Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Για άλλη μια φορά η σοσιαλδημοκρατία ξεπλένει τον ΦΑΣΙΣΜΟ


Ζούμε ιστορικές στιγμές .Για άλλη μια φορά στην Ιστορία η σοσιαλδημοκρατία αβαντάρει τον Φασισμό .Στο παρά πέντε της κατάρρευσής της αυτή η κυβέρνηση δίνει χείρα βοήθειας στους Φασίστες και τους κάνει δώρο πιο  "μαλακές "ποινές 


Σειρά αλλαγών στις βασικές κακουργηματικές πράξεις που αφορούν στην εγκληματική οργάνωση προβλέπει ο νέος ποινικός κώδικας, κάτι που αναμένεται να έχει άμεσο αντίκτυπο στην εξέλιξη της δίκης της ΧΑ, καθώς αλλάζει σημαντικά το πλαίσιο ποινής, τουλάχιστον για το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, το οποίο αφορά όλα τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής. Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη του ναζιστικού μορφώματος, Κώστας Παπαδάκης, κάνει λόγο για «ευθεία παρέμβαση στη δίκη της ΧΑ» και κατηγορεί την κυβέρνηση πως αφού ξέπλυνε τη Χρυσή Αυγή, «, φρόντισε φεύγοντας για το τελευταίο και πιο σημαντικό δώρο της, που είναι η συμβολική και χωρίς σοβαρές νομικές συνέπειες ποινική της μεταχείριση».

Όπως αναφέρει το news247.gr, ο νέος ποινικός κώδικας που έφερε η κυβέρνηση πρόκειται να επηρεάσει την εξέλιξη για τη δίκη του ναζιστικού μορφώματος, καθώς προβλέπει σειρά αλλαγών και στις βασικές κακουργηματικές πράξεις που αφορούν στην εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με τον καινούργιο κώδικα, έρχεται μία σημαντική μείωση ως προς το ελάχιστο όριο ποινής αναφορικά με το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Έτσι, από ποινή κάθειρξης 10 έως 20 έτη που προβλεπόταν μέχρι πρότινος, από 1η Ιουλίου ο «διευθυντής» εγκληματικής οργάνωσης (ΠΚ 187 παρ.3) τιμωρείται με ποινή κάθειρξης τουλάχιστον πέντε χρόνων. Επί της ουσίας, ο καταδικασθείς για διεύθυνση αντιμετωπίζει πλέον την ίδια ποινή με εκείνη του απλού μέλος μίας εγκληματικής οργάνωσης.

Μια ακόμα σημαντική τροποποίηση στον Ποινικό Κώδικα που σχετίζεται με τους κατηγορούμενους στη δίκη της Χρυσής Αυγής, είναι η κατάργηση της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων. Κι αυτό γιατί ο νέος νόμος δίνει το δικαίωμα ακόμα και στους καταδικασθέντες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, παρά την αμετάκλητη καταδίκη τους, να θέτουν υποψηφιότητα και να εκλέγονται βουλευτές.Ο Κ. Παπαδάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας πως οι παραπάνω τροποποιήσεις στον ποινικό κώδικα αποτελούν ευθεία παρέμβαση στη δίκη. Τόνισε ότι ξέπλυναν τη ναζιστική οργάνωση με τις περιοδείες στο Καστελόριζο και τις δηλώσεις περί επανένταξής της στο δημοκρατικό τόξο και τώρα κάνει δώρο στα ηγετικά της στελέχη.

«Οι τροποποιήσεις αυτές αποτελούν ευθεία παρέμβαση στη δίκη της Χ.Α. που έχει αρχίσει (20/4/2015) πριν τη συγκρότηση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής (Ιούνιος 2015) και συνεπώς οι συνέπειές τους ήταν γνωστές και όπως φαίνεται επιθυμητές στους συντάκτες του Σχεδίου Νόμου. Δεν εξηγείται διαφορετικά η επιμονή της κυβέρνησης και της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για μειωμένη ποινική μεταχείριση στους διευθυντές εγκληματικής οργάνωσης παρά τις κινητοποιήσεις και αντιδράσεις του αντιφασιστικού κινήματος και μεγάλης μερίδας κοινωνικών φορέων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που με ευθύνη της η δίκη της Χ.Α. καθυστερεί, δεν καλύπτεται ραδιοτηλεοπτικά, δεν ηχογραφείται και διεξαγόταν αποκλειστικά μέχρι πριν λίγους μήνες στην περιθωριοποίηση του Κορυδαλλού, η κυβέρνηση που ξέπλυνε τη Χ.Α. με τις περιοδείες στο Καστελόριζο και τις δηλώσεις περί επανένταξής της στο δημοκρατικό τόξο, φρόντισε φεύγοντας για το τελευταίο και πιο σημαντικό δώρο της, που είναι η συμβολική και χωρίς σοβαρές νομικές συνέπειες ποινική της μεταχείριση, την ώρα που ο λαός με την ψήφο του επιτέλους αρχίζει να καθηλώνει και να επαναπεριθωριοποιεί τη ναζιστική οργάνωση συνειδητοποιώντας επιτέλους το ρόλο της. Αν ωστόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είπε την τελευταία της λέξη, δεν συμβαίνει το ίδιο και με το αντιφασιστικό κίνημα».


1 σχόλιο:

  1. Απόλυτα φυσιολογικά όλα για αυτούς τους ΑΛΗΤΕΣ. Αυτή άλλωστε είναι η ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Εχουν τα χέρια τους λερωμένα με το αίμα της Εργατικής τάξης και του λαού σε κάθε χώρα προκειμένουν να στηρίξουν τον Καπιταλισμό. Δεν υπάρχει στιγμή στην ιστορία χωρίς κάποιο ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥΣ. Ειναι ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ. Τα χειρότερα Σκουλήκια της Ιστορίας. ΑΛΗΤΕΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή