Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Αθλιο μήνυμα ,μήνυμα πανικού


Όλοι αυτοί οι αγύρτες ρασοφόροι και μη, τρέμουν στην σκέψη μπας και πάρει στροφές το μυαλό των ανθρώπων βασισμένο στην επιστήμη και όχι στην διαστροφή των επουράνιων φαντασμάτων τους, και προκειμένου να διασφαλίσουν την εξουσία τους δεν διστάζουν οι άθλιοι να βρωμίζουν οποιονδήποτε έχει αντίθετη άποψη από τις αναχρονιστικές δικές τους απόψεις. Ρασοφόροι και φασίστες έχουν άσβεστο μίσος προς την γνώση και την επιστήμη. 
Ακόμα και η διανοητική ευστροφία του συχωρεμένου Στήβεν Χόκινγκ δεν θα μπορούσε να προβλέψει πως τρεις εβδομάδες μετά τον θάνατό του οι ιδέες του θα έμπαιναν στο στόχαστρο ενός πνευματικού ποιμένα, σε μια γωνιά της Αττικής. Στο πασχαλινό του μήνυμα ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, κ. Κύριλλος επιτέθηκε στον διακεκριμένο επιστήμονα, γράφοντας χαρακτηριστικά στο μήνυμά του που διαβάστηκε στις ενορίες: 

«Πρόσφατα πέθανε ένας διακεκριμένος αστροφυσικός, ο Στήβεν Χόκινγκ. Έσβησε κι αυτός όπως τόσοι άλλοι. Θαμπωμένος από τα επιστημονικά του επιτεύγματα, γεμάτος έπαρση και αλαζονεία ισχυριζόταν ότι δεν χρειάστηκε το χέρι του Θεού, για να δημιουργήσει το σύμπαν, αλλά έγινε μόνο με την δύναμη των νόμων της φύσης. Ο Θεός αποσύρθηκε από το σύμπαν και τον άνθρωπο και ως εκ τούτου η μεταθανάτια ζωή είναι ένα παραμύθι. Βέβαια αυτός και όσοι τον ακολουθούν ξεχνάνε ότι υπάρχουμε, επειδή υπάρχει ο Θεός. Ζούμε, γιατί το θέλει Εκείνος. Η αναπνοή μας είναι στα χέρια Του. Οσοι, λοιπόν, σκοτώνουν τον Θεό στον ουρανό, αφήνουν τον άνθρωπο στη γη ορφανό, μόνο του και απελπισμένο στις οδύνες και τα αδιέξοδά του».

 Ο άθεος Χόκινγκ έχει απαντήσει στον Σεβασμιότατο πολύ πριν δεχτεί την επίθεση. Εχει πει λοιπόν:

 «Έχω παρατηρήσει ότι, ακόμα και οι άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι τα πάντα είναι προκαθορισμένα και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να τα αλλάξουμε, κοιτάζουν αριστερά και δεξιά πριν περάσουν τον δρόμο».


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου