Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Αν νικούσαμε εμείς ...






Ένα ερώτημα που συνήθιζε να επανέρχεται για δεκαετίες μετά τον Δεκέμβρη ήταν τούτο: Ναι αλλά «αν» τότε νικούσαν οι ηττημένοι και «αν» έχαναν οι νικητές, τι θα γινόταν; Που θα βρισκόταν σήμερα η Ελλάδα;
Η απάντηση από τα ανιστόρητα θρασίμια του συστήματος, με πρώτους και καλύτερους τους «πρώην» αριστερούς και νυν γενίτσαρους, είναι γνωστή: «Αλβανία θα είχαμε γίνει», «θα πεινάγαμε», «δεν θα είχαμε ελευθερία», «θα είχαμε καταρρεύσει όπως οι άλλοι και οι γυναίκες μας θα είχαν γίνει πουτάνες»…
Φυσικά η Ιστορία δεν γράφεται με «αν». Γι’ αυτό για εμάς δεν έχει σημασία να μπούμε στο φανταστικό σενάριο τι θα είχε γίνει «αν». Για εμάς έχει μεγάλη σημασία να σταθούμε στο πραγματικό σενάριο που γράφτηκε με βάση τα όσα πραγματικά έγιναν. Η απάντηση στο ερώτηση αν τότε νικούσαμε εμείς, όχι μόνο ηθικά αλλά και πολιτικά, αν νικούσαμε όχι μόνο ιδεολογικά αλλά και στρατιωτικά, είναι αυτή:
Επειδή τότε νίκησαν αυτοί που νίκησαν και επειδή ακριβώς χάσαμε εμείς, επειδή ο λαός έχασε, γι” αυτό η Ελλάδα, που μέσα στην Κατοχή «το ΕΑΜ την έσωσε από την πείνα», έφτασε να πεινάει μετά τον Εμφύλιο και να στέλνει τα παιδιά της μετανάστες για ένα κομμάτι ψωμί.
Επειδή χάσαμε εμείς, επειδή έχασε ο λαός, και επειδή νίκησαν αυτοί, γι” αυτό η Ελλάδα, από την πρωτόγνωρη λευτεριά και δημοκρατία του Βουνού, πέρασε στη βία, στη νοθεία, στα πραξικοπήματα και στις χούντες.
Επειδή νίκησαν αυτοί και επειδή χάσαμε εμείς, επειδή έχασε ο λαός, γι” αυτό η Ελλάδα από έμβλημα της αντάρτισσας χειραφετημένης γυναίκας έγινε για δεκαετίες η «Τρούμπα» του αμερικάνικου στόλου.
Αυτή είναι η αλήθεια που την έγραψε με το αίμα του ο ανθός του ελληνικού λαού: Ναι, αν είχαμε νικήσει εμείς, η Ελλάδα θα είχε κερδίσει. Ο λαός της θα είχε κερδίσει.''
απο άρθρο τού Νίκου Μπογιόπουλου - Ημεροδρομος 3/11/2015

Σημείωση Ιστολογίου : Αν νικούσε η Ελλαδα, και ίσως και η Ιταλια, το ανατολικό μπλοκ θα ειχε αλλη δυναμικη, και μπορεί το '89 να κατερρεε η Δύση και όχι η Ανατολή.. Η διαλεκτική της Ιστορίας είναι τρομερή.. γιαυτό δεν εχουν νοημα τα "αν"..


4 σχόλια:

  1. ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...

    75 χρόνια από τη μάχη της Χρύσως και την πυρπόληση του χωριού από τους Ιταλούς φασίστες.

    http://eyrytixn.blogspot.gr/2012/12/blog-post_8.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστουμε συντροφε!! Παντα επικαιρες και ουσιαστικες οι παρεμβασεις σου

      Διαγραφή
  2. Δες και εδώ!

    Η Οδύσσεια ενός παιδιού του εμφυλίου...

    Μαρτυρία

    http://eyrytixn.blogspot.gr/2017/12/blog-post_8.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή