Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

«Τίποτα δεν τέλειωσε» για τους χαλυβουργούς



Εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από την έναρξη της 9μηνης απεργίας στο εργοστάσιο της «Χαλυβουργίας Ελλάδος»

«Παρών» στους σημερινούς και αυριανούς αγώνες δήλωσαν οι χαλυβουργοί, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από την έναρξη της 9μηνης απεργίας στο εργοστάσιο της «Χαλυβουργίας Ελλάδος» στον Ασπρόπυργο, στην εκδήλωση που οργάνωσε το βράδυ της Παρασκευής στην Ελευσίνα η Επιτροπή των χαλυβουργών του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας.

η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ του 12 γιορταστηκε με τους συντροφους εκει 


Στην έναρξη της εκδήλωσης, οι χαλυβουργοί κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη πέντε συναδέλφων τους, με τους οποίους δούλεψαν και αγωνίστηκαν πλάι πλάι και δε βρίσκονται σήμερα στη ζωή.

Στην ομιλία του, ο Γιώργος Σιφωνιός, πρόεδρος του Σωματείου της Χαλυβουργίας κατά τη διάρκεια της απεργίας, υπενθύμισε όσα τόνιζαν οι χαλυβουργοί στις αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων: Την ανάγκη για οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, για προετοιμασία για σκληρούς και μακρόχρονους αγώνες, για δυνάμωμα της αλληλεγγύης. Σημείωσε πως όλα αυτά είναι επίκαιρα και σήμερα, πως βρέθηκαν στο επίκεντρο του δίμηνου δράσης που σχεδίασαν και υλοποίησαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ.


«Δε ζούμε με 400 ευρώ». Το σύνθημα - κάλεσμα των χαλυβουργών για αγώνα ταξικό θύμισε ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας. Υπογράμμισε πως ο ηρωικός αγώνας που δόθηκε στη «Χαλυβουργία» είναι πηγή πολύτιμων συμπερασμάτων για τις σημερινές και αυριανές απαιτήσεις της πάλης.
..να και το καζανι που μας ζεσταινε τα χερια και την καρδια...


«Σήμερα δηλώνουμε "παρών", τίποτε δεν τέλειωσε», ανέφερε σε μήνυμα που έστειλε από τη χώρα όπου έχει ξενιτευτεί και εργάζεται σήμερα ένας χαλυβουργός. Επίσης, ο απολυμένος Σταύρος Φονικάκος διάβασε ποίημα που έγραψε για τον αγώνα που έδωσαν: «Παίρνουν τα πανό και ξεκινάνε σ' άλλη κοινωνία για να πάνε».

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με γλέντι με τους μουσικούς Γιώργο Σαρρή, Αλέξανδρο Τσάμη, Μάριο Χριστόπουλο και Χάρη Λιβάνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου