Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΙΔΙΩΞΗ των κομμουνιστών σε εποχές ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ






« Κατ αρχήν έχουμε πει ότι η απάντηση των κομμουνιστών στην ολοκλήρωση είναι όχι επιστροφή στην πριν την ολοκλήρωση εποχή αλλά σοσιαλισμός. Κατά συνέπεια δεν μπορεί το εργατικό κίνημα να θέτει ως στόχο αντιιμπεριαλιστικό ή αντιμονοπωλιακό στάδιο που σημαίνει διατήρηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. 

Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι το εργατικό κίνημα στην πάλη του δεν πρέπει να θέτει αντιιμπεριαλιστικά αντιμονοπωλιακά αιτήματα.


Πέρα απ αυτό, στην εποχή των ολοκληρώσεων, η διεθνοποίηση της παραγωγής δηλαδή η κοινωνικοποίηση έχει φτάσει στον υπέρτατο βαθμό και η εργατική τάξη, ως ποσοστό στον οικονομικά ενεργό πληθυσμό ξεπερνά το 50%. Οι συνθήκες λοιπόν για σοσιαλιστική επανάσταση είναι υπερώριμες.

Γιατί λοιπόν το εργατικό κίνημα θα θέτει στάδια ( αντιμονοπωλιακό αντιιμπεριαλιστικό ) που σημαίνουν ουσιαστικά φράγματα, εμπόδια στην πάλη για το σοσιαλισμό ?
Το γενικό συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι το εργατικό κίνημα των χωρών που μετέχουν σε ολοκλήρωση πρέπει να θέτει υποχρεωτικά ως στρατηγική επιδίωξη την Σοσιαλιστική Επανάσταση

Κωστας Κάππος 
«Ευρωπαϊκή Ένωση εναντίον των Ευρωπαϊκών λαών.Κριτική των καπιταλιστικών ολοκληρώσεων » 
Εκδόσεις: ΑΛΦΕΙΟΣ – σελ. 188 – 189

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου