Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Δυνατό κίνημα και αδύναμη κυβέρνηση... Αυτό δεν θέλουμε?






Με αυξημένη συμμετοχή και ενίσχυση του ΚΚΕ... η ΧΑ μένει εκτός και ο Κούλης δεν βγαίνει αυτοδύναμος... 
Δυνατό κίνημα και αδύναμη κυβέρνηση... Αυτό δεν θέλουμε?
Τροφή για... σκέψη!

12 σχόλια:

  1. Δυστυχώς μεγάλο μέρος του Λαού είναι εγκλωβισμένο στη λογική του ιμπεριαλισμού.
    Μια ματιά στα sites του εξωκοινοβουλίου, θα σας πείσει. Η ορχήστρα τόσα χρόνια έκανε καλή δουλειά.
    Η τρίτη λύση, ακόμη κι αν ήταν εφικτή, απλά θα οδηγούσε σε εκλογές τον Σεπτέμβρη. Περισσότερες ελπίδες στηρίζω στην μειωμένη συμμετοχή και μια έντονη προσπάθεια να διατηρήσει το ΚΚΕ τις αριθμητικές δυνάμεις του. Δε νομίζω, πως η μειωμένη συμμετοχή θα βοηθήσει τη χαρβαλέδικη ψήφο των "μικρών".
    Και θεωρώ δεδομένο, πως ο κίνδυνος σχετικής ανόδου του ΚΚΕ θα αντιμετωπιστεί με ...."Ερντοκαν". Ισως και η απρόσμενη "απόλυση" του Τζίφρα, να είναι ελιγμός, για να φορτωθεί μια εθνική προδοσία ("μειοδοσία", στα πλαίσια αναγκαίων ενδοιμπεριαλιστικών διευθετήσεων) στον κούλη, σαν "δεξια παρένθεση", και να επαναφέρουν τον Τζίφρα για ...να εφαρμόσει τις διευθετήσεις, που "δεν ήθελε, αλλά δυστυχώς είναι πια δεδομένες κλπ., κλπ.".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρίξε μια ματιά στραταρχα σε αυτά που γράφει η Βαλαβάνη είναι όλα τα λεφτά το παράπονο του κάθε οπορτουνιστή γιατί καταργήσαμε της αποφάσεις του 9 συνεδρίου με τα μέτωπα και τα στάδια χαχαχαχαχαχχα https://iskra.gr/%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%bb%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bd%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%b1%cf%82-%ce%b2%ce%b1%ce%bb%ce%b1%ce%b2%ce%ac%ce%bd%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%bf/ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάνο, πραγματικά όλα τα λεφτά. Είναι και αφελέστατη, έχει και τρικυμία στο κρανίο ..."μολογάει χωρίς ξύλο"!
      Αυτοί οι αθρώποι μας καθοδηγούσαν....

      Διαγραφή
    2. Δυστυχώς είναι όπως τα λες. Αυτούς είχαμε καθοδηγητές για χρόνια. Και απορώ πολλές φορές πως την γλιτώσαμε. 1943 1968 χωρίς ΚΝΕ 1958 1974 χωρίς Κ.Ο ΚΚΕ Ομόσπονδο απο το 1944 σύμφωνα πάλι με δικά τους λόγια το 2008 στην εκδήλωση του Συνασπισμού για τα 40 χρόνια του ...εσωτερικού... Ουτε κλωτσιές ουτε τίποτα. Πεθανε Τακης Μπενάς και Χριστόφιας Σέχταρ. Είμαι ...πολύ στεναχωρημένος..... ΟΥΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦ.......... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Μπράβο Παναγιώτη! Τα λένε όλα χύμα. Σαν να μην καταλαβαίνουν πως δεν τους συμφέρουν να τα λένε


      17-57

      Διαγραφή
  3. Μας αφηκαν και κουσουρια .Πχ ως το 90 ψηφιζα ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ στην Β΄Αθηνων απο τοτε το ριχνω ασταυρωτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός. Ακριβώς το ίδιο κάνω και εγω στον Πειραια. Πολλά ....λουλούδια... Μέχρι και Αραβανής μετά το 1991 χοχοχοχοχοχοχοχοχο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  4. Ζούκοφ, αρχικά να σ’ ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια στο σχόλιο του νήματος της ανάρτησης περί Μουστάκια και προσωπολατρίας· χαίρομαι πραγματικά πάντοτε όποτε και όπου μπορώ να βοηθώ και θα εξακολουθήσω να το πράττω όσο μου το επιτρέπουν οι δυνάμεις μου.

    Παρεμβαίνω με το σχόλιό μου αυτό στην εδώ κουβέντα όχι γιατί διαφωνώ με τις πολιτικές απόψεις των προλαλησάντων —το αντίθετο μάλιστα, συμφωνώ κι επαυξάνω!— αλλά για να θίξω ένα ζήτημα που άπτεται του (απ)ανθρωπισμού, ζήτημα, κατά την ταπεινή μου γνώμη, αρχών και δεοντολογίας.

    Σχολιάζοντας τα γραφόμενα της Νάντιας Βαλαβάνη ο Ηλίας έγραψε ότι «[…] “μολογάει χωρίς ξύλο„!». Η Νάντια Βαλαβάνη είναι σήμερα αυτό που είναι, δηλαδή οπορτουνίστρια ολκής γενικά και επιεικώς αμνήμων ειδικά σε ό,τι αφορά την λεγόμενη «κομβική διάσπαση του 1991» στο ΚΚΕ (π. χ. αυτό που ισχυρίζεται ότι δήθεν μόνο ο Κώστας Τζιαντζής είχε δημιουργήσει φράξια μέσα στο Κόμμα την δεκαετία του 1980 είναι παραμύθι για μικρά παιδιά κι αυτό το γράφω ξέροντας πρόσωπα και πράγματα εκείνης της εποχής από πρώτο χέρι, δεν θέλω να επεκταθώ). Όμως η Νάντια Βαλαβάνη υπήρξε αγωνίστρια στα νιάτα της, είχε παλέψει μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, συνελήφθη το 1974, υποβλήθηκε σε φρικτά βασανιστήρια από τα ανθρωπόμορφα κτήνη (συγνώμη που εδώ χάριν του λόγου προσβάλλω τα ζώα) της Χούντας, κράτησε αξιοπρεπέστατη στάση και δεν λύγισε. Θέλω να πιστεύω ότι η συγκεκριμένη αποστροφή περί «άνευ ξύλου ομολογίας» τού ξέφυγε ατυχέστατα του Ηλία εν τη ρύμη του λόγου.

    Από την άλλη πλευρά για πολλοστή φορά ο Παναγιώτης ξεφυσάει από ανακούφιση και ειρωνεύεται σαρκαστικά με αφορμή τον θάνατο ανθρώπων που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και στον ένα ή τον άλλο βαθμό ανήκαν στον οπορτουνιστικό χώρο, έχουν όμως να επιδείξουν αγωνιστικό παρελθόν στις γραμμές του κομμουνιστικού κινήματος, όπως ο Τάκης Μπενάς κι ο Δημήτρης Χριστόφιας.

    Για να είμαι σαφής: Δεν υποστηρίζω επ’ ουδενί λόγω ότι το κομμουνιστικό αγωνιστικό παρελθόν οποιουδήποτε ή οποιασδήποτε είναι Κολυμβήθρα του Σιλωάμ για την μετέπειτα πολιτική του/της εξέλιξη. Όχι ποτέ. Αλλά η σε προσωπικό επίπεδο με τρόπο που αγγίζει τα όρια της αήθειας (να χαίρεται κανείς που πεθαίνει ένας άνθρωπος ή να πετάει γενικά κι αόριστα σπόντες για υποχώρηση απέναντι στον ταξικό εχθρό) αμφισβήτηση αυτού του παρελθόντος αποτελεί στην ουσία απάνθρωπη τακτική, αντιβαίνει κατάφωρα στον κομμουνιστικό ανθρωπισμό, επειδή αντικαθιστά την πολιτική πολεμική με την προσωπική λασπολογία αφήνοντας αστήρικτα υπαινιγμούς κι αιχμές για το αγωνιστικό παρελθόν νυν οπορτουνιστών και αμαυρώνοντας σε τελευταία ανάλυση την αγωνιστική ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος, πράγμα που ουσιαστικά δίνει τροφή στην αστική προπαγάνδα πως οι κομμουνιστές κι κομμουνίστριες έχουν την ατιμία και την δολιότητα στα γονίδιά τους.

    Και στο κάτω-κάτω της γραφής, μήπως θα ’πρεπε ο καθένας κι η καθεμιά μας, όταν σωστά αναφωνεί «Αυτοί οι αθρώποι μάς καθοδηγούσαν…» (το ’χω κι εγώ κάνει πάμπολλες φορές), να αναλογίζεται παράλληλα «Κι εγώ, μωρέ, τότε τι έκανα;»

    Αυτά, και με το συμπάθιο, αν στενοχώρησα κάποιους.

    Άγρυπνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγρυπνος. Τις δέχομαι τις παρατηρήσεις σου γιατί είναι με καλή πρόθεση. Σέβομαι τους αγώνες του καθένα σε αυτόν τον δύσκολο δρόμο που βαδίζουμε. Κανείς δεν είναι τέλειος και όλοι έχουμε κάνει λάθη όπως και εγώ. Δεχομαι οτι κάποιος μπορεί να κουραστεί και να πάει σπίτι του. Ολα είναι σεβαστά. Δεν μπορώ σε καμμία περίπτωση να δείξω σεβασμό στους ΦΟΡΕΙΣ ΤΩΝ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ που συνειδητά φτιάχνουν αναχώματα για να σαμποτάρουν το ΚΚΕ. Για τον Μπενά δεν θέλω να πω τίποτα είμαι σίγουρος οτι την Αντικομμουνιστική του δράση την γνωρίζεις. Τα ίδια και για τον Χριστόφια. Δεν με στεναχώρησες. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Υπέφερε πάρα πολύ η νεαρή Βαλαβάνη. Αυτό είναι αλήθεια "Άγρυπνε" και έχει τον σεβασμό μας. Στα 2015 ανήγαγε την πληρωμή των φόρων ΕΝΦΙΑ κλπ σε "πατριωτικό καθήκον".

      Είναι όπως το γράφεις:
      "Δεν υποστηρίζω επ’ ουδενί λόγω ότι το κομμουνιστικό αγωνιστικό παρελθόν οποιουδήποτε ή οποιασδήποτε είναι Κολυμβήθρα του Σιλωάμ για την μετέπειτα πολιτική του/της εξέλιξη"

      17-57

      Διαγραφή
  5. Αγρυπνος. Να σε ευχαριστήσω και εγω σύντροφε για τις παρεμβάσεις σου που είναι πάντα χρήσιμες. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάθε άλλο, Αγρυπνε, δεν ανήκω στους νεοέλληνες, που ενοχλούνται από την κριτική και ...θυμώνουν!
    Για την Νάντια δεν είχα υπόψιν μου τις περιπέτειές της στη χούντα, εγώ για την Αγγελική Σωτήρη είχα μάθει τότε. Αλλά, σε κάθε περίπτωση, εύκολα καταλαβαίνει ο καθένας ότι το "μολογάει χωρίς ξύλο" είναι μεταφορική/συμβολική έκφραση, που θέλει πολύ φαντασία για να συσχετισθεί με κατηγορίες για ...δειλία της στα κρατητήρια. Συνήθως το λέμε για κάποιον, που επιτηδευμένα προφασίζεται άλλα, από αυτά που πιστεύει, αλλά ...δεν τα καταφέρνει τελικά και αυτοπροδίδεται. Και αυτός ο χώρος έχει τρόπο δράσης την διπλοπροσωπία και την κρυψίνοια. Ξέρω κι εγώ τους περισσότερους από δαύτους γιατί βάσκανος μοίρα με έκανε διανοούμενο και στην σχετική Αχτίδα γνώρισα πολλούς.
    Τώρα, τι κάναμε ο καθένας, άστο σαν ερώτημα, γιατί δεν είναι τόπος να απολογηθεί κανείς εδώ. Εμείς οι ανώνυμοι έχουμε το προνόμιο της ανωνυμίας αλλά σύγχρονα και μειονέκτημα, γιατί, ώς ανώνυμοι, ούτε εύκολα να αποδείξουμε κάτι μπορούμε, ούτε κι έχει νομίζω σημασία για τους υπόλοιπους. Για τα δημόσια πρόσωπα, όμως και αυτούς, που θέλουν να μας καθοδηγήσουν, είναι αλλιώς. Η κυρία ήταν ανεπαρκής για κομμουνίστρια και μάλιστα σε καθοδηγητικά πόστα, και το κείμενό της ακόμη περισσότερο την εκθέτει, ως προς αυτό. Μόνη της τα λέει. Αυτό δεν αμφισβητεί τις ενδεχόμενες αντιχουντικές της δάφνες.
    Και τα πρώτα δεν τιμούν τα στερνά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή