Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Εκθέτουν το λαό σε τεράστιο κίνδυνο για τα κέρδη των μονοπωλίων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Στηρίζει με όλα τα μέσα την ιμπεριαλιστική επέμβαση σε Ιράκ - Συρία
Επίσκεψη του Αμερικανού βοηθού υπουργού Αμυνας στην Αθήνα, μία μέρα μετά την ανακοίνωση στρατιωτικής εμπλοκής της χώρας στις επιχειρήσεις σε Ιράκ και Συρία
Από την επίσκεψη του βοηθού υπουργού Αμυνας των ΗΠΑ στο ελληνικό Πεντάγωνο
Τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους άκρως επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή σηματοδοτεί η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, για λογαριασμό των εγχώριων μονοπωλίων, να συμμετάσχει ενεργά στις ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις στο Ιράκ και τη Συρία, με πρόσχημα τη δράση των «τζιχαντιστών».
Υπενθυμίζουμε ότι όπως ανακοινώθηκε προχτές, με τον πλέον επίσημο τρόπο, από το υπουργείο Εξωτερικών, «η Ελλάδα χαιρέτισε τη διεθνή συμμαχία κατά του ISIS, στην οποία μετέχει πολιτικά, μέσω της προσφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας, και σε στρατιωτικό επίπεδο - μετά και από σχετική εισήγηση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και ειδικότερα του ΓΕΕΘΑ - με την αποστολή πυρομαχικών στις κουρδικές δυνάμεις».

Οπως διευκρινίστηκε από ανώτατες στρατιωτικές πηγές, πρόκειται για κατασχεθέντα στην Ελλάδα φορτία πυρομαχικών, για όπλα ανατολικού τύπου (βλ. τυφέκια «Καλάσνικοφ»), καθώς τέτοιου είδους οπλισμό φέρουν οι κουρδικές δυνάμεις.Προχωρά έτσι και η στρατιωτική συμπαράταξη της χώρας (κατ' επιλογή της ντόπιας αστικής τάξης) με τις ΗΠΑ και άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα και χώρες - συμμάχους τους στη νέα ιμπεριαλιστική επέμβασή τους στην Αραβική χερσόνησο. Η απόφαση μάλιστα για αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού σε κουρδικές δυνάμεις, η οποία μάλιστα προστίθεται στην αναβαθμισμένη στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ, είναι προφανές ότι περιπλέκει ακόμα περισσότερο το επικίνδυνο κουβάρι των ανταγωνισμών και των σχεδιασμών της ελληνικής και της τουρκικής αστικής τάξης.
Ενδεικτικό άλλωστε του πόσο βαθιά είναι αποφασισμένη η ελληνική κυβέρνηση, για λογαριασμό των ντόπιων μονοπωλίων, να εμπλέξει τη χώρα στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τις πολεμικές συγκρούσεις στην ευρύτερη περιοχή είναι και το γεγονός ότι χτες στη Νέα Υόρκη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλος, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του πριμοδοτημένου από ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και τους συμμάχους τους «Εθνικού Συνασπισμού για τις Συριακές Επαναστατικές και Αντικαθεστωτικές Ομάδες», Hadi al-Bahra, στο περιθώριο της λεγόμενης Υπουργικής Εβδομάδας της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
«Στόχοι κοινού ενδιαφέροντος» με τις ΗΠΑ
Την ίδια ώρα, στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, συναντιόταν στο Μέγαρο Μαξίμου με τον βοηθό υπουργό Αμυνας των ΗΠΑ (US Secretary of the Army), John M. McHugh, στο πλαίσιο «επίσημης επίσκεψης» του τελευταίου στη χώρα μας.
Ο Αμερικανός αξιωματούχος δεν παρέλειψε να μεταβεί και στο υπουργείο Αμυνας, όπου συναντήθηκε με την αναπληρωτή υπουργό, Φώφη Γεννηματά, και τους αρχηγούς των τεσσάρων Επιτελείων (ΓΕΕΘΑ, ΓΕΑ, ΓΕΝ, ΓΕΣ).
Στις συναντήσεις αυτές, δόθηκε ευκαιρία στους κυβερνητικούς παράγοντες να επαναλάβουν τη χιλιοειπωμένη, τελευταία, θεωρία περί του «παράγοντα σταθερότητας» που αποτελεί η χώρα, ως «προπύργιο ασφάλειας» του ΝΑΤΟ και της ΕΕ απέναντι σε ένα «τόξο αστάθειας» που ξεκινά από τη Μαύρη Θάλασσα και περνά από τη Μέση Ανατολή, έως τη Βόρεια Αφρική.
Ενδεικτικά είναι όσα είπε στον Αμερικανό αξιωματούχο η Φ. Γεννηματά: «Η άνοδος των εξτρεμιστών ισλαμιστών, η συνολική κατάσταση στη Συρία και το Ιράκ, αλλά και η αδυναμία συγκρότησης βιώσιμης κυβέρνησης στη Λιβύη δημιουργούν εστίες πολέμου και ανθρωπιστικών κρίσεων. Η συνεχιζόμενη κρίσιμη κατάσταση στην Παλαιστίνη επιτείνει το πρόβλημα», σημείωσε, επιχειρώντας να συσκοτίσει το ρόλο που έχουν παίξει οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ για τις εξελίξεις σε όλο αυτό το «τόξο».
Ενδεικτικά εξάλλου της προσπάθειας της εγχώριας αστικής τάξης να αναβαθμιστεί γεωστρατηγικά με παράλληλο «παιχνίδι» σε πολλά ταμπλό των επικίνδυνων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, είναι τα όσα πρόσθεσε στη συνέχεια: «Σε όλα αυτά έχει προστεθεί και το τεράστιο πρόβλημα της Ουκρανίας. Αποτελεί μονόδρομο η εξεύρεση λύσης για την ειρήνη στην περιοχή. Σε αυτό το κρίσιμο περιβάλλον, η Ελλάδα έχει εξαιρετικές σχέσεις τόσο με την Ουκρανία, όσο και με τη Ρωσία. Τόσο με το Ισραήλ, όσο και με τα αραβικά κράτη. Μια χώρα, με ηγετικές δυνατότητες, αλλά όχι ηγεμονικές βλέψεις στα Βαλκάνια. Η γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας την καθιστά ένα σημαντικό σύμμαχο για την προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο και για την επίτευξη σημαντικών στόχων κοινού ενδιαφέροντος στην ευρύτερη περιοχή».
Από την πλευρά του ο βοηθός υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ,John M. McHugh, ευχαρίστησε για τη «διαρκή και πολύπλευρη συνεργασία» και τόνισε ότι τις δυο χώρες«συνδέουν κοινές αρχές και δεσμοί φιλίας και ιστορικής συμμαχίας». Συμπλήρωσε ότι λόγω της γεωστρατηγικής της θέσης «η Ελλάδα μπορεί να παίξει ιδιαίτερο ρόλο στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή», και υπερθεμάτισε στο θέμα της «συνεργασίας».

ΕΕΔΥΕ
Εκθέτουν το λαό σε τεράστιο κίνδυνο για τα κέρδη των μονοπωλίων
Η ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης για ανοιχτή εμπλοκή στην κλιμακούμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση σε Συρία και Ιράκ, με πρόσχημα τη δράση των ισλαμιστών του «Ισλαμικού Κράτους» στην περιοχή. Σημειώνεται ότι η κυβερνητική απόφαση αφορά σε εφοδιασμό με πυρομαχικά και όπλα των Κούρδων στο Βόρειο Ιράκ, συμμετέχοντας έτσι στην αυτόκλητη «Συμμαχία των Προθύμων», υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, που στόχο έχει τον ενεργειακό και γεωστρατηγικό έλεγχο και την επιβολή του ιμπεριαλιστικού σχεδίου «Μεγάλη Μέση Ανατολή».
Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση:
«Περισσεύει η υποκρισία, όταν όλοι γνωρίζουν πως το ελληνικό ΥΠΕΞ "ζήτησε" την αποχώρηση της πρέσβειρας της Συρίας από την Αθήνα και επέβαλε οικονομικές και πολιτικές κυρώσεις στη Συρία και το Ιράν, στο πλαίσιο των αποφάσεων της ΕΕ.
Με την απόφασή της αυτή, η ελληνική κυβέρνηση "αναβαθμίζει" τη συμμετοχή της σε πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον "τρομοκρατών τζιχαντιστών", τους οποίους ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, μαζί με τις μοναρχίες του Κόλπου, δημιούργησαν, χρηματοδότησαν και εκπαίδευσαν, όταν αυτό τους βόλευε. Τέτοιες δυνάμεις ήταν χρήσιμες όταν βομβάρδισαν οι ιμπεριαλιστές τη Λιβύη διαμελίζοντάς την. Η βάση της Σούδας ήταν και τότε στρατηγικό και κομβικό εφαλτήριο για τις επιθέσεις του ΝΑΤΟ, που απλόχερα παραχωρείται μονίμως από τις ελληνικές κυβερνήσεις.
Η απόφαση της κυβέρνησης έρχεται την ίδια στιγμή που και η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε την ενεργό συμμετοχή της στην ίδια "συμμαχία", συμβάλλοντας έτσι στον ανταγωνισμό για το ποιος καλύτερα θα υπηρετήσει τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τι μερτικό θα πάρει.
Η νέα κατάσταση που διαμορφώνεται έτσι, κλιμακώνει τους τυχοδιωκτισμούς και κινδύνους για όλους τους λαούς της περιοχής με ραγδαία άνοδο των κυμάτων προσφύγων προς όλες τις χώρες και ιδιαίτερα προς την Ελλάδα. Η ελληνική κυβέρνηση συντάσσεται ανοιχτά με όλους εκείνους που εδώ και χρόνια απεργάζονται και στήνουν επεμβάσεις, βίαιες αλλαγές καθεστώτων, αλλαγές συνόρων. Συμμετέχει και έχει μεγάλη ευθύνη!
Απαιτούμε:
-- Την απεμπλοκή από τις πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον γειτονικών λαών!
-- Την επιστροφή των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων από το εξωτερικό!
-- Το κλείσιμο της βάσης της Σούδας και των Στρατηγείων σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα!
-- Την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και τους υπόλοιπους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς!
Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από την "πρόθυμη βοήθεια" όλων αυτών που τους εμπλέκουν σε τέτοιου είδους κινδύνους και περιπέτειες, με μοναδικό σκοπό τα κέρδη των μονοπωλίων και του μεγάλου κεφαλαίου!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου