Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Έργα και ημέρες του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμούΤα έργα και τις ημέρες του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού αναδεικνύει το ΠΑΜΕ καλώντας τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων να μην ανεχθούν αυτήν την κατάσταση, να στηρίξουν και να συμπορευτούν με το ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ που είναι η απαντοχή των εργαζομένων.Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά πρωτοπόρο σε μαζικότητα ,δημοκρατικές διαδικασίες και αγώνες 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:
«Την ώρα που το ταξικό κίνημα, τα συνδικάτα, οι εργαζόμενοι δίνουμε τη μάχη για την οργάνωση της απάντησης και την αντεπίθεση της εργατικής τάξης μπροστά στην εντεινόμενη επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου, της κυβέρνησης, της ΕΕ, παλιός και νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός με νοθείες, Σωματεία σφραγίδες, με ανύπαρκτους ψηφοφόρους στις αρχαιρεσίες, χωρίς κατάλογο ψηφισάντων, μητρώα, διπλοψηφίες κλπ. βγάζουν αντιπροσώπους με στόχο να ελέγξουν το επικείμενο συνέδριο της ΓΣΕΕ. Σα να μη φτάνουν όλα αυτά προχωρούν σε έκτακτο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πτολεμαΐδας 19 και 20 Νοέμβρη. Ενάμιση χρόνο από το προηγούμενο που και εκείνο ήταν έκτακτο με στόχο τα «κουκιά». Το ίδιο κάνουν και στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου Κρήτης και στο Εργατικό Κέντρο Φλώρινας.

Βιομηχανία νόθων αντιπροσώπων προκειμένου να νοθεύσουν τη θέληση των εργαζομένων, τους συσχετισμούς σε βάρος του ταξικού κινήματος του ΠΑΜΕ. Αυτό που τους ενώνει είναι να υπηρετούν την πολιτική που εξαθλιώνει την εργατική τάξη και φουσκώνει τα κέρδη της πλουτοκρατίας του κεφαλαίου.
Νέος και παλιός κυβερνητικός συνδικαλισμός δεν ενδιαφέρεται γιατί γίνονται άμαζες γενικές συνελεύσεις, γιατί η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς βάζει εμπόδια στη συμμετοχή των εργαζομένων στα σωματεία την απεργία. Δεν ιδρώνει το αυτί τους που η συνδικαλιστική δράση στα εργοστάσια κοντεύει να βγει στη παρανομία.
Δεν τους αγγίζει το γεγονός ότι η εργατική τάξη περνάει τη πιο δύσκολη περίοδο τα τελευταία 60 χρόνια. Κλείνουν τα μάτια στα βάρβαρα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και οι προηγούμενες.


Συνδικάτο Οικοδόμων , επίσης πρότυπο λειτουργίας και αγώνων συνδικάτου 

Ο μεγάλος καημός τους είναι ο έλεγχος του εργατικού κινήματος για να ποδηγετήσουν την εργατική τάξη για να βάλουν στο γύψο το κίνημα, για να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, να υποτάξουν την εργατική τάξη στη γραμμή του κεφαλαίου.
Είναι προκλητικοί, αδίστακτοι, επικίνδυνοι για την εργατική τάξη και το κίνημά της.
Αυτή η πρόκληση δεν θα περάσει έτσι. Τους προειδοποιούμε η υπομονή τελείωσε, καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Τις ευθύνες τους πρέπει να αναλάβουν και αυτοί που υποτίθεται επιτηρούν την νομιμότητα και βάζουν την υπογραφή τους σε νόθα πρακτικά αρχαιρεσιών που κλείνουν τα μάτια στις καραμπινάτες ατιμίες που γίνονται σε διάφορες αρχαιρεσίες σωματείων.
Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων να μην ανεχθούν αυτήν την κατάσταση, να καταγγείλουν μαζικά τέτοια φαινόμενα, να στηρίξουν και να συμπορευτούν με το ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ που είναι η απαντοχή των εργαζομένων».

1 σχόλιο:

  1. Μα ειναι πολυ απλο Συντροφε. Εχει ερθει η ωρα της αριστερας που θα ελεγε και ο Λαφαζανης αγκαλια με τον Πετροπουλο..........Για το μετωπο ρε Γαμωτο χοχοχοχοχοχοχοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή