Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Και τώρα ...στο εργατικό κίνημα ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ (άντε να πέφτουν οι μάσκες )
Μαζί με το ΜΕΤΑ κατεβαίνουν στις εκλογές του Νοεμβρίου ΣΥΡΙΖΑ και Λαϊκή Ενότητα για το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Μπορεί πολιτικά και κομματικά να τα... σπάσανε, όμως ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΕ στο συνδικαλιστικό μέτωπο έχουν αποφασίσει να πορευτούν μαζί. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Μετώπου Ταξικής Ανατροπής (ΜΕΤΑ), της συνδικαλιστικής παράταξης που εκπροσωπεί το συγκεκριμένο χώρο, όπου τα στελέχη ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΕ αποφάσισαν να πορευτούν μαζί στις εκλογές για το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, που θα γίνουν στα μέσα του Νοεμβρίου.Οι εκλογές στα σωματεία είναι σε εξέλιξη, όμως πλέον θεωρείται βέβαιο ότι τα συνδικαλιστικά στελέχη των δυο κομμάτων που χώρισαν τα... τσανάκια τους θα παραμείνουν στο ίδιο μετερίζι σε ό,τι αφορά στους εργατικούς αγώνες.

Έτσι, στις εκλογές του ΕΚΘ, που θα γίνουν στα μέσα του Νοεμβρίου το ΜΕΤΑ θα κατεβεί ενιαίο και αδιάσπαστο.

Το μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, επισήμανε στη Voria.gr ότι τα συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΛΑΕ θα προχωρήσουν μαζί στις εκλογές. «Είμαστε συνδικαλιστική παράταξη στο ΜΕΤΑ, δεν είμαστε κόμμα. Εκπροσωπούμε τους εργαζόμενους και παλεύουμε για να υπερασπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντά τους. Σε αυτό το επίπεδο δε μας χωρίζει τίποτα», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Όσο για τη διαφορά ευρώ – δραχμής, που φαίνεται να χωρίζει τα δυο κόμματα(και άρα τα στελέχη τους), ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν σαφής: «Είτε με ευρώ, είτε με δραχμή, εμείς όλοι υπερασπιζόμαστε τους εργαζόμενους. Να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια, να πληρώνονται όταν δουλεύουν και να μην τους τσακίζει η ανεργία».

Μάλιστα, το ΜΕΤΑ αυτή τη φορά μπαίνει ακόμη πιο δυναμικά στην εκλογική διαδικασία, καθώς θέλει να συγκρουστεί με τις παραδοσιακές συνδικαλιστικές παρατάξεις, που διοικούν το ΕΚΘ επί πολλά χρόνια.

«Εμείς κάνουμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να ανατρέψουμε αυτούς που διοικούν το συνδικαλιστικό κίνημα επί πολλά χρόνια, χωρίς να μπορούν να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των εργαζομένων. Οι καθεστωτικές παρατάξεις κάνουν πολύ μεγάλη προσπάθεια να μην αλλάξει τίποτα. Παράγουν συνέδρους από εικονικά σωματεία για να δημιουργήσουν μια εικονική πλειοψηφία και να αναπαράγουν τις αντεργατικές πολιτικές τους ξανά. Οι μηχανισμοί είναι σκληροί. Εμείς πολεμάμε όλοι μαζί ώστε να απαλλαγεί το εργατικό κίνημα από όλα αυτά», τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου.ΚΑΙ ΟΙ "ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΙ ": Με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση» το ΠΑΜΕ καλεί συνδικάτα και εργαζόμενους σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας τηΔευτέρα 28 Σεπτέμβρη στις 2 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας,την ώρα της συνεδρίασης της «επιτροπής σοφών».
Στο κάλεσμά του το ΠΑΜΕ αναφέρει:
«Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση! Δεν περιμένουμε καμία "επιτροπή σοφών". Τέρμα στην κοροϊδία!
Οι αντιασφαλιστικές αποφάσεις είναι δρομολογημένες με βάση τη συμφωνία του 3ου μνημονίου. Επιφέρουν το τελειωτικό χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση, φέρνουν νέες επώδυνες ανατροπές στις συντάξεις, στην Υγεία και την Πρόνοια, συνεχίζουν και ολοκληρώνουν το έγκλημα σε βάρος των ασφαλιστικών δικαιωμάτων ασφαλισμένων και συνταξιούχων.
Είναι στο χέρι μας να ανατρέψουμε τους σχεδιασμούς!
Η Κοινωνική Ασφάλιση είναι δικαίωμα, δεν είναι ατομική υπόθεση του καθένα! Δεν θα δεχτούμε τη λογική των ψίχουλων και τις συντάξεις πείνας, δεν θα δεχτούμε να γίνει η Ασφάλιση δικαίωμα των λίγων, δεν θα γίνουμε πελάτες των ασφαλιστικών εταιρειών και των επιχειρηματιών στο χώρο της Υγείας. Αγωνιζόμαστε για την αναπλήρωση των ως σήμερα απωλειών μας».


Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία απολυμένων του ξενοδοχείου «Διακονία»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου