Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

11o Συνέδριο της Κ.Ν.Ε. (Η έκθεση με υλικά από το Αρχείο του ΚΚΕ για το 11ο Συνέδριο της ΚΝΕ)
Μια σημαντική έκθεση που έχει ετοιμάσει η ΚΝΕ με υλικά από τοΑρχείο του ΚΚΕ έχουν τη δυνατότητα να δουν οι σύνεδροι της ΚΝΕ και οι προσκεκλημένοι στο 11ο Συνέδριο της Οργάνωσης.
Η έκθεση επί της ουσίας χωρίζεται σε 3 ενότητες.
- Η πρώτη ενότητα περιλαμβάνει σε πολλές προθήκες υλικά και ντοκουμέντα των εκδόσεων της Ομοσπονδίας Κομμουνιστικών Νεολαιών 1922-1943, χειρόγραφες - παράνομες εφημερίδες, γράμματα και κάρτες από τις φυλακές και τους τόπους εξορίας, παιδαγωγικές και λογοτεχνικές εκδόσεις, καθώς και εκδόσεις για παιδιά και νέου που βρέθηκαν στην πολιτική προσφυγιά, παράνομα υλικά του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από την περίοδο της 7χρονης στρατιωτικής δικτατορίας, υλικά που αφορούν τους αγώνες της εργατικής τάξης, καθώς και έντυπα και υλικά από την τρίχρονη εποποιία του ΔΣΕ και της Δημοκρατικής Νεολαίας Ελλάδας.
- Η δεύτερη ενότητα περιλαμβάνει σε προθήκες αντικείμενα όπως τα γάντια και την οπλοθήκη του Νίκου Μπελογιάννη, το χαρτοφύλακα του Νίκου Ζαχαριάδη, πολύγραφο της ΚΝΕ από τα χρόνια της παρανομίας 1968-1974, ασύρματο του ΚΚΕ από τα χρόνια της παρανομίας.
- Η τρίτη ενότητα περιλαμβάνει αυθεντικά έργα του κομμουνιστή χαράκτη Γιώργη Βαρλάμου, ο οποίος μετά το θάνατό του, στις 13 Σεπτέμβρη του 2013, κληροδότησε το σύνολο της περιουσίας του, στην οποία συμπεριλαμβάνονται και τα έργα του, στο Κόμμα του, το ΚΚΕ. Πρόκειται για ακουαρέλες, ξυλογραφίες και σχέδια κολάζ με πενάκι με θέμα το Πολυτεχνείο.
Επιπλέον υπάρχουν δύο ταμπλό από το προσωπικό φωτογραφικό αρχείο του Απόστολου Μουσούρη, οπερατέρ του ΔΣΕ (1946-1949), το οποίο δώρησε η οικογένειά του στο ΚΚΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου