Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Podemos και Συριζα το ιδιο....συνδικατο!



Συνηθισαμε στις επιθεσεις της ..Αυγης, που καθε λιγο και λιγακι βγαινει στα κεραμιδια για να καταγγειλει τον..υπουλο ρολο του KKE, αυτου του...''γνήσιoυ απολιθωματος του πρωτόγονου κομμουνισμού'' οπως ειρωνικα αναφερεται στο αρθρο, για το οποιο γινεται λογος και αφορα  το πολυσυζητημενο στην Ευρωπη κομμα Podemos, που στην Ισπανια εχει αναλαβει τον ρολο του...Συριζα, παραπλανωντας και εκει κοσμο, οτι δηθεν με μια αλλη διαχειριση, (προς θεου, ομως, οχι κομμουνιστικη, εχουμε και..αλλεργιες!) ''το 27%, που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις'' θα ..δικαιωθει,  χωρις να χρειαστει να αντιπαρατεθουν αποφασιστικα με το κεφαλαιο, αλλα με δυο, τρεις..διορθωτικες κινησεις θα βγαλουν τον αντιπαλο..νοκ αουτ! 

Να μην τα χει σκεφτει αυτα και ο Μαρξ τοσα χρονια, που καθοταν και ...εσπαγε το κεφαλι του, αντι να βρει εκει μερικες..ευκολες λυσεις, οπως αυτες που προτεινουν τα ...αδελφα κομματα Συριζα και Podemos,  παρα καθοταν κι εγραφε για...λαικη εξουσια και την αναγκη αντικαπιταλιστικής, αντιμονοπωλιακής γραμμής πάλης για τους εργαζομενους.

Bεβαιως και χαλαει το ΚΚΕ τη ...συνταγη μαγειρικης και του Συριζα, οταν καταγγελει το Podemos, ως ''εναλλακτική εφεδρεία για την υποταγη'', γιατι μονο γι αυτο προκειται.  Μια ακομα ''ευκολη λυση'' που δεν ενοχλει ομως καθολου το κεφαλαιο, οπως δεν ενοχλουν και οι λυσεις του Συριζα, ο οποιος ..ξεσκονιζει, εδω και χρονια, τη καρεκλα της εξουσιας, αφου προαλειφεται ως η..επομενη κυβερνηση και πολλοι ειναι αυτοι που συμφωνουν οτι δεν μπορει να ειναι ...''χειροτερη'' απο τη σημερινη, η οποια εχει βαλει στο ...τοιχο και πυροβολει καθημερινα μια μεγαλη μεριδα του λαου! 

Ομως μεσα στην απελπισια μας φτασαμε να μιλαμε με...ευκτικη, για το ποιος ειναι..''λιγο καλυτερος'', συγκριτικα παντα με το απολυτο ...βαραθρο που μας εχουν πεταξει οι κυβερνησεις των τελευταιων ετων, ειτε με μνημονια, ειτε με οτιδηποτε αλλο αντιλαικο μετρο και χαρατσι επιβαλλουν! Θελουμε ομως να συνεχισουμε να ζουμε μεσα σε μια λογικη ...μπακαλιστικης μιζεριας,  ή θελουμε μια ζωη που να μη ντρεπομαστε να λεμε οτι αξιζει να τη παραδοσουμε στα παιδια μας;

Το αρθρο αυτο της Αυγης χαρακτηριζεται, κατα τη γνωμη μου, απο τη γνωριμη χαμηλης σταθμης αστικη δημοσιογραφια, οταν πρωτιστα και μη εχοντας πολιτικα επιχειρηματα να αντιπαραθεσει στο αρθρο του Ριζοσπαστη, (που αναλυει τους λογους δυσπιστιας στη πολιτικη...αερολογιας του Podemos)  αναλωνεται σε ειρωνικους και προσωπικους χαρακτηρισμους για την ..ηγεσια του ΚΚΕ, κατι εντελως ''φτηνο'' και αστοχο, που αλλωστε ειναι κυρια η τακτικη ...φυλλαδων και οχι σοβαρων εφημεριδων, που υποτιθεται αντιπροσωπευουν ενα κομμα και τους αγωνες που θα...επρεπε (!!) να τους εμπνεουν!

Δυστυχως ομως δεν συμβαινει αυτο στον βαθμο που να αντιπροσωπευει τα....εκλογικα ποσοστα του Συριζα, κατι αλλωστε που φαινεται και στις διαδηλωσεις, αλλα και στη παρουσια του στα συλλογικα οργανα!
Οσο για τα δηθεν ''δόγματα'' που ακουμε οτι φυλλασσονται στα ..''αραχνιασμένα υπόγεια του Περισσού'' οπως λεει το αρθρο της Αυγης, αυτο δειχνει αν μη τι αλλο, την ...αγωνια τoυ Συριζα για το γεγονος οτι ..εκτιθενται ανεπανορθωτα και  σχεδον καθημερινα, με τις δικες τους τακτικες, ενεργειες και...συνεργασιες! Πασοκιζει με λιγα λογια το αρθρο, σε επικινδυνο μαλιστα βαθμο!  

Αραγε ποιους ακομα εξαπατα ο ...Συριζα; Ποιος, οντας καλα ενημερωμενος, δεν εχει ακομα καταλαβει για τι ..μιγμα διαχειρισης προκειται; Πιστευει κανεις ακραδαντα οτι ο Συριζα θα συγκρουστει ποτε με την αστικη ταξη για τα συμφεροντα των εργαζομενων, τα οποια δεν προκειται παντως να ..διαφυλαχθουν oυτε απο το ποιος θα προταθει  για ...ΠτΔ, ουτε αν θα παει ο Τσιπρας αλλο ενα ταξιδι σε μια μακρινη χωρα, ουτε αν θα συναντηθει με τη ταδε κυρια του jet set συζητωντας για λυσεις.. made in USA, οταν ουτε στην επετειο του Πολυτεχνειου δεν τολμησαν να καταγγειλουν τον ρολο της Αμερικης και του ΝΑΤΟ στη  χουντα της επταετιας στην Ελλαδα! 

Το αρθρο πιστο στο υφος που ξεκινησε, καταληγει ειρωνικα και παλι, επισημαινοντας οτι ''ειμαστε πολυ τυχεροι εμεις οι Έλληνες, γιατι διαθέτουμε το μοναδικό γνήσιο κομμουνιστικό κόμμα που έχει απομείνει στον πλανήτη''. 

Το θεμα oμως, αγαπητοι Συριζαιοι, δεν ειναι αν το ΚΚΕ ειναι ''μοναδικο και γνησιο στον πλανητη''. Το θεμα ειναι κατα ποσο εχει δικιο στις εκτιμησεις του και κατα ποσο ειναι ενα κομμα που παλευει πραγματικα για τα δικαιωματα των εργαζομενων (και οχι για τη ...καρεκλα!) χωρις να εξαπατα τον κοσμο του και οσους αλλους τυχον θα το εμπιστευτουν και η δουλεια που κανουν οι συντροφοι στους χωρους δουλειας, δειχνει παντως οτι θα ειναι ολο και περισσοτεροι αυτοι που θα το κανουν, οσο και να μην αρεσει σε καποιους αυτη η προοπτικη!

Εχοντας  παντως ζησει εδω και χρονια στη Σουηδια και εχοντας μετρο συγκρισης το που κατευθυνεται το λαικο κινημα και εδω, στον Βορρα, διχως μνημονια και λοιπα διλημματα που φερνουν στην Ελλαδα ως προσχημα για να στερησουν κατακτημενα δικαιωματα, απο τον κοσμο, εχω να πω οτι το ΚΚΕ, παρα τα λαθη που το ιδιο αλλωστε παραδεχεται οτι εχει κανει κατα καιρους, ειναι ενα απο τα πιο τιμια κομματα που γνωριζω και εμπιστευομαι βαθεια τον κοσμο του γιατι ειναι ο κοσμος του μοχθου και οχι του ''δηθεν'' και της επιφανειας.



Ενα κομμα που αγωνιζεται παντα στο πλευρο των εργαζομενων και των αδικημενων, εναντια στη κεφαλαιοκρατια.  Με αυτη την εννοια, NAI, ειμαστε τυχεροι, δεν υπαρχουν  σημερα πολλα κομματα που  ΔΕΝ εχουν ''βαλει νερο στο κρασι τους'' των οποιων οι αντιπροσωποι δεν εχουν καθησει να ..συμφαγουν σε τραπεζια με εκατομμυριουχους και επιχειρηματιες, υποσχομενοι λυσεις.. ...μιζεριας και απελπισιας, οταν ο λαος ηδη πειναει, ειναι ανεργος και δεν εχει ουτε δωρεαν περιθαλψη, ουτε ομως και Παιδεια για να μορφωσει τα παιδια του να καταλαβουν μεταξυ αλλων τι ειναι ζωη και τι απλη ...επιβιωση, οπως μας υποσχεται σημερα, μεσα απο μια σειρα διλημματα, για πολλους, ο Συριζα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου