προκαλεί και ...τύφλωση. Επειδή ο Ρώσικος Ιμπεριαλισμός καπηλεύεται την κόκκινη σημαία των Μπολσεβίκων σύμφωνα με το φερέφωνο Λαφαζάνης πρέπει να διαλέξουμε ΛΗΣΤΗ. Και να τους φτύσεις το σάλιο σου χαλάς.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. .....Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο οι ιμπεριαλιστές έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στην ιδεολογική-αξιακή διαπάλη με τον σοσιαλισμό, αντιπαραθέτοντας τον «ελεύθερο και δημοκρατικό καπιταλιστικό κόσμο» με τον αυταρχικό και αντιδημοκρατικό κόσμο του σοσιαλισμού («σιδηρούν παραπέτασμα»). Μετά την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού το 1990-91 και την καπιταλιστική μετάλλαξη των σοσιαλιστικών χωρών, ο καπιταλισμός αναζήτησε το ιδεολογικό και ηθικό άλλοθι για τον επεκτατισμό του στην ανάγκη κατίσχυσης κατά της τρομοκρατίας και των «ανίκανων κρατών»https://prin.gr/2022/03/dysh-anatoli/... Ο Σοσιαλισμός στην ΕΣΣΔ δεν ..κατέρρευσε.... Ανατράπηκε δολοφονημένος απο μέσα και επάνω με την επικράτηση της οπορτουνιστικής αντεπανάστασης το 1956 και την σταδιακή εφαρμογή νόμων του καπιταλισμού με την ολοκλήρωση της ανατροπής το 1991https://www.kke.gr/article/Apofasi-toy-18oy-Synedrioy-toy-KKE-gia-to-Sosialismo/ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή