Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

ΤΥΜΠΑΝΑ ΕΙΡΗΝΗΣ

 



Για να ανήκει η Ελλάδα στους Έλληνες η ακριβέστερα στο λαό της, είναι επιτακτική ανάγκη να ηχήσουν σε όλη τη χώρα τα αγωνιστικά τύμπανα της ειρήνης, απαιτώντας την αμεση απεμπλοκή της από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο .
Και αυτό διότι δεν δικαιούνται να υποστηρίζουν οτι η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες, όλοι εκείνοι οι οποίοι κατά την σύγκρουση στην Ουκρανία των δύο ιμπεριαλιστικών μπλοκ, Ρωσίας από την μια, και ΗΠΑ - ΕΕ από την άλλη, υποστηρίζουν το δεύτερο, και μάλιστα εμπλέκουν, ή έστω αποδέχονται την καθ'οιονδήποτε τρόπο και με οποιοδήποτε πρόσχημα, εμπλοκή της χώρα μας στον μεταξύ των δύο αυτών ληστών πόλεμο .

Αυτή η εμπλοκή η οποία έχει ήδη ξεκινήσει με την χρήση των ξένων αλλά και ελληνικών στρατιωτικών βάσεων, και την αποστολή πολεμικού υλικού, και η οποία δεν αποκλείστηκε ότι μπορεί να κλιμακωθεί, είναι εγκληματική και εκθέτει το λαό μας σε τεράστιους κινδύνους .
Σε αντίθεση λοιπόν με τους νενεκους που επιχαιρούν επειδή ο αμερικανός ΥΠΕΞ Αντονι Μπλίνκεν κατά την επικοινωνία του με τον Νίκο Δένδια χαρακτήρισε τη χώρα μας "ζωτικής σημασίας σύμμαχο του ΝΑΤΟ», άμεσο καθήκον του λαού μας είναι να σταματήσει αυτήν την εμπλοκή με όλα τα μέσα .

Γιώργος Ρούσης




1 σχόλιο:

  1. ....Αυτό στα καθ’ ημάς σημαίνει ελληνοτουρκική αναμέτρηση (θα επανέλθουμε σε αυτό το ζήτημα). Εδώ είναι και το σημείο στο οποίο ιδιαίτερα το ΚΚΕ φαίνεται να σιωπά. Γεγονός που καθιστά τη γραμμή του επικίνδυνη. Γιατί φαινομενικά πάνω στο ζήτημα θα έλεγε κανείς πως δεν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στο ΚΚΕ και την αντικαπιταλιστική αριστερά. Αυτό με ιδιαίτερη ένταση άλλωστε, διακινούν και τα μέλη και οι φίλοι του.Η άρνηση της υποστήριξης ενός εκ των δύο εμπόλεμων στρατοπέδων, που συνδυάζεται με την πάλη ενάντια στο ΝΑΤΟ στην περιοχή μας, δε συνοδεύεται με την αντίστοιχη πολιτική δέσμευση, πως εάν μια ελληνοτουρκική αναμέτρηση θα είναι υποσύνολο μιας ενδοκαπιταλιστικής διαμάχης για το ξαναμοίρασμα των αγορών και το ξεπέρασμα της κρίσης, θα είναι αντικειμενικά αντιδραστική. Κατά συνέπεια το εργατικό κίνημα πρέπει από τώρα να δίνει τη διπλή μάχη άρνησης της συμμετοχής στον πόλεμο και στο ενδεχόμενο ελληνοτουρκικής σύρραξης. Αντίθετα σε συνδυασμό με προηγούμενες τοποθετήσεις του, τελευταία με αφορμή την παραγγελία των Rafale, το ΚΚΕ δείχνει να ανησυχεί για την εθνική άμυνα, την τουρκική προκλητικότητα, και αναζητά στρατιωτικό εξοπλισμό αυθεντικής εθνικής υποστήριξης! Η τωρινή γραμμή του, και με το δεδομένο ότι στο εργατικό κίνημα δεν είναι με τη λογική της κλιμάκωσης και του συντονισμού των αγώνων, τελικά το τοποθετεί στις δυνάμεις διατήρησης της τάξης. Είναι χαρακτηριστικές μάλιστα και οι καταγγελίες περί καθυστέρησης της Ελλάδας σε σχέση με την Τουρκία, τόσο σε όσα αφορούν τη σχέση τους με τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, όσο και στο μεταξύ τους ανταγωνισμό.https://prin.gr/2022/03/antipolemikes-grammes-pelekoudas/...................... Οι προβοκάτσιες των Σοσιαλσωβινιστών του οπορτουνιστικού συρφετού σε βάρος των κομμουνιστών δεν πιάνει. Σε κάθε χώρα υπάρχουν δύο πατρίδες μία της αστικής τάξης και μία της εργατικής τάξης και του λαού. Ετσι λοιπόν σε περίπτωση ιμπεριαλιστικού πολέμου οι Κομμουνιστές επικεφαλής του λαού κάτω απο την δική μας ταξική σημαία με γραμμή κοινωνική συμμαχία ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΣ θα υπερασπίσουμε την δική μας πατρίδα αντιμετωπίζοντας ντόπια και ξένη αστική τάξη σαν εισβολέα με έξοδο απο τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και νίκη της εργατικής λαικής εξουσία. Κάνουν πως δεν την καταλαβαίνουν τα οπορτουνιστικά καρακόλια του καπιταλισμού που θέλουν το ΚΚΕ εγκλωβισμένο ώστε όταν παρουσιαστούν επαναστατικές συνθήκες να μη διεκδικήσουμε την εξουσία. Οπως ακριβώς έγινε την δεκαετία του 1940 που το ΚΚΕ δεν είχε στρατηγικό στόχο τον Σοσιαλισμό και γραμμή κοινωνική συμμαχία Σοσιαλφασισμός με αποτέλεσμα το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ να μη διεκδικήσει την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 καταστρέφοντας τα πάντα. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή