Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

"Συγκρουσιακά" ,"εξεγερτικά" ; Ή ....ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ;



Οποιος δει φωτογραφιες απο την Χουντα θα παρατηρησει τον εξοπλισμο των Αστυνομικων για αντιμετωπιση διαδηλωσεων : Στολη κανονικη και καπελο και απλα ενα στυλιαρι μακρυ για ξυλο ! Επισης ...Αυρες !! Γι αυτο και η αντιμετωπιση των δυναμεων καταστολης απο τους  οργανωμενους διαδηλωτες (πχ Οικοδομοι ) ηταν σχετικα ευκολη :Λατακια οικοδομης για τουμπαρισμα των Αυρων .. και ταβλες οικοδομης για βρωμοξυλο..Η αντιμετωπιση εξ αλλου της εξέγερσης του Πολυτεχνειου τελικα απο τον Στρατο αυτην την αδυναμια του Αστικου Συστηματος εδειξε 


Μετα ηρθε ο εκσυγχρονισμος !Αναγκαστικά ,μια και το οργανωμένο εργατικό και λαικό κινημα δυνάμωνε . Τα ΜΑΤ με πληρη πανοπλια ,τα χημικα ,το νερο κλπ .Σε πολλες χωρες που το οργανωμενο εργατικο κινημα τα αντιμετωπιζει και αυτα ,τους εχουν ντυσει σα ΡΟΜΠΟΚΟΠ + τις πλαστικες σφαιρες που βαρουν στο ψαχνο ....Στα σκαρια εχουν μετα απο αυτο ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ (βλ.Europol - Ευρωστρατους κλπ) .Βεβαια εδω στην χωρα μας εχει δοκιμαστει πολλακις η "αποτελεσματικοτητα " οχι μονο των ΜΑΤ αλλα και των ...ΟΥΚ απεναντι στο ταξικο κινημα (οικοδομοι ,λιμανι κλπ) και ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΑ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΙ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΜΙΑ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ! πχ θυμηθειτε την εκδιωξη του Κλιντον αρον αρον στην επισκεψη του στην Αθηνα  μετα τον διαμελισμο της Γιουγκοσλαβιας και το μακελειο του ΝΑΤΟ εκει .(Ηταν τριημερη η επισκεψη και λογω των "μαχων" του ΚΚΕ μπροστα στα λουλουδαδικα εφυγε αυθημερον )



Το μυστικο λοιπον και η απαντηση του λαικου και εργατικου κινηματος ηταν και ειναι  μια και μοναδικη : η ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ και η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΤΟΥ ΠΑΛΗ ! 
Οσο πιο πολλοι μπαινουν στις ταξεις του ,οσο πιο μεγαλη εμπειρια αποχτουν απο την ταξικη παλη (και οχι μονο των δρομων) ,πειθαρχημένα ,οργανωμένα και με στόχους παλης ,τοσο πιο δυσκολα θα αντιμετωπιζονται απο την Αστικη Ταξη και τα μισθαρνα τσιρακια της .Ας δουμε τι λεει λοιπον και το Κομμα "Στρατηγος " ,που λογω εμπειριας και μπαρουτοκαπνισμενης ενασχολησης με το θεμα ,ειναι σκαλες μπροστα απο τον καθε μπαχαλομαγκα και ψευτοεπαναστατη δον κιχωτη :


"Στις συνθήκες της επαναστατικής κατάστασης, το εργατικό - λαϊκό μέτωπο εκφράζεται και με επιτροπές περιφρούρησης των απεργιακών και άλλων μορφών εξέγερσης. Αποκτά την ικανότητα και τα μέσα, για να περιφρουρεί την επανάσταση σε όλες τις φάσεις της, να επιβάλλει τον εργατικό έλεγχο στα εργοστάσια, στις τράπεζες, στην αγροτική παραγωγή μαζί με τους φτωχούς αγρότες, για τη σίτιση του λαού, για την αντιμετώπιση των ποικιλόμορφων μηχανισμών της αντίδρασης.
Το επαναστατικό εργατικό - λαϊκό μέτωπο αποκτά την ικανότητα να αντιτάσσει τη δική του βία ενάντια στη βία του κεφαλαίου, την ικανότητα να επιδρά παραλυτικά στα επιτελεία του ταξικού αντιπάλου, να αδρανοποιεί τα αντεπαναστατικά σχέδιά του, να τα αποκόβει από την ενεργό στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού, εκείνου που έχει εργατική - λαϊκή καταγωγή. Εχει την ικανότητα να εκφράζει και να εντάσσει σε αυτήν την κατεύθυνση της πάλης τα φτωχά τμήματα των αγροτών, τα λαϊκά τμήματα των αυτοαπασχολούμενων στις πόλεις, των μισοπρολετάριων, των ανέργων, των μεταναστών.

Οι σοσιαλιστικές επαναστάσεις του 21ου αιώνα, συγκρινόμενες με τις αστικές επαναστάσεις του 18ου και του 19ου αιώνα, ακόμα και με τις σοσιαλιστικές επαναστάσεις του 20ού αιώνα, θα αντιμετωπίσουν πολύ πιο οργανωμένη κατασταλτική μηχανή, τεχνολογικά πιο αναπτυγμένα μέσα πληροφόρησης, μαζικής καταστροφής. Θα αντιμετωπίσουν τους μηχανισμούς της κρατικής καπιταλιστικής βίας που είναι ενταγμένοι σε διακρατικές δομές, όπως το ΝΑΤΟ, ο Ευρωστρατός, η Ευρωαστυνομία και Ευρωχωροφυλακή κ.λπ.
Παρά την τεχνολογική εξέλιξη, δεν παύει ο άνθρωπος να αποτελεί τον αποφασιστικό παράγοντα στη χρήση και στην αντιμετώπιση αυτών των μηχανισμών. Από αυτό προκύπτει και η δυνατότητα της εργατικής - λαϊκής δράσης για την εξουδετέρωση αυτών των μέσων και τη χρησιμοποίηση των νέων τεχνολογιών προς όφελος του επαναστατικού κινήματος."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου