Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Κυριακή 2 Ιουνίου 2019

Η ψήφος προς το ΚΚΕ...


… και οι δήμοι που έχασαν οι υποψήφιοι που στήριξε το ΚΚΕ
Σαν απλός άνθρωπος, φίλος του ΚΚΕ, θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε όσους ψήφισαν τους υποψηφίους που στήριζε το ΚΚΕ, στον 2ο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, χωρίς να είναι ψηφοφόροι του. Όσο εύκολο είναι να ψηφίσει κάποιος αστικά, μικροαστικά και «αριστερά» κόμματα, άλλα από τα δικά του, τόσο δύσκολο είναι το άλμα και το πέρασμα σε στήριξη του ΚΚΕ!

Σε αυτές τις εκλογές στους δήμους που πέρασαν οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στον 2ο γύρο, ήρθαν σε ευθεία αναμέτρηση όλα τα κόμματα αλλά μόνο δύο ταξικές, πολιτικές γραμμές: Της αστικής τάξης και της εργατικής τάξης.
Χάσαμε τους δήμους πλην της Πάτρας. Ποιος νίκησε; Αυτοί που πάντα κυβερνούν, για λογαριασμό της αστικής τάξης και του κεφαλαίου, και σέρνουν τη χώρα και το λαό σε ατελείωτα δεσμά και βάρη. Αυτοί που καταλογίζουν στον λαό την ευθύνη για την κρίση και για την αγριότητα του καπιταλισμού και του επιβάλλουν την ποινή της υποταγής και της αποπληρωμής! Ένα ατελείωτο μνημόνιο η ζωή του λαού! Γι αυτό αξίζουν τα συγχαρητήρια σε όσους έκαναν το βήμα.
Το ΚΚΕ δεν είδα να τάζει σε κανέναν τίποτα. Το μόνο που τάζει είναι αγώνας, μάχη και πάλη για τα λαϊκά συμφέροντα. Όσοι ψήφισαν τους υποψηφίους του, αυτό ψήφισαν! Κανένα αστικό, μικροαστικό, «αριστερό» κόμμα δεν μπορεί να έχει απαιτήσεις ανταλλάγματος από το ΚΚΕ, ισχυριζόμενο ότι «οι δικοί του ψηφοφόροι ψήφισαν ΚΚΕ με προτροπή τους». Καμία συναλλαγή ή οποιοδήποτε αντάλλαγμα να μη περιμένουν. Όσοι ψήφισαν ΚΚΕ, ψήφισαν αγώνα και όχι συναλλαγή.
Τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά. Ας πανηγυρίσουν τώρα οι συριζαίοι για τις ελάχιστες «νίκες» τους, οι δεξιοί για τους θριάμβους τους, οι ακροδεξιοί για την άνοδο του φασισμού στην Ευρώπη. Η «επόμενη μέρα» θα είναι μια ακόμη πιο άγρια σύγκρουση των δύο ταξικών πολιτικών. Με ακόμη πιο σκληρά μέτρα από την κυρίαρχη τάξη σε βάρος του λαού. Με άγνωστο το μέλλον του κόσμου, όταν ανέρχεται το φασιστικό φαινόμενο και η επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού, παγκοσμίως.
Ναι, τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά. Όσοι δηλώνουν «φίλοι του ΚΚΕ» αλλά τρίβουν τα χέρια τους γιατί τα αποτελέσματα «δικαιώνουν» τη θέση τους για τη «λάθος γραμμή του ΚΚΕ», γρήγορα θα αντιληφθούν ότι παίζουν τον χειρότερο ρόλο της ζωής τους. Δεν είναι καιρός για τέτοια. Όλοι μας έχουμε μέσα μας μια αντίληψη για την πολιτική και πρακτική του ΚΚΕ. Όμως το ΚΚΕ δεν μπορεί να έχει χιλιάδες γραμμές αλλά μόνο μία, αυτή που στηρίζουμε, αυτή που βγαίνει μέσα από τις δικές του δημοκρατικές διαδικασίες. Τα άλλα περισσεύουν σε τέτοιες στιγμές.
Μπροστά μας έχουμε τις βουλευτικές εκλογές. Αυτό που κυριαρχεί είναι να ανακάμψει και να δυναμώσει η εκλογική δύναμη του ΚΚΕ, σαν μικρό δείγμα ότι κάτι αντιστρέφεται και στους ταξικούς συσχετισμούς δυνάμεων. Είναι κρίσιμο σημείο.
Αντί δικής μου πρόσκλησης βάζω την πρόσκληση του ΚΚΕ δια στόματος του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα, λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 2ου γύρου:
«Μπροστά μας έχουμε τις βουλευτικές εκλογές… Τώρα κρίνεται κυρίως πόσο ισχυρός θα είναι ο ελληνικός λαός, το λαϊκό κίνημα την επόμενη μέρα, για να οργανώσει την αντεπίθεσή του. Και αυτό σήμερα μπορεί να το δώσει μόνο ένα πολύ ισχυρό ΚΚΕ. 
ΓΙ ΑΥΤΟ, Η ΨΗΦΟΣ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ, ΑΛΛΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ, ΤΩΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΟΧΘΟΥ, δεν πρέπει αυτή τη φορά να σκορπιστεί δεξιά ή αριστερά, σε κόμματα που κυβέρνησαν, σε πρόσωπα που διετέλεσαν υπουργοί, που μας μάτωσαν όλα αυτά τα χρόνια με την πολιτική τους, σε αναχώματα και επιλογές που με άλλα συνθήματα υπηρετούν όμως την ίδια πολιτική, αλλά ούτε και σε ακόμα πιο αντιδραστικές, φασιστικές λύσεις τύπου Χρυσής Αυγής ή Ελληνικής Λύσης. 

Τα δύσκολα δεν πέρασαν. Όλες οι αιτίες των αδιεξόδων είναι παρούσες και τα προβλήματα είναι εδώ.
ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ».






1 σχόλιο:

  1. Η Γραμμή είναι απόλυτα σωστή και δικαιώνεται κάθε μέρα απο την ζωή. Η Αλλη γραμμή των Πολιτικών μετώπων και των ενδιάμεσων σταδίων κατέστρεψε το Δ.Κ.Κ και έφερε το ΚΚΕ ένα βήμα απο την καταστροφή το 1991..... και στις τελευταίες Ευρωεκλογές καταποντίστηκαν τα ....Κ.Κ Πορτογαλίας Τσεχίας που στηρίζουν κυβερνήσεις στο έδαφος του Καπιταλισμού. Ας σκεφτούμε που θα είμαστε σήμερα αν είχαμε πέσει στον Οπορτουνιστικό βόθρο το 2012. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή