Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

ΑΙΤΙΑ ΤΑΞΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Τέλος ο γύρος; Έξω τώρα από την ΕΕΚαμιά φορά μπορεί να φτάσει κανείς στο σωστό σημείο-συμπέρασμα κι από λάθος δρόμο.
Αν λοιπόν κάποιοι διστάζουν, το σκέφτονται ακόμα (ευρωσκεπτικιστές γαρ), αμφιταλαντεύονται, δεν είναι σίγουροι τέλος πάντων πως η αποδέσμευση από την ΕΕ είναι ώριμο κι αντικειμενικό αίτημα, ίσως το ξανασκεφτούν μετά από την παρακάτω είδηση.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, η ΕΕ και του Ευρωκοινοβούλιο σκέφτονται να απαγορεύσουν τη χρήση φωσφορικού άλατος στα κατεψυγμένα κρέατα, κάτι που δημιουργεί μείζον πρόβλημα στη μαζική παραγωγή -και κατανάλωση- ντονέρ, κεμπάπ (αυτά αφορούν κυρίως τη Γερμανία και τους εστιάτορες τούρκικης καταγωγής) αλλά επίσης και του ελληνικού γύρου!
Το πίτα-γύρο, που άλλοι το λένε σουβλάκι, κι άλλοι σάντουιτς, αλλά ας το πούμε πιτόγυρο, για να συνεννοούμαστε μεταξύ μας, με κοινώς αποδεκτούς όρους, βρίσκεται σε κίνδυνο. Όσοι πίστευαν πως το κακό θα σταματήσει στο σπληνάντερο και το κοκορέτσι και μας έλεγαν κινδυνολόγους, έρχονται τώρα αντιμέτωποι με την ωμή (σα γύρος σε βραδιά Τσάμπιονς Λιγκ) πραγματικότητα.
Μπορεί να μοιάζει τρολιά, αλλά δεν είναι. Κι αν κάποιοι αδυνατούν να το καταλάβουν αλλιώς, ας φτάσουν σε ένα σωστό συμπέρασμα, έστω κι από αυτό το δρόμο, κι από ένα σύνθημα που ενώνει ευρύτερα κοινωνικά στρώματα:
Κάτω τα χέρια από το γύρο. Αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μαζί με το υπόλοιπο πακέτο αιτημάτων που δίνει συνολική λύση.
Και μην ξεχνάτε τον αυτονόητο συνειρμό με την είδηση: ο τρίτος γύρος θα είναι ο τελικός, οι δύο πρώτοι ήταν απλώς το ορεκτικό…

απο την "ΚΑΤΙΟΥΣΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου