Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

Τέρμα και το βρώμικο στη "Σοβιετική".......Ρωσία

 


Η σκέψη μου αυτές τις μέρες, εκτός από του ουκρανικό λαό που υποφέρει, είναι και στον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ. Ναι, αυτόν τον διαφημιστή της pizza hut. Τον τίτλο του διαφημιστή τον κέρδισε επάξια, γιατί έδωσε αγώνα να ανοίξουν καταστήματα στην ΕΣΣΔ όλα τα σύμβολα του αμερικανικού καπιταλισμού:

McDonald, Pepsi, Coca-Cola, pizza Hut.
Και τώρα κλείνουν τα καταστήματά τους! Τι απογοήτευση...
Λοιπόν, όταν ήμουν μικρή άκουγα ότι η ΕΣΣΔ ανετράπη γιατί δεν είχαν McDonald, Coca-Cola και τζιν! "Δεν ξέρεις τι είναι να μην μπορείς να καταναλώσεις τα καπιταλιστικά τζανκ φουντ..."

Εγώ λοιπόν που μεγάλωσα μέσα στην αφθονία αυτών των προϊόντων (όπως κι εσείς), είχα μια μάνα που μου έλεγε ότι δεν κάνει καλό η πολλή κοκακολα.
Δεν πίναμε λοιπόν κοκακολα! Όσο για τα McDonald; Άλλος πόνος. Στη γειτονιά μου δεν υπήρχαν! Υπήρχαν τα Goodies όμως. Τα οποία "εμπιστευόμασταν" αλλά δεν ήταν McDonald. Και πάλι επενέβαινε η μαμά ότι δεν κάνει να τρώμε συχνά τέτοια.
Εμένα μου είχε κολλήσει λοιπόν ότι η ΕΣΣΔ "έπεσε" γιατί δεν είχε όλα αυτά που είχαμε εμείς αλλά σε εμάς ήταν απαγορευμένα από τις Ελληνίδες μάνες γιατί ήταν ανθυγιεινά!
Όταν ήμουν φοιτήτρια άνοιξε επιτέλους ένα McDonald και στη Θεσσαλονίκη, κοντά στα Πανεπιστήμια (σημειώστε εδώ ότι ούτε στη Θεσσαλονίκη είχαμε McDonald, όταν όλος ο δυτικός κόσμος είχε, αλλά δεν έλεγε κάνεις κλαψουρίζοντας ότι δεν έχουμε).
Ε δεν θα πας λοιπόν να δοκιμάσεις, να διαπιστώσεις πώς ένα μπιφτέκι έριξε ολόκληρο κράτος; Θα πας.
Το πλήρωσα λοιπόν, το δοκίμασα και το πέταξα!
Δεν τρωγόταν με τίποτα.
Ήταν τόσο χάλια η ποιότητα που λίγα χρόνια μετά έκλεισε και αυτό το μοναδικό κατάστημα.
Κι ας είπε ο άλλος άθλιος ο Χρουστσόφ ότι "Μπορεί να σας νικήσαμε στο διάστημα, αλλά εσείς οι Αμερικάνοι μας νικήσατε στο λουκάνικο" τρώγοντας πρώτη φορά ένα χοτ ντογκ.
Ψέματα έλεγε και σε αυτό.
Αργότερα βγήκαν μελέτες και για τα τζιν. Κι αυτά ανθυγιεινά.
Έτσι λοιπόν, "κοροϊδεύαμε" όσους ερχόντουσαν από εκεί το 1991 γιατί φορούσαν πιο φαρδιά παντελόνια, γιατί δεν είχαν κοκακολα και τζανκ φουντ και είχαν μάθει σε πιο υγιεινό τρόπο ζωής, αλλά κοροϊδεύαμε τα μούτρα μας.
Σήμερα, αφού βιώσαμε τα καλά του καπιταλισμού και εμείς και αυτοί, προσπαθούμε όλοι τωρα να έχουμε πιο υγιεινό τρόπο ζωής.
Εδώ όμως το υγιεινό πληρώνεται αδρά.
Εκεί ήταν δωρεάν.
Έτσι λοιπόν σκέφτομαι πολύ τον Γκορμπι που έδωσε τέτοιο αγώνα να μάθει στους Σοβιετικούς να τρώνε τζανκ φουντ, να τους μάθει τον δυτικό ανθυγιεινό τρόπο ζωής, που στηρίζει τον Πούτιν, και τώρα θα μείνουν οι Ρώσοι χωρίς βρώμικο.
Έχω και μια μικρή χαρά που ζει για να το δει.

Theskka Katerina




3 σχόλια:

  1. https://www.kke.gr/article/Apofasi-toy-18oy-Synedrioy-toy-KKE-gia-to-Sosialismo/ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/politiki/2892-omilia-tou-s-g-fasoula-stin-ekdilosi-tis-penen-gia-ton-polemo Τα κεντρίστικα οπορτουνιστικά βαρίδια του Κάουτσκι οι Μανιαδάκηδες μαζί με τον εγκάθετο των εφοπλιστών στην ΠΕΝΕΝ Τζανεττακιστή Νταλακογεώργο κάτω απο την Σημαία του Ρωσικού Ιμπεριαλισμού στον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία σερβίρουν ...πασιφισμό υποτέλεια εξάρτηση... κ.α τέτοια παραμύθια με στόχο των εγκλωβισμό του λαού στον καπιταλισμό. Δυστυχώς για αυτούς και ευτυχώς για τον λαό υπάρχει ΚΚΕ που τιμάει την ιστορική του αποστολή τα τελευταία 31 χρόνια αποκατάστησε τα Μπολσεβίκικα χαρακτηριστικά του ξεβρομίζοντας απο όλη αυτή την σαπίλα που θα μας βρει απέναντι. ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. 15/03/1938

      Εκτελείται ο Νικολάι Μπουχάριν. Ο Ν. Μπουχάριν υπήρξε στέλεχος του μπολσεβίκικου κόμματος. Είχε διατελέσει μέλος του ΠΓ του Πανενωσιακού Κομμουνιστικού Κόμματος (μπολσεβίκοι), μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και επικεφαλής της Κομμουνιστικής Διεθνούς, καθώς και διευθυντής της Πράβδα.

      Το 1917 αντιτάχθηκε στη Συνθήκη ειρήνης με τη Γερμανία μαζί με τον Τρότσκι, ενώ υποστήριξε κοινές απόψεις με τον Τρότσκι και στο ζήτημα των συνδικάτων. Γι' αυτές του τις θέσεις δέχτηκε σκληρή πολεμική από το Λένιν. Ο Μπουχάριν αποτέλεσε κύριο εκφραστή της δεξιάς παρέκκλισης στο ΠΚΚ (μπ) τη δεκαετία του 1920, τασσόμενος με τα συμφέροντα των κουλάκων, αντιτάχθηκε στην κολεκτιβοποίηση και στήριξε στην ΚΔ μια γραμμή συμβιβασμού με δεξιά οπορτουνιστικά στοιχεία.

      Η δεξιά παρέκκλιση καταδικάστηκε στην Ολομέλεια της ΚΕ του ΠΚΚ (μπ) τον Απρίλη του 1929. Διαγράφτηκε από το ΠΚΚ (μπ) το 1937 με απόφαση της Ολομέλειας της ΚΕ για αντικομματική δράση. Κατηγορήθηκε ότι συμμετείχε σε στρατιωτικοπολιτική συνωμοσία με στόχο την ανατροπή της Σοβιετικής εξουσίας. Δικάστηκε και εκτελέστηκε το 1938. Ο Μπουχάριν αποκαταστάθηκε πολιτικά το 1988 από τον Μ. Γκορμπατσόφ.............. Πήρε ότι του άξιζε και αποκαταστάθηκε απο την οπορτουνιστική αντεπανάσταση λίγο πριν την ολοκλήρωση της ανατροπής του Σοσιαλισμούς απο τους ομόσταβλους του. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή