Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Ολες οι «δημοκρατικές δυνάμεις»«Τραμπ εναντίον όλων» έγραφε χτες η «Αυγή», αναπαράγοντας, μεταξύ άλλων, και το κάλεσμα του Μπ. Ομπάμα για διαδηλώσεις «υπέρ της δημοκρατίας». Τα καλέσματα αυτά, μαζί με πολλά παρόμοια τις τελευταίες μέρες, προσπαθούν περίτεχνα να δημιουργήσουν ένα δίπολο, που από τη μία θα είναι οι «δημοκρατικές δυνάμεις» όλου του κόσμου και από την άλλη «μη δημοκρατικοί» πολιτικοί όπως ο Ντ. Τραμπ.
Βεβαίως, στις «δημοκρατικές δυνάμεις» τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ εκτός από τον Μπ. Ομπάμα περιλαμβάνουν και την πολυεθνική «Starbucks», αλλά και επιχειρήσεις - κολοσσούς όπως την «Αmazon», που διαμαρτύρονται για την αντιμεταναστευτική πολιτική Τραμπ. Αλλωστε, όπως διαβάσαμε στο σάιτ του ΣΥΡΙΖΑ, «άνθρωποι από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις» διαδηλώνουν εναντίον του.
Αλίμονο όμως αν η απάντηση της εργατικής τάξης και των λαών όλου του κόσμου, σε βαθιά αντιδραστικές πολιτικές υποστήριξης του κεφαλαίου, όπως του νέου Αμερικανού Προέδρου, μπορούσε να δοθεί σε συμπαράταξη με το ίδιο το κεφάλαιο και αστούς εκπροσώπους του, που είναι η πηγή της αντίδρασης.
Τέτοια καλέσματα κύριο στόχο έχουν να αθωώσουν το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, φορτώνοντας τα δεινά που προκαλεί σε κάποιους «ιδιόρρυθμους» - «αντιδημοκράτες» - αστούς πολιτικούς.
Αν όμως ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνιά τόσο για την οργάνωση των «δημοκρατικών δυνάμεων» ενάντια στον Τραμπ, μπορεί να ξεκινήσει από τον συγκυβερνήτη του Π. Καμμένο, που όπου σταθεί κι όπου βρεθεί αποθεώνει τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ...
(απο μερα σε μερα, ''Ριζοσπάστης'')

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου