Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

22 χρόνια πριν .Σαν να ειπώθηκε σήμερα ...







.«Η ιστορία του τόπου μας μαρτυράει πως η εφαρμογή κάθε αντιλαϊκής πολιτικής συνοδεύεται και με κατασταλτικά μέτρα σε βάρος του αγώνα των εργαζομένων και με έξαρση του αντικομμουνισμού (...).
Ειδικοί "λαθολόγοι" και άλλοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης βγαίνουν σε τηλεοπτικά κανάλια, ραδιοφωνικούς σταθμούς και εφημερίδες και ερμηνεύουν την Ιστορία του ΚΚΕ με τους φακούς του καθεστώτος.
Βιβλία εκδίδονται το ένα κοντά στο άλλο και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, λες και υπακούν στον ίδιο μαέστρο, προβάλλουν με θαυμασμό και πλέκουν εγκώμια στον πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ και στέλεχος του Κόμματος, Αρη Βελουχιώτη. Πλέκουν το εγκώμιο του Αρη, αλλά, από την άλλη, συκοφαντούν το ΚΚΕ.
Ορισμένοι, μάλιστα, ισχυρίζονται πως αυτό το κάνουν από σεβασμό δήθεν στους αγώνες του και στη μεγάλη συνεισφορά του στην Εθνική Αντίσταση. Και σαν απόδειξη κρατάνε και μια φωτογραφία του Αρη.
Δεν μπορούν να χωνέψουν ότι το ΚΚΕ υπάρχει και δυναμώνει.
Βλέπετε, τώρα θυμήθηκαν τον Αρη, ύστερα από 50 χρόνια. Τον προβάλλουν, αλλά πολεμούν την πολιτική του ΚΚΕ, πολιτική που στα πλαίσιά της αγωνιζόταν ο Αρης. Ορισμένοι τις ενέργειες αυτές τις δικαιολογούν στο όνομα της δήθεν ιστορικής έρευνας και της ιστορικής αλήθειας.
Η ουσία βρίσκεται αλλού. Σκοπός τους είναι να εμφανίσουν ένα πραγματικό γεγονός, δηλαδή έναν λαϊκό ηγέτη, έναν αναμφισβήτητο αγωνιστή, από τη μια, και ένα κόμμα λαθών και συνθηκολόγο, από την άλλη. Μάταιος ο κόπος τους. Ο Αρης ήταν δημιούργημα του Κόμματος και ένα μ' αυτό.
Επαινούν τους νεκρούς συντρόφους μας, παλιοί και νεοφώτιστοι κατήγοροι, για να συκοφαντήσουν έτσι πιο πειστικά το Κόμμα. Παινεύουν τους πεθαμένους για να θάψουν τους ζωντανούς».

(Από την ομιλία του Χαρίλαου Φλωράκη στην εκδήλωση για τα 80χρονα του ΚΚΕ, 13/02/97)



ΚΑΤΩ ΤΑ ΒΡΩΜΟΧΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠ ΤΟΥΣ  ΑΛΥΓΙΣΤΟΥΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΜΑΣ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ 



Ο μικρουλης αναμεσα τους ειναι ο πατερας του σ.Νικου Μποβολη .Προσεξτε πως τον προστατευουν οι αλλοι οι μεγαλυτεροι σαν σπουργιτι που το πηραν κατω απ τις φτερουγες τους .....Εκανε 22 χρονια εξορια και φυλακες στη Λευκαδα ,Κερκυρα ,Κεφαλλονια 

στο πισω μερος της φωτογραφιας φαινεται η ημερομηνια 9-10-49





















1 σχόλιο:

  1. Πονάνε και μάλιστα αφάνταστα που υπάρχει ΚΚΕ μέχρι και σήμερα έχοντας αποκαταστήσει απόλυτα τα επαναστατικά του χαρακτηριστικά. Τιμούν δήθεν τον ΑΡΗ για να κατηγορήσουν το ΚΚΕ κρύβοντας οτι ο ΑΡΗΣ μίλαγε για Εργατική Λαική Εξουσία και Σοσιαλισμό την στιγμή που το κόμμα τότε δεν είχε τέτοιο στόχο. Οποιος είναι με τον ΑΡΗ είναι κατά του ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ενω έπρεπε να είναι ΕΑΜ Κοινωνική Συμμαχία ωστε να διεκδικήσει και να πάρει την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944. Αυτά είναι ψιλά γράμματα για την Αστική Τάξη και τα Καρακόλια της τους Οπορτουνιστές όλων των αποχρώσεων. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή