Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΗ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ !

Υπέρ ένταξης στο ΝΑΤΟ ψήφισε η ουκρανική βουλή

undefined
Το ουκρανικό κοινοβούλιο αποφάσισε σήμερανα εγκαταλείψει η Ουκρανία το καθεστώς της "αδέσμευτης χώρας" με στόχο να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, εξοργίζοντας τη Μόσχα, η οποία βλέπει την προς ανατολάς επέκταση της ατλαντικής συμμαχίας ως απειλή για τη δική της ασφάλεια.
Η ένταξη στη δυτική στρατιωτική συμμαχία είναι πιθανό να απαιτήσει χρόνια, ωστόσο ένας εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ δήλωσε στις Βρυξέλλες: "Η πόρτα μας είναι ανοικτή και η Ουκρανία θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ εφόσον το ζητεί και εφόσον εκπληρώνει τα κριτήρια και προσυπογράφει τις απαραίτητες αρχές".

Όμως η Ρωσία χαρακτήρισε την κοινοβουλευτική ψηφοφορία "ένα μη φιλικό βήμα" έναντι της ίδιας.
"Θα εντείνει τα προβλήματα και την όξυνση στις σχέσεις", δήλωσε ο Αντρέι Κέλιν, ο απεσταλμένος της Ρωσίας στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.
Απευθυνόμενος προς τους βουλευτές στο Κίεβο πριν από την ψηφοφορία, ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Πάβλο Κλίμκιν δήλωσε πως η κατάργηση του καθεστώτος ουδετερότητας της Ουκρανίας υπογραμμίζει την αποφασιστικότητά της να στραφεί προς την Ευρώπη και τη Δύση.
undefined
"Αυτό θα οδηγήσει στην ολοκλήρωση στον ευρωπαϊκό και τον ευρω-ατλαντικό χώρο", δήλωσε.

Το σχετικό νομοσχέδιο πέρασε εύκολα, καθώς έλαβε 303 ψήφους, 77 περισσότερες από τις ελάχιστες που απαιτούνταν για να υιοθετηθεί. Μόνον οκτώ βουλευτές το καταψήφισαν. Ο νόμος πρέπει τώρα να δημοσιευθεί από τον πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο, ο οποίος δήλωσε πως ο νόμος είναι αναγκαίος εξαιτίας της ρωσικής στρατιωτικής "επίθεσης" εναντίον της Ουκρανίας.

"Η παράνομη προσάρτηση" από τη Μόσχα της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας το Μάρτιο και η ρωσική "στρατιωτική επέμβαση" στην ανατολική Ουκρανία "καθορίζουν την ανάγκη να αναζητηθούν αποτελεσματικότερες εγγυήσεις για την ανεξαρτησία, την κυριαρχία, την ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα" της χώρας, υπογραμμίζεται στην ανάλυση που συνοδεύει το νομοσχέδιο.
Πηγή: on alert

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ  fadomduck2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου