Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Σάββατο 30 Μαΐου 2015

EΠΕΙΓΟΝ !! Εκκληση του ΚΚΣυρίας
Η έκκληση δημοσιεύτηκε στο Solidarity Net στις 22 Απρίλη 2015 και μεταφράζεται εδώ στα ελληνικά.
LR
---


ΚΚ Συρίας (Ενωμένο), Έκκληση στα Κομμουνιστικά, Εργατικά και Αριστερά Κόμματα του Κόσμου
Τετάρτη, 22 Απρίλη 2015

Εδώ και πολλά χρόνια, το κράτος και ο λαός της Συρίας έχουν εκτεθεί σε μια λυσσαλέα τρομοκρατική εισβολή, της οποίας ηγούνται εξτρεμιστικές ομάδες που ήρθαν στη Συρία από περισσότερες από 80 χώρες για να καταστρέψουν τις υποδομές και να χύσουν το αίμα αθώων πολιτών.

Είναι δεδομένο πως αυτά τα εγκλήματα δεν θα μπορούσαν να διαπραχθούν χωρίς την απεριόριστη υποστήριξη των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων των ΗΠΑ, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και των καθεστώτων της Τουρκίας και του Κόλπου -- της λεγόμενης "διεθνούς συμμαχίας", η οποία παρεμποδίζει όλες τις προσπάθειες να βρεθεί πολιτική λύση στη συριακή κρίση.


Η Συρία πάντοτε προειδοποιούσε την διεθνή κοινωνία για τους κινδύνους μετασχηματισμού της απειλής της τρομοκρατίας και του τακφιρισμού σε τοπική και διεθνή τρομοκρατία, και σήμερα αυτό συμβαίνει σε πολλές χώρες, όπως το Ιράκ, η Λιβύη, και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες.

Παρά την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας αρ. 2199, η οποία απαγορεύει τη χρηματοδότηση τρομοκρατικών ομάδων όπως η “ISIS” και το “Μέτωπο Al-Nusra”, τα εγκλήματα αυτών των ομάδων συνεχίζονται, με αποτέλεσμα το θάνατο χιλιάδων πολιτών. Όπως συνέβη στη φυλή Al-Sheitat, στην επαρχία Deir Al-ZOR και του Aleppo, όπου τα θύματα των τρομοκρατικών ομάδων ήταν μαθητές σχολείων, ενώ στη σφαγή του Tel Tamer, στην επαρχία Al-Hasaka, η πλειοψηφία του πληθυσμού ήταν Ασσύριοι (ο αρχαίος και ιστορικά γνωστός πληθυσμός της περιοχής).

Ένα άλλο έγκλημα που διέπραξαν οι ομάδες των τακφιριστών ενάντια στην ανθρωπότητα είναι η καταστροφή των αρχαίων μνημείων της Συρίας και του Ιράκ και η κλοπή των αρχαιολογικών ευρημάτων. Θεωρούμε πως ο στόχος αυτών των πράξεων είναι να σβηστεί η ιστορία αυτής της περιοχής.

Πρόσφατα, αυτοί οι τρομοκράτες διέπραξαν σφαγές στο χωριό Mabuja κοντά στη Salamieh, όπου σκοτώθηκαν τη νύχτα περισσότεροι από 60 άνθρωποι, ενώ ακολούθησε η εισβολή στο Edleb με τη συνδρομή των Τουρκικών ένοπλων δυνάμεων, μαζί με άλλα εγκλήματα τα οποία διαπράχθηκαν από αυτές τις ομάδες σε πολλές συριακές πόλεις και χωριά.

Το ΚΚ Συρίας (ενωμένο)

Ζητά από όλα τα εργατικά και κομμουνιστικά κόμματα όλων των προοδευτικών δυνάμεων του κόσμου να αποκηρύξουν τα τρομοκρατικά εγκλήματα στη Συρία και το Ιράκ, και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με το συριακό λαό, που αντιστέκεται ακόμα στα εγκλήματα και τη σκοτεινή ιδεολογία των αντιδραστικών δυνάμεων και των εξτρεμιστικών τους εργαλείων, παρά τους κάθε είδους αποκλεισμούς και οικονομικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν σε βάρος τους.

Ο συριακός λαός εξακολουθεί να προσμένει ένα δημοκρατικό, κοσμικό μέλλον μέσα από τον ευρύ εθνικό διάλογο, ώστε να επιτευχθεί λύση στη συριακή κρίση.

Όχι στην στήριξη της τρομοκρατίας.

Ναι στην αλληλεγγύη και την ανθρωπιστική στήριξη του συριακού λαού.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς,

Hunein Nemer

ΓΓ του ΚΚ Συρίας (ενωμένου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου