Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Ο Αλέξης ζωγραφίζει

Η φανταχτερή, κραυγαλέα σχεδόν στροφή στην επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συμπίπτει με την κήρυξη πολέμου του ΚΚΕ στην απόπειρα να μπει ταφόπλακα στο εργατικό κίνημα, με πρόσχημα την ποσόστωση του 50+1 στα πρωτοβάθμια σωματεία. Αν συνυπολογιστεί ότι έως και οι δικαστικές ενώσεις φάνηκαν να αντιδρούν, σφοδρά, στο ενδεχόμενο κυριολεκτικά κατάργησης στην πράξη, του δικαιώματος της απεργίας, και η ταχύτητα με την οποία πλέον ακόμη και οι λεγόμενοι αδιάφοροι εργαζόμενοι και άνεργοι συνειδητοποιούν την επίπτωση στη ζωή και στο μέλλον τους μιας τέτοιας πολιτικής, τότε εξηγείται γιατί οι επικοινωνιολόγοι του Αλέξη πέρασαν απ' τα τοπία τη δυστοπία και την ουτοπία στα πορτρέτα.

Ζωγραφίζουν οι άνθρωποι. Χωρίς καν απόχρωση κόκκινης μπογιάς. Χρώματα ψυχρά και στόματα που ανοίγουν, για να μπορεί να τα κλείνει υπέρ του ο τέως νεαρός και νυν υπερπροστατευτικός πατερούλης πρωθυπουργός. Είναι τέτοιος ο πανικός μην και καταλάβει ο κόσμος ότι ο σοσιαλισμός - κομμουνισμός είναι η νιότη του κόσμου, που ο Αλέξης μας γερνάει εσπευσμένα, πριν την ώρα του.
Αυτοπροσωπογραφείται πλέον ως πατρική φιγούρα, που μαζεύει τα άτακτα αγόρια του, λέγοντας ευπρεπώς ή και αγγλικά, μεγαλύτερες χοντράδες απ' ό,τι λένε εκείνα. Για παράδειγμα, επιτίθεται στους δικαστές με ύφος «Λένιν λοκάλ» ο κ. Κοντονής, βγαίνει ο πρωθυπουργός και εκφράζει την αγανάκτησή του με ορισμένες (φλου αρτιστίκ) δικαστικές αποφάσεις. Μπουκάρει το ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας, βγαίνει ως μπαρμπα-Αλέξης υπαινικτικά έκπληκτος και έμμεσα επισημαίνει ότι τρία χρόνια τώρα η χώρα γνωρίζει μια πρωτοφανή ηρεμία, υπονοώντας ότι όποιος τη χαλάσει είναι απλώς κομμουνιστής, αλλά δυστυχώς όχι σαν τον Κατρούγκαλο.
Ο Αλέξης μας κοιτάει το λαό, την ώρα που τον δέρνει με τα μέτρα λουρίδα με καρφιά, προμνημονιακά και μεταμνημονιακά, και την ίδια στιγμή του παίρνει τον αέρα, λέγοντας πως τον ψήφισε για να μην τα κρατάει μέσα του αυτά που νιώθει. Τον λένε διχαστικό, κατά δήλωσή του, αλλά δεν τον νοιάζει, γιατί έχει ήσυχη τη συνείδησή του σε τέτοιο βαθμό, που μπορεί να εκφράσει και τη συμπάθειά του για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο σκιτσάρει ως άξιο συμπόνοιας, γιατί κουβαλάει πολλά βαρίδια, από το παρελθόν και το παρόν του.
Η ζωγραφική με πινέλα ΣΥΡΙΖΑ και αστοχία υλικού μπογιάς ΑΝΕΛ έχει επιβληθεί και εκτός Μαξίμου, οπότε η Αυγή εμφανίζεται από τη Δύση. Η Ευρώπη δεν άλλαξε. Ο ορίζοντας άλλαξε. Κι έτσι σε vertigo καλλιτεχνικό ο πατερούλης Αλέξης τούς έβαλε να λένε πως το ΚΚΕ δεν είναι αυτό που γνώρισε στα νιάτα του!... Εμ , άμα δε σ' αναγνωρίζει το ΚΚΕ, που πας ρε Καραμήτρο, να ζωγραφίσεις φλογερά έναν ορίζοντα, μακριά από το κόκκινο.
Κι επειδή το καλλιτεχνικό επικοινωνιακό team Μαξίμου έχει δει την αξιολόγηση και το τέταρτο μνημόνιο που βάφτηκε συμπληρωματικό του τρίτου, ως ατομική έκθεση ζωγραφικής με πορτρέτα κυρίως του Αλέξη, και μερικά υποστηρικτικά, στα οποία ας σημειωθεί ότι περιλαμβάνεται κι ένα ελαφρώς μουτζουρωμένο του Προέδρου της Δημοκρατίας, κρατήστε μεγάλο καλάθι, γιατί κερασάκια ή αβγά για αγορά πινάκων δεν περισσεύουν.
Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ
Ριζοσπάστης 16/12/2017
4 σχόλια:

 1. Ξεχάσατε κάτι στο οποίο και σε αυτό ομονοούν

  Να ένας ακόμα λόγος για να αυξηθεί η κυκλοφορία του "Ρ". Και να αγοραστούν περισσότερα βιβλία από την Σύγχρονη εποχή

  όπως πάντα στα μουλωχτά, παραμονές γιορτών

  http://www.tanea.gr/news/politics/article/5499154/skoyrleths-meiwnei-thn-xrhmatodothsh-kommatwn-mesw-koyponiwn/


  << Κλιμάκωση της αντιπαράθεσης του ΚΚΕ με τον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη αναμένεται μετά την τροπολογία που κατέθεσε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης (ψηφίζεται την Πέμπτη 21.12.17), με την οποία περιορίζει την χρηματοδότηση των κομμάτων μέσω των κουπονιών, μια μορφή οικονομικής ενίσχυσης που κατά κόρον χρησιμοποιεί το ΚΚΕ.

  Υπενθυμίζεται ότι μια ημέρα πριν την κατάθεση της ρύθμισης αυτής, ο κ. Σκουρλέτης είχε συγκρουστεί στην Ολομέλεια της Βουλής με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ Αθ. Παφίλη με αφορμή την μομφή που απηύθυνε στον Περισσό επειδή οργανώνει «αντισυγκεντρώσεις» έναντι της κυβέρνησης, κάτι, που όπως είπε, δεν έκανε ποτέ επί κυβέρνησης Σαμαρά. Υπήρξε σφοδρή επίθεση κατά του υπουργού Εσωτερικών και της κυβέρνησης από τον κ. Παφίλη, ενώ πλέον αναμένεται ένας νέος γύρος αντιπαράθεσης λόγω της επίμαχης τροπολογίας, η οποία προβλέπει μείωση από 50 ευρώ σε 15 ευρώ για το ανώτατο όριο ανώνυμης χρηματοδότησης, το συνολικό ποσό της οποίας ανέρχεται στα 75.000 ευρώ (αντί 100.000 ευρώ που ισχύει) ανά κόμμα ή συνασπισμό κομμάτων κατ’ έτος και δεν υπερβαίνει το 4% (αντί του 5% που προβλέπεται) της ετήσιας τακτικής χρηματοδότησης του προηγούμενου έτους ανά κόμμα ή συνασπισμό κομμάτων. Επίσης, θεσπίζονται κυρώσεις στις περιπτώσεις παράβασης των ισχυουσών διατάξεων για την ιδιωτική χρηματοδότηση (μέσω τραπεζικών λογαριασμών, έκδοση κουπονιών ή από μη επιτρεπόμενα πρόσωπα κλπ.).

  Τα πρόστιμα αυτά είναι μέχρι 50% της τελευταίας εκάστοτε καταβληθείσας στα κόμματα ή τους συνασπισμούς κομμάτων τακτικής χρηματοδότησης ή έως 150.000 ευρώ για τα πολιτικά κόμματα ή τους συνασπισμούς που δεν λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση. Επίσης, θεσπίζεται πρόστιμο 200.000 ευρώ για τα κόμματα ή συνασπισμούς που δεν λαμβάνουν τακτική χρηματοδότηση, ενώ όσον αφορά υποψηφίους ή και αιρετούς αντιπροσώπους της Βουλής και της Ευρωβουλής, θεσπίζεται πρόστιμο 50% της ετήσιας βουλευτικής αποζημίωσης εφόσον διακινούν έσοδα ή δαπάνες κατά παράβαση των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας.>>


  Μπορεί οι Συριζαίοι μαζί με το υπόλοιπο αστικό μπλοκ ζητήσουν ονομαστικοποίηση και στις πωλήσεις του "Ρ" και "Σύγχρονης Εποχής". Με τον κατήφορο που έχουν πάρει δεν θα ξεχωρίζουμε ακροδεξιό από Συριζαίο. Ούτως ή άλλως μαζί συγκυβερνούν όπως τους υπενθύμισε και ο Γιούνγκερ επ αφορμής του Κυβερνητικού συνασπισμού της Αυστρίας

  Υποθέτω πως με την off-shore της "Αυγής", όλα είναι ωραία νόμιμα και ηθικά. ίσως γιατί το νόμιμο είναι και ηθικό κατά πως έλεγε παλαιός υπουργός της ΝΔ επί εποχές Βατοπαιδίου.
  Και το Βατοπαίδι δικαστικά "δικαιώθηκε" επί εποχής Σύριζα. Χωρίς να υπάρξουν και πολλές αντιρρήσεις για την δικαστική απόφαση από τους "αριστερούς"(έτσι αυτοπροσδιορίζονται και ό,τι δηλώσεις είσαι). Μερικές σκόρπιες για την χαμένη προ-πολλού τιμή της "αριστεράς" τους.

  Ότι δεν μπόρεσε ο Σαμαράς το τολμά ο Σύριζα. Αλλά όπως είπε ο Παφίλης στη Βουλή στη συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2018. "Το ΚΚΕ δεν μασάει"

  17-57

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μία μικρή Διόρθωση σε προηγούμενο σχόλιο μου στην πρόταση "Με τον κατήφορο" που δεν αλλάζει και πολύ το νόημα

  <>

  17-57

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Θυμηθείτε με: Θα ζητήσουν έκδοση παραστατικών και για εθελοντική προσφορά σε εργασία η σε είδος "στα κόμματα" (δηλαδή στο εξής ένα....), με ανώτατο όριο ποσού και ...εξοντωτικό πρόστιμο για το υπερβάλλον, μαζί με πινική δίωξη!
  Ούτε αφίσσες δε θα μπορούμε να κολλάμε!
  Mιλάμε για κανονικό φασισμό!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Στρώνουν το "κλίμα" για την συνέχεια. Και είναι σε πολιτική αδυναμία αν καταλάβουμε τις δυσανάλογες αντιδράσεις τους σε σχέση με τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

   Το Κόμμα νομίζω πως ήταν ήδη προετοιμασμένο από το 2013-2014 όταν ο Σαμαράς πήγε να περάσει νομοσχέδιο (εποχές "αντιρατσιστικού") για τα οικονομικά των κομμάτων και τα κουπόνια. Αλλά δεν τον άφησαν να ολοκληρώσει την τετραετία τα ανυπόμονα νεοπασοκάκια.

   Και ας ακούγεται από δεξιούς πως αν τα είχαν βρει για την παράταση σαμαρά ενός μόνο έτους σκόπευαν για πρόεδρο δημοκρατίας να προτείνουν γνωστούς αριστερούς (μη λέμε προτεινόμενα ονόματα γιατί οι πεφτοσυννεφάκηδες θα ξαναπέσουν από τα σύννεφα) που αγκαλιάζουν ευρύτερα στρώματα.

   17-57

   Διαγραφή