Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Η βρώμικη προπαγάνδα περί "φτωχών" και "πλουσίων"




Ο αταξικός διαχωρισμός της κοινωνίας σε "πλούσιους" και "φτωχούς" προπαγανδίζεται όλο και πιο έντονα από τα κόμματα της συγκυβέρνησης και του Σύριζα με συχνές αναφορές μέσα από δηλώσεις, τοποθετήσεις στελεχών και κομματικά έντυπα. Η ιδεολογική αυτή παρέμβαση στη σφαίρα της πολιτικής εντείνεται καθημερινά στην περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης που διανύουμε και έχει σαφείς στοχεύσεις :

α) να αμβλύνεται το ταξικό κριτήριο, να παρεμποδίζεται η συνειδητοποίηση της ταξικής θέσης των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων μέσα στην κοινωνία και τελικά να μην αναγνωρίζεται η ευθύνη των καπιταλιστών για την κλοπή του κοινωνικού πλούτου, την κρίση και την ανεργία, δεδομένου ότι αμφότεροι, συγκυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση έχουν ταχθεί ανεπιφύλακτα υπέρ της αστικής τάξης, των καπιταλιστών, υπέρ του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, ενώ έχουν δεδηλωμένη την πίστη στους θεμελιακούς κανόνες και τις δεσμεύσεις της Ε.Ε. που ιδρύθηκε για τα συμφέροντα των καπιταλιστών.
β) να διατηρείται η θολούρα γύρω από τις πολιτικές τους προθέσεις για το ποιος ωφελήθηκε και ποιος θα πληρώσει το "μάρμαρο" για το χρέος που δημιούργησε η καπιταλιστική ανάπτυξη με τις φοροαπαλλαγές, τις χρηματοδοτήσεις, τα σκανδαλώδη κίνητρα και το φαγοπότι δημοσίων έργων και προμηθειών που απολαμβάνουν οι καπιταλιστές, δεδομένου ότι αμφότεροι, συγκυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, ανεξάρτητα από τον μανδύα του "μνημονιακού" και του "αντιμνημονιακού" αναγνωρίζουν το χρέος των καπιταλιστών και επιδιώκουν την βιωσιμότητα του με την διατήρηση ισχύος των αντιλαϊκών νόμων, προκειμένου να βγουν στις "αγορές" να δανειστούμε για να επιχορηγήσουν ξανά τους καπιταλιστές που θα μας "ξανααναπτύξουν". Γι' αυτό η όλη "διαμάχη" περιορίζεται στην αντιπαράθεση περί "μαλακής" και "σκληρής" διαπραγμάτευσης εντός των τειχών με την στημένη τράπουλα της Ε.Ε.
γ) να συντηρούνται ψευδαισθήσεις περί δήθεν "απονομής δικαίου" και "δικαιότερης" κατανομής του πλούτου, δεδομένου ότι αμφότεροι, συγκυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση σκοπίμως δεν προσδιορίζουν το εισόδημα που οριοθετεί τους "πλούσιους" από τους "φτωχούς". Έτσι αφήνουν ανοικτό το πεδίο για αναδιανομή της φτώχειας μεταξύ των λαϊκών στρωμάτων, ενώ ταυτόχρονα καλλιεργούν την διάσπαση και παρεμποδίζουν την ανάπτυξη της Λαϊκής Συμμαχίας για να παραμένει στο απυρόβλητο ο ταξικός αντίπαλος, οι μονοπωλιακοί όμιλοι ντόπιοι και ξένοι που όχι μόνο ληστεύουν τον πλούτο της χώρας, αλλά και ευθύνονται για την παραγωγική οπισθοδρόμηση της.
Επομένως η βρώμικη προπαγάνδα περί "φτωχών" και "πλουσίων" στοχεύει στο να διαμορφώνονται συνειδήσεις υποτακτικές στο σύστημα εκμετάλλευσης, να περιορίζονται οι λαϊκές απαιτήσεις και να συμβιβάζονται οι εργαζόμενοι με τα ψίχουλα που πέφτουν από το τραπέζι των καπιταλιστών. Οι τιτλοφορούμενοι ως "αριστεροί" του Σύριζα έχουν ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη γιατί έτσι συμβάλλουν στον ιδεολογικό αφοπλισμό της κοινωνίας από την άρχουσα τάξη. Οι συνεπείς τίμιοι αριστεροί δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να υιοθετήσουν αυτό το ιδεολόγημα από το οπλοστάσιο της σοσιαλδημοκρατίας που είναι κόντρα στην συνείδησή τους αλλά είναι και γελοίο σύμφωνα με την επιστήμη της πολιτικής οικονομίας.

Ε.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου