Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Μαζικά τα μπλοκ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και φέτος στην πορεία για το Πολυτεχνείο


Με τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία ολοκληρώνονται αυτή την ώρα οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 42ή επέτειο του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου. Μαζικά και οργανωμένα τα μπλοκ του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και της Κοινωνικής Συμμαχίας, με τη συμμετοχή χιλιάδων εργαζόμενων, ανέργων, νέων, συνταξιούχων να δίνουν τον τόνο στην κινητοποίηση.
Το 902.gr σας μεταφέρει το ρεπορτάζ μέσα από συνεχή ενημέρωση:
17.00: Πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται στα μπλοκ του ΚΚΕ, προκειμένου να συμμετάσχουν στη μεγάλη πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία με την οποία κορυφώνεται σήμερα ο γιορτασμός της επετείου του ξεσηκωμού στο Πολυτεχνείο στις 17 Νοέμβρη του 1973.
Εκεί παραβρίσκεται και πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα(Δείτε εδώ δήλωσή του). 
Στην κεφαλή των μπλοκ του ΚΚΕ βρίσκεται το πανό της ΚΟ Αττικής του Κόμματος με σύνθημα «Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές επιχειρήσεις ΝΑΤΟ - ΕΕ». Ακολουθεί το μπλοκ των Κατασκευών με το πανό που αναγράφει «Κρίση, ανεργία αυταρχισμός, αυτός είναι ο καπιταλισμός», ενώ έπονται τα μπλοκ του Εμπορίου, της Υγείας κλπ.
17.30: Η πορεία των μπλοκ του ΚΚΕ ξεκίνησε και κατευθύνεται στην αμερικάνικη πρεσβεία μέσω της οδού Πανεπιστημίου.
Πίσω από τα μπλοκ του Κόμματος ακολουθούν μπλοκ Φοιτητικών Συλλόγων, της ΕΕΔΥΕ, της ΟΓΕ και της ΠΕΑΕΑ.
Την ατμόσφαιρα δονούν συνθήματα όπως «Ένας αιώνας αγώνα και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία», «Ένωση και ΝΑΤΟ πολέμου συνδικάτο», «Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός» και «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά». 
17.55: Τα μπλοκ του ΚΚΕ έφτασαν στη Βουλή. Να σημειωθεί πως μόλις η κεφαλή της πορείας έκανε την εμφάνισή της στο Σύνταγμα, ο κόσμος που ήταν συγκεντρωμένος εκεί χειροκρότησε θερμά.
18.20: Η πορεία περνά μπροστά από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι διαδηλωτές βροντοφωνάζουν συνθήματα που καταγγέλλουν τη δολοφονική της πολιτική, όπως «Φονιάδες, ληστές, υποκριτές είναι οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές» και «Ένωση και ΝΑΤΟ πολέμου συνδικάτο».
18.40: Η μαζική και δυναμική πορεία των μπλοκ του ΚΚΕ περνά μπροστά από το ξενοδοχείο «Χίλτον». Οι διαδηλωτές εξακολουθούν να δίνουν τον αγωνιστικό τόνο στην πορεία, φωνάζοντας συνθήματα ενώ κατευθύνονται προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

19.20: Η κεφαλή της πορείας του ΚΚΕ φτάνει στην αμερικάνικη πρεσβεία. Οι χιλιάδες διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα όπως «Δεν σας θέλει ο λαός, πάρ' τις βάσεις και μπρος», «Το Πολυτεχνείο ζει - Έξω οι Αμερικανοί» και «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», που δονούν την περιοχή όπου βρίσκεται η πρεσβεία.
19.35: Η πορεία του ΚΚΕ ολοκληρώνεται καθώς και τα τελευταία μπλοκ περνούν μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ. Οι εκτιμήσεις ακόμα και της ίδιας της Αστυνομίας κάνουν λόγο για μία πολύ μεγάλη διαδήλωση, με την έντονη την παρουσία εργατών, φοιτητών και γυναικών.

Ο αγωνιστικός γιορτασμός της 42ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ολοκληρώθηκε με τους διαδηλωτές να δηλώνουν ότι ο αγώνας συνεχίζεται, από αύριο κιόλας, στους χώρους δουλειάς, στις σχολές και τις γειτονιές, ενάντια στην καταιγίδα των αντιλαϊκών μέτρων, για να δικαιωθούν επιτέλους τα αιτήματα του ξεσηκωμού του 1973 για «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία».

http://www.902.gr/eidisi/politiki/79856/42i-epeteios-tis-exegersis-toy-polytehneioy-se-exelixi-i-poreia-ton-mazikon#/0

ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ: http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/79608/poreies-se-diafores-poleis-gia-tin-42i-epeteio-tis-exegersis-toy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου