Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Η αθλιότητα του άρθρου 56




Άρθρο 56 του νόμου 4607 του 2019.
Επαίσχυντη συμφωνία εφοπλιστών, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ,και φυσικά των μαντρόσκυλων των εφοπλιστών,της ναζιστικής συμμορίας της ΧΑ. 
Τι προβλέπει το Άρθρο 56 του ν. 4607/2019 ????
Η ψήφιση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ,ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ΧΑ του συνυποσχετικού των εφοπλιστών με το ελληνικό δημόσιο για εθελούσια φορολογία των εφοπλιστών 40 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, μείωση δηλαδή κατά 100 εκατομμύρια ευρώ.
Αυτό αποτελεί πρόκληση για τους ναυτεργάτες,αλλά και γενικότερα για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.
Όταν, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας την περίοδο 1/1/2018 έως 30/11/2018 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα που εισήχθηκε στην Ελλάδα ανήλθε στα 
15,3 δισεκατομμύρια ευρώ.
Μιλάμε για τεράστια κέρδη για το εφοπλιστικό κεφάλαιο.
Την ίδια ώρα η φορολογία για τους ναυτεργάτες εκτινάχθηκε στο 24%, δηλαδή, ο υποπλοίαρχος ή ο Β΄ μηχανικός πληρώνει διπλάσιους φόρους σε ετήσια βάση από ότι πληρώνει ο εφοπλιστής για πλοίο 20.000 τόνους.

Και αυτά δεν είναι στοιχεία από το Ριζοσπάστη,αλλά από το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών “ΙΟΒΕ” .

Την ίδια ώρα, εφοπλιστές, κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και τα τσιράκια τους,με τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό συζητούν νέα κρατική επιδότηση των εφοπλιστών για τις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές, καθώς και τα φορολογικά έσοδα που κρατούν κάθε μήνα από τους ναυτεργάτες να μην κατατίθενται στα Δημόσια Ταμεία, αλλά να τα παρακρατούν οι ναυτιλιακές εταιρείες για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της κερδοφορίας του εφοπλιστικού κεφαλαίου.

1 σχόλιο:

  1. Εφοπλιστές – κράτος
    Η αναγωγή ενός σωματείου σε κράτος και ο υποβιβασμός ενός κράτους σε σωματείο



    Συμφωνίες κατά κανόνα υπογράφονται μεταξύ ισοτίμων ή ανεξαρτήτων μερών που το ένα δεν υπόκειται ιεραρχικά στη δικαιοδοσία του άλλου.



    Όταν όμως είναι να υπογραφεί συμφωνία ενός σωματείου με το κράτος στη νομοθετική εξουσία του οποίου υπάγεται τι γίνεται;


    Απλούστατα, το κράτος ξεφτιλίζεται υποβιβαζόμενο σε σωματείο ή ακόμη χειρότερα το σωματείο ανάγεται σε ισότιμο του κράτους μέρος!

    http://aristeripolitiki.blogspot.com/2017/07/blog-post_21.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή