Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Ο Σκουρλέτης έπαθε ΠΑΜίτιδα





"Μια φορά κι έναν καιρό οι κλέφτες της πρώτης πολιτείας του κόσμου, αφού πλουτίσανε αρκετά, αποφασίσανε να τακτοποιήσουνε τη ζωή τους. Μπλοκάρανε λοιπόν τους φτωχούς της πολιτείας κι αφού τους μαζώξανε στην πλατεία τους είπανε:
«Ψηλά τα χέρια! Θέλουμε το καλό σας… Είσαστε λεύτεροι! Ο κυρίαρχος λαός θα ‘σαστε εσείς!
Εμείς μονάχα θα σας κουμαντάρουμε.
Θα φροντίζουμε για την ασφάλεια της ζωής, της τιμής και της περιουσίας σας – μ’ ένα λόγο για τη λευτεριά σας.
Σεις θα δουλεύετε… Εμείς θα σας δίνουμε δουλειά, φτάνει να βρίσκεται, και σεις θα μας δίνετε τα κόπια σας…
Κ’ εσείς κ’ εμεις θα ‘χουμε πάνω από τα κεφάλια μας τους ίδιους Θεούς, που θα προστάζουν εσάς να δουλεύετε και να μην τρώτε κ’ εμας να καθόμαστε και να τρώμε.
Κ’ εμείς κ’ εσείς θα ‘χουμε πάνω απ’ τα κεφάλια μας τους ίδιους νόμους, που εμείς θα σας τους δίνουμε κ’ εσείς θα τους ψηφίζετε σα βουλευτάδες και θα τους εφαρμόζετε σα δικαστάδες ενάντια στον εαυτό σας...
Κι επειδή μοναχοί σας δε θα μπορούσατε να σκεφτείτε το συμφέρον σας και να φυλάξετε τον εαυτό σας, θα σας αναγκάζουμε με το ζόρι.
Ένα πράγμα μοναχά σας απαγορεύουμε: να κλέβει ο ένας τον άλλονε. Γιατί μπορεί να κλέψετε κ’ εμάς.
Έτσι λοιπόν ο λαός δούλευε λεύτερα και λεύτερα σκεφτότανε.
Και τραγουδούσε χαρούμενα στις ταβέρνες σαν τον κότσυφα στο κλουβί.
Κ’ οι σωτήρες του ξαπλωνόντανε τ’ ανάσκελα σε ζεστά παλάτια το χειμώνα και κάτω απ’ ανθισμένα δέντρα το καλοκαίρι…
Κ’ η ευτυχία τους αυτή ήτανε δύναμη της πατρίδας κ’ η ξετσιπωσιά τους καθαρμός.
Κι αν κάπου βαριεστίζοντας ο λαός τους έδιωχνε, ζητούσε αμέσως άλλους να τόνε κλέβουνε: δε μπορούσε πια μήτε να σκεφτεί χωρίς σωτήρες…»
Γελάτε και με το δίκιο σας… Παραμύθι, βλέπετε. Τώρα θα μου ζητάτε κ’ επιμύθιο! Πού να το βρω;
Μοναχά σας λέω: «Αλίμονο στον αυτόδουλο πολίτη, που φτασμένος στα έσχατα της απελπισιάς παραδίνεται, για να σωθεί, .. στο έλεος του Θεού και στους νόμους των Κλεφτών"

Κ.Β.





ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΕΣ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΡΕ ΠΑΛΗΚΑΡΙ ΚΑΙ ΣΟΥ ΚΑΝΕ ΑΝΤΙΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟ ΠΑΜΕ ?
ΤΗΝ "ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ" ΠΟΥ ΒΟΗΘΑΣ ΛΕΣ ?


5 σχόλια:

  1. ανατρεξαμε στον μπαρμπα Κωστα τον Βαρναλη να απαντησουμε στον Σκουρλετη ... αν καταλαβε καταλαβε αν και χλωμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Γκεόργκυ Ζούκωφ

    Αντιγράφω από σχόλια μου στο Σφυροδρέπανο

    Η κυβέρνηση και το κόμμα του Σύριζα δια στόματος του κ.υπουργού έχει μία "προϊστορία" σε παρόμοιες δηλώσεις όταν εκπροσωπούσε τον Σύριζα από άλλο επίσημο πόστο π.χ.του εκπροσώπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
    Και φυσικά οι δηλώσεις του ήταν και είναι δηλώσεις του ΟΛΟΥ Σύριζα. Μην βγουν διάφοροι και λένε για προσωπικές γνώμες για λόγια που αρθρώνονται από επίσημες θέσεις.

    Πέμπτη 4/10/12.
    https://www.youtube.com/watch?v=s0J7__klv3U
    Δημοσιογράφος: "Τους κάνανε πλάτες για να μπούνε μέσα;"
    Εκπρόσωπος Σύριζα: "Δεν to ξέρω, βάζω ένα ερωτηματικό, θέλετε να το ψάξουμε όλοι μαζί;".

    Το σενάριο δεν το πολυέψαξε γιατί πολύ απλά δεν υπήρχε.
    Oι απλήρωτοι επί μήνες εργαζόμενοι του Σκαραμαγκά επιχείρησαν σύμφωνα με κάποιους να <> στο Υπ.Άμυνας μετά την άρνηση συνάντησης από την τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου με την κυβέρνηση των ΣαμαροΒενιζέλων όπως τότε τους χαρακτήριζε ο Σύριζα.

    Ο Σύριζα ως αξιωματική αντιπολίτευση μέσω του τότε εκπροσώπου του χαρακτήρισε "χαλαρή τη στάση της αστυνομίας" απέναντι στους εργαζόμενους του Σκαραμαγκά. "Χαλαρότητα" με καμία 100αριά πάνω-κάτω προσαγωγές, 15αρια συλλήψεις, και το ξύλο της αρκούδας επειδή οι εργάτες διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους .

    Aπέναντι στους επί 7 μήνες απλήρωτους εργαζόμενους που "επιχείρησαν να <> στο Πεντάγωνο", και μάλιστα την συγκρίνει με αυτή που δείχνει (η αστυνομία ντε...) απέναντι στα "παιδιά από τα εξάρχεια του πίνουν μπύρες".
    Ε ναι άλλο το να πίνεις μπύρα, το ίδιο να διεκδικείς δεδουλευμένα 7 μηνών. Όποιος πίνει μπύρα στην Καλλιδρομίου κάνει τον καπιταλισμό να κλάνει μέντες.

    Στο ίδιο video, η συνέχεια:
    "Να υπάρχει μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία".

    Δηλαδή να διεκδικήσουν τα λεφτά τους.. πιο "υπεύθυνα".
    Να διαδηλώνουν στις πλατείες και να φωνάζουν εκτός εργασιακών χώρων όπως κάποτε έλεγε μία άλλη μέρα ο τότε εκπρόσωπος του Σύριζα της τότε Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. "Έξω τα κόμματα και τα συνδικάτα" φανφάρα και μούντζες, μαγκιά-κλανιά και γιατί αυτές οι απεργίες - διαδηλώσεις tre-Bannal ρε αδελφέ. Μετά κάποιοι έπεσαν από τα σύννεφα όταν ο Σύριζα είχε δώσει από το 2012 δημόσια "δείγματα γραφής" προς το Κεφάλαιο.

    Η προσωπική μου γνώμη είναι πως ταιριάζει η ατάκα από το παρακάτω video
    https://www.youtube.com/watch?v=fFmhEZVHZwA
    "Δεν θα περάσει ο Κομμουνισμός". Ατάκα που ο κύριος υπουργός ή κάποιοι άλλοι "αριστεροί" από την Κυβέρνηση μπορεί στο κοντινό μέλλον και να την εκστομίσουν

    Με την ευκαιρία, περαστικά και γερή υγεία στον Μπαλούρδο(Τάκη Σπυριδάκη) της 1ης"Λουφας και Παραλλαγής" μετά το πρόβλημα της υγείας που αντιμετώπισε.

    17-57

    υ.γ.
    Δεν προσκυνά σε ευαγγέλια ο Σκουρλέτης.
    Μόνο σε μνημόνια, που μαζί με τον υπόλοιπο σύριζα τα προσκυνούν και τα τηρούν ως ευαγγέλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πορεία του ΠΑΜΕ προς το υπουργείο Εργασίας(Σταδίου).
    https://www.youtube.com/watch?v=NcbrXB-oD7o

    Στη μνήμη του Μπάμπη Αγγουράκη

    Όλα αυτά επί ΣαμαροΒενιζέλων, όταν οι "αγανακτισμένοι" είχαν "εξαφανιστεί", όπως είχαν "εξαφανιστεί" στην απεργία της 15ης Ιουνίου 2011. Μάλλον γιατί μπήκαν στη Βουλή και μοίραζαν τα υπουργεία της επόμενης (αριστεροακροδεξιάς)κυβέρνησης. Μάλλον γιατί ποτέ δεν ένιωθαν μέλη ή δεν ήθελαν να έχουν καμία σχέση με οτιδήποτε θυμίζει εργατική τάξη.

    17-57

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Ζούκωφ
    Αν μπορείς κράτησε το παρόν thread σε πάνω θέση.
    Προβλέπω και άλλες αναμενόμενες κινήσεις από το αστικό μπλοκ σαν την παρακάτω. σχετικό με την ΠΑΜΙΤΙΔΑ και ΚΚΕδίτιδα

    Να ένας ακόμα λόγος για να αυξηθεί η κυκλοφορία του "Ρ". Και να αγοραστούν περισσότερα βιβλία από την Σύγχρονη εποχή

    http://www.tanea.gr/news/politics/article/5499154/skoyrleths-meiwnei-thn-xrhmatodothsh-kommatwn-mesw-koyponiwn/

    << Κλιμάκωση της αντιπαράθεσης του ΚΚΕ με τον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη αναμένεται μετά την τροπολογία που κατέθεσε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης (ψηφίζεται την Πέμπτη 21.12.17), με την οποία περιορίζει την χρηματοδότηση των κομμάτων μέσω των κουπονιών, μια μορφή οικονομικής ενίσχυσης που κατά κόρον χρησιμοποιεί το ΚΚΕ.

    Υπενθυμίζεται ότι μια ημέρα πριν την κατάθεση της ρύθμισης αυτής, ο κ. Σκουρλέτης είχε συγκρουστεί στην Ολομέλεια της Βουλής με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ Αθ. Παφίλη με αφορμή την μομφή που απηύθυνε στον Περισσό επειδή οργανώνει «αντισυγκεντρώσεις» έναντι της κυβέρνησης, κάτι, που όπως είπε, δεν έκανε ποτέ επί κυβέρνησης Σαμαρά. Υπήρξε σφοδρή επίθεση κατά του υπουργού Εσωτερικών και της κυβέρνησης από τον κ. Παφίλη, ενώ πλέον αναμένεται ένας νέος γύρος αντιπαράθεσης λόγω της επίμαχης τροπολογίας, η οποία προβλέπει μείωση από 50 ευρώ σε 15 ευρώ για το ανώτατο όριο ανώνυμης χρηματοδότησης, το συνολικό ποσό της οποίας ανέρχεται στα 75.000 ευρώ (αντί 100.000 ευρώ που ισχύει) ανά κόμμα ή συνασπισμό κομμάτων κατ’ έτος και δεν υπερβαίνει το 4% (αντί του 5% που προβλέπεται) της ετήσιας τακτικής χρηματοδότησης του προηγούμενου έτους ανά κόμμα ή συνασπισμό κομμάτων. Επίσης, θεσπίζονται κυρώσεις στις περιπτώσεις παράβασης των ισχυουσών διατάξεων για την ιδιωτική χρηματοδότηση (μέσω τραπεζικών λογαριασμών, έκδοση κουπονιών ή από μη επιτρεπόμενα πρόσωπα κλπ.).

    Τα πρόστιμα αυτά είναι μέχρι 50% της τελευταίας εκάστοτε καταβληθείσας στα κόμματα ή τους συνασπισμούς κομμάτων τακτικής χρηματοδότησης ή έως 150.000 ευρώ για τα πολιτικά κόμματα ή τους συνασπισμούς που δεν λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση. Επίσης, θεσπίζεται πρόστιμο 200.000 ευρώ για τα κόμματα ή συνασπισμούς που δεν λαμβάνουν τακτική χρηματοδότηση, ενώ όσον αφορά υποψηφίους ή και αιρετούς αντιπροσώπους της Βουλής και της Ευρωβουλής, θεσπίζεται πρόστιμο 50% της ετήσιας βουλευτικής αποζημίωσης εφόσον διακινούν έσοδα ή δαπάνες κατά παράβαση των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας.>>

    Μπορεί οι Συριζαίοι μαζί με το υπόλοιπο αστικό μπλοκ να ζητήσουν ονομαστικοποίηση και στις πωλήσεις του "Ρ" και "Σύγχρονης Εποχής".
    Με τον κατήφορο που έχουν πάρει δεν θα ξεχωρίζουμε εύκολα ακροδεξιό από Συριζαίο σε ό,τι αφορά το ΚΚΕ και το Εργατικό κίνημα. Ούτως ή άλλως μαζί συγκυβερνούν όπως τους υπενθύμισε και ο Γιούνγκερ επ αφορμής του Κυβερνητικού συνασπισμού της Αυστρίας.

    Υποθέτω πως με την off-shore της "Αυγής", όλα είναι ωραία νόμιμα και ηθικά. ίσως γιατί το νόμιμο είναι και ηθικό κατά πως έλεγε παλαιός υπουργός της ΝΔ επί εποχές Βατοπαιδίου. Και το Βατοπαίδι δικαστικά "δικαιώθηκε" επί εποχής Σύριζα. Χωρίς να υπάρξουν και πολλές αντιρρήσεις για την δικαστική απόφαση από τους "αριστερούς"(έτσι αυτοπροσδιορίζονται και ό,τι δηλώσεις είσαι). Μερικές σκόρπιες για την χαμένη προ-πολλού τιμή της "αριστεράς" τους. Όπως τους είπε ο Παφίλης στον Προϋπολογισμό του 2018 <>. Μαζί με το << Το ΚΚΕ δεν μασάει>>.

    17-57

    ΑπάντησηΔιαγραφή