Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Πήραν φωτιά τα μαντριά ,τα πρόβατα ξυπνάνε ,ακούτε εκει στη ΓΣΕΕ? Θα πέσουν να σας φάνε


«Η νοθεία και η απάτη δεν θα περάσει», «το συνέδριο της εργατιάς θα πραγματοποιηθεί κανονικά», τονίζουν τα συνδικάτα της Πάτρας που έχουν αναλάβει την  πρωτοβουλία ενάντια στη νοθεία και την απάτη στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Τα συνδικάτα δίνουν απάντηση στην απαράδεκτη ανακοίνωση της ηγετικής ομάδας της απερχόμενης διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, παρουσιάζοντας συγκεκριμένα στοιχεία από τα έργα και τις ημέρες του εργοδοτικού συνδικαλισμού. 

Ζητώντας από πάνω και τα ρέστα, οι δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού στην Πάτρα, εξαπολύουν βρώμικη επίθεση στα συνδικάτα που αγωνίζονται ενάντια στη νοθεία, κάνοντας λόγο για «σταλινική, πραξικοπηματική, φασιστική κίνηση». Από κοντά και η διοίκηση της ΓΣΕΕ, η οποία υποστηρίζει ότι τέτοιου είδους ενέργειες που «αποδυναμώνουν τις εργατικές διεκδικήσεις», όταν δεν έχει αφήσει ούτε ένα αντεργατικό μέτρο που να μην έβαλε πλάτη μέσω των «κοινωνικών διαλόγων».
Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση των σωματείων που αγωνίζονται ενάντια στη νοθεία και την απάτη: 
«Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η μάχη δεκάδων σωματείων μελών του Εργατικού Κέντρου Πάτρας για να μην περάσει το όργιο νοθείας και απάτης στο ΕΚ της πόλης μας. Την απάντηση στις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού δίνει ήδη η εργατική τάξη της Πάτρας μέσα από τα σωματεία της, τα δεκάδες μηνύματα αλληλεγγύης από ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα της χώρας μας.
Τους λέμε ξεκάθαρα ότι η νοθεία και η απάτη δεν θα περάσει!
Η ηγετική ομάδα της απερχόμενης διοίκησης του ΕΚΠ με μια άθλια ανακοίνωση κάνει βρώμικη επίθεση στα συνδικάτα που δίνουν τη μάχη κόντρα στη νοθεία.
Μιλούν για χούντα και μαύρο μέτωπο του συνδικαλισμού. Είναι γελοίοι! Χούντα είναι αυτό που κάνει η ηγεσία του ΕΚΠ τόσα χρόνια που με ψεύτικους συσχετισμούς κρατά το ΕΚ, που γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τις συλλογικές διαδικασίες και την ίδια την λειτουργία των σωματείων. Μαύρο μέτωπο είναι αυτοί που υπερασπίζονται τα συμφέροντα της εργοδοσίας και καλούν για συναίνεση και παζάρεμα των δικαιωμάτων μας, που τάσσονται με τον ΣΕΒ Δυτικής Ελλάδας και υπονομεύουν τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες των εργαζομένων, που στάθηκαν απέναντι στις μεγάλες κινητοποιήσεις για την ανεργία. Μαύρο μέτωπο είναι αυτοί, που έφτασαν στο σημείο τα συνδικαλιστικά τους στελέχη να υπογράφουν μειώσεις μισθών και εκ περιτροπής εργασία, να στέλνουν στα δικαστήρια ολόκληρα σωματεία και εργαζόμενους γιατί κάνουν το αυτονόητο, διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Τους σιχαθήκαμε πια! Τους σιχάθηκαν οι εργαζόμενοι στην πόλη μας. Φτάνει πια!
Η αντιπαράθεση και η κόντρα που έχουμε ανοίξει εδώ και μήνες με αφορμή τις εκλογές του ΕΚ είναι δίκαιη και αφορά όλη την εργατική τάξη της πόλης μας. Δεν είναι μια μάχη για τα κουκιά, είναι μια ουσιαστική μάχη για το τι προσανατολισμό θα έχει το ΕΚ. Είναι μια μάχη για να σταματήσει το ΕΚ να είναι μηχανισμός της εργοδοσίας και του εργοδοτικού συνδικαλισμού, που το μόνο που επιδιώκει είναι να υποτάξει τους εργάτες στις επιδιώξεις των επιχειρηματιών και των βιομηχάνων της περιοχής μας.
Θέλουμε ΕΚ αποκούμπι και πραγματικό στήριγμα των εργατών και των αγώνων τους, και όχι παραμάγαζο του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Έχουμε καθήκον λοιπόν, απέναντι στους εργάτες να πάρουμε μέτρα! Η βρωμιά τους έχει ξεχειλίσει.
Ας αφήσουν τα μεγάλα λόγια για Εργατικό Κέντρο, σπίτι του λαού. Αυτοί που έκαναν κοινές συναντήσεις και εκδηλώσεις με τ' αφεντικά της πόλης μας πέρα και μακριά από εργάτες και ανέργους.
Η απάτη και η νοθεία ξεχειλίζει! Ιδού τα έργα και οι ημέρες τους:
  • Σωματείο Ναυτεργατών Δ. Ελλάδας: Με αιφνιδιαστική αλλαγή του καταστατικού, μετατρέποντας το σωματείο ναυτεργατών πορθμείου Ρίου - Αντιρρίου σε Δ. Ελλάδας, ψηφίζουν 336 και εκλέγουν από έναν αντιπρόσωπο 6. Οι φάκελοι φτάνουν στην κάλπη σε σακούλες, κουτιά και τσέπες… Περίπου 100 από τους ψηφίσαντες δεν υπάρχουν καν στα ναυτολόγια των πλοίων, ενώ ταυτόχρονα είναι δεκάδες οι υπεύθυνες δηλώσεις ψηφισάντων που λένε ότι δεν ψήφισαν ποτέ σε τέτοιο σωματείο.
  • Σωματείο Εργαζομένων στα Τεχνικά Γραφεία: Εμφάνισε την τελευταία στιγμή 460 ψηφίσαντες από αρχαιρεσίες που έγιναν πριν από ένα χρόνο. Δεν κατέθεσε ποτέ πρακτικά εκλογών και ψηφίσαντα μέλη στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και το Πρωτοδικείο.
  • Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων "Η ΕΝΩΣΗ": Σε διάρκεια 4 μηνών πραγματοποίησε εκλογές σε όλη την Ελλάδα. Εμφάνισε από 2 αντιπροσώπους, 17 για τις εκλογές του ΕΚΠ. Ψηφίζουν από τη Χαλκιδική μέχρι την Κόρινθο και από το Μεσολόγγι μέχρι το Βόλο και όλοι αυτοί εξέλεγαν αντιπροσώπους για το ΕΚΠ! Πιάστηκαν στα πράσα να κάνουν καταμέτρηση σε φακέλους που έρχονταν σε κουτιά και σακούλες από όλη την Ελλάδα.
  • Σωματείο Καθαριστριών Πάτρας: Χωρίς καμία συλλογική διαδικασία, χωρίς καν εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση έκαναν εκλογές στα κρυφά. Και ενώ όταν έκλεισαν οι κάλπες είχαν ψηφίσει 71 εργαζόμενοι, εμφάνισαν πρακτικό με 112 ψηφίσαντες για να εκλέξουν περισσότερους αντιπροσώπους.
  • Σωματείο Εργαζομένων Εργοστασίου "ΤΙΤΑΝ": Ενώ στις αρχαιρεσίες ψήφισαν 68, εμφάνισαν 2 αντιπροσώπους με μέτρο για δεύτερο αντιπρόσωπο το 76.
  • Σωματείο Ηλεκτροτεχνιτών: Με ληγμένη θητεία εμφάνισαν λίγο πριν κλείσει το μητρώο πρακτικό με αρχαιρεσίες και εκλογή ενός αντιπροσώπου - συγγενή τους.
  • Σωματείο Μουσικών "Δαυίδ": Στο σωματείο ψηφίζουν πέρα από μουσικούς και οι φίλοι τους (το λέει το καταστατικό τους) και από ό,τι φαίνεται στα αποτελέσματα έχουν μεγάλο κοινό.
Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα στην εργατική τάξη της πόλης μας στους χιλιάδες ανέργους, σωματεία και τις επιτροπές αγώνα για μαζική συμμετοχή στο Συνέδριο της Κυριακής.
Απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε τίμιο συνδικαλιστή και αντιπρόσωπο στο συνέδριο που κατανοεί την άσχημη κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος, να τους καταδικάσει και να πάρει μαζικά μέρος στο συνέδριο.
Διεξάγουμε κανονικά το συνέδριο και εκλογές της Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στις 10.00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Το συνέδριο της εργατιάς θα πραγματοποιηθεί κανονικά.
Καλούμε αύριο στις 10 το πρωί σε μαζική συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας».α
απ το πορταλ του 902

1 σχόλιο: